back to top
8.8 C
Athens
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026

Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση: Πρωτοβουλίες που στηρίζουν τους επαγγελματίες και πεδίο ευκαιριών για νέες εργασίες

του Βάιου Κρόκου

Η άνθιση της τεχνολογίας και οι υπηρεσίες που προσφέρει σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας επηρεάζουν σημαντικά χρόνο με το χρόνο και το κλάδο της ασφάλισης.

- Advertisement -

Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά το τομέα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που – σε κάθε περίπτωση – συνεχίζει να αποτελεί τη “ραχοκοκαλιά” της ασφαλιστικής βιομηχανίας, παρά τις όποιες “φωνές” ακούγονται κατά καιρούς πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να αντικαταστήσουν τον ασφαλιστή.

Ναι, ο σύγχρονος ασφαλιστής (για να έχει πραγματικό μέλλον) πρέπει να είναι περαιτέρω καταρτισμένος τεχνολογικά, με ολιστική προσέγγιση, κατέχοντας ρόλο πραγματικού σύμβουλου δίπλα στις ανάγκες και τους φόβους – πολλές φορές – των ασφαλισμένων που καλούνται να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή, την υγεία και το μέλλον τους.

- Advertisement -

Αναντίρρητα όμως, ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής παραμένει κρίσιμος και αναγκαίος για μια σειρά αναγκών.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως παρά τις σημαντικές και – αναγκαίες – τεχνολογικές εξελίξεις και λύσεις που προσφέρονται, μόλις σχεδόν το 11% των Ελλήνων αγοράζει την ασφάλεια του online, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα των Digital News Report και Focus Bari. Και φυσικά τη μερίδα του λέοντος κατέχει, ως γνωστόν, η Ασφάλιση Αυτοκινήτου. Απήχηση έχουν και οι Ταξιδιωτικές Ασφαλίσεις σε επίπεδο direct πωλήσεων.

Απο εκεί και έπειτα

Με αυτά τα δεδομένα και υπό το πρίσμα της ανάγκης για συμβουλή, εξειδίκευση και ανάλυση των αναγκών από τους ειδικούς, το πεδίο νέων εργασιών για τους ασφαλιστές παραμένει σημαντικό και πολλές φορές μεγαλύτερο από ότι σήμερα, αν αναλογιστεί κανείς κλάδους ασφάλισης για τους οποίους υπάρχουν προσδοκίες περαιτέρω ανάπτυξης.

Όπως έχουν επισημάνει στελέχη του κλάδου, ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή παραμένει αναγκαίος στην εξυπηρέτηση, ενημέρωση και εκπλήρωση των προσδοκιών που έχει ένας πελάτης – ασφαλισμένος.

Είτε αναφερόμαστε σε ευαίσθητους τομείς όπως ο κλάδος Υγείας, η χάραξη ενός συνταξιοδοτικού πλάνου, είτε άλλους τομείς με εξειδίκευση αγροτικές ασφαλίσεις, corporate ασφαλίσεις, επαγγελματικές ευθύνες, Εγγυήσεις ή άλλες Γενικές Λοιπές Καλύψεις.

Διαμεσολάβηση: Συνεχίζονται οι δράσεις σε θεσμικό επίπεδο

Τούτων λεχθέντων, οι πρωτοβουλίες που έχουν γνώμονα την εκπαίδευση, τη στήριξη και την εξωστρέφεια του επαγγέλματος ενός ασφαλιστή είναι πάντα χρήσιμες και αναγκαίες. Σε τελευταία νέα:

Η Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ) www.esape.gr,  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της,  με σκοπό να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων και να διευρύνει, με νέα ερεθίσματα, τον ηγετικό ρόλο των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, και η GAMA Global Hellas www.gamahellas.com,  θα πραγματοποιήσουν το 9ο Συνέδριό τους (υπό την αιγίδα της GAMA Global www.gamaglobal.org ),  με Επιφανείς Ομιλητές,  την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, live streaming και διαζώσης.

διαβάστε αναλυτικά: Λίγες μέρες πριν το 9ο Συνέδριο ΕΣΑΠΕ – Gama Global Hellas: Αυτοί είναι οι βασικοί ομιλητές

Επίσης, με σταθερά βήματα το ΕΕΑ ενισχύει τις σχέσεις με την αγορά της Κύπρου ανοίγοντας νέες προοπτικές στην συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών τόσο σε επίπεδο ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και εργασιών στην ιδιωτική ασφάλιση όσο και ευρύτερα σε επίπεδο επιχειρηματικότητας.

Όπως μεταδίδει το eea.gr, μια ακόμη εποικοδομητική προσπάθεια έγινε με την επίσημη συμμετοχή του προέδρου του ΕΕΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και του Γενικού Γραμματέα και προέδρου της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτρη Γαβαλάκη στο 7ο  Συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ΠΣΕΑΔ το οποίο είχε ως θέμα: “Διασφαλίζοντας το Μέλλον”.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΑΔΕ, ΠΣΑΣ, ΠΟΑΔ και ΕΕΑ καλούν σε εκδήλωση ενημέρωσης για τη μείωση προμηθειών

Θα παρουσιαστεί νομική γνωμοδότηση και θα τοποθετηθούν Πρόεδροι Σωματείων από όλη την Ελλάδα – «Σημαντική», τονίζεται, «η παρουσία όλων»

Οι 3 πυλώνες του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Κύπρο: Το τρίπτυχο της οικονομικής ασφάλειας

Στο κυπριακό μοντέλο, η σύνταξη αποτελεί πεδίο συνδιαμόρφωσης για κράτος, εργοδότες και πολίτες

Αντίστροφη μέτρηση για το LAMP 2026: Η παγκόσμια συνάντηση ηγεσίας στο Νάσβιλ

Το μεγαλύτερο συνέδριο του κλάδου επιστρέφει δυναμικά από 22 έως 24 Μαρτίου – Δυνατότητα ομαδικών εγγραφών μέσω της GAMA Global Hellas – Cyprus

Ο ασφαλιστικός κλάδος της Κύπρου σε φάση δυναμικού μετασχηματισμού

ERB Cyprialife και ERB Asfalistiki δηλώνουν έτοιμες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μέλλοντος, επενδύοντας στη διαφάνεια και στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΠΙΣ: Νέος πρόεδρος ο Κ. Κουτσόπουλος – Παραιτήθηκε ο Αθ. Εξαδάκτυλος

Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται στο ΔΣ – Δηλώσεις από τον απερχόμενο Πρόεδρο

ΕΚΠΑ: Ενημέρωση και οδηγός προστασίας για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Προγνωστικό εργαλείο από το Τμήμα Φυσικής – Συμβουλές πρόληψης και ασφαλούς συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας αλλά και μετά

Η ΠΟΦΕΕ στην Ημερίδα του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα συστήματα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και ΑΡΙΑΔΝΗ

Ο Πρόεδρος Δ. Χριστοφοράκης επισήμανε ότι η ψηφιοποίηση πρέπει να φέρνει ουσιαστική διαφορά και όχι απλώς νέα εργαλεία για τις ίδιες διαδικασίες

Στρατηγική συμμαχία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

Κοινές δράσεις με στόχο την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής γνώσης στην ελληνική κοινωνία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δημήτρης Μαζαράκης: Τι ανακοίνωσε για την Εθνική Ασφαλιστική, σχέδια 2026

Με αισιοδοξία υποδέχεται το 2026 η εταιρεία, σχεδιάζοντας τις βάσεις της σε 4 πυλώνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO σε δημοσιογραφική εκδήλωση

Η Tesla και η Lemonade επαναπροσδιορίζουν την αποτίμηση του ασφαλιστικού κινδύνου

Η εξέλιξη συνδέεται άμεσα με τα σχέδια της Tesla για πλήρως αυτόνομα οχήματα και υπηρεσίες robotaxi, όπως το Cybercab

Προσοχή! Χάκερ εκμεταλλεύονται τις λειτουργίες ομαδικής συνεργασίας της OpenAI

Η Kaspersky εξηγεί πώς οι επιτιθέμενοι κάνουν κατάχρηση των λειτουργιών δημιουργίας οργανισμών και πρόσκλησης μελών ομάδας

Διεθνής επέκταση και νέα στρατηγική για την ERGO International υπό την ηγεσία του Έλληνα COO Θεόδωρου Κοκκάλα

O Θ. Κοκκάλας φιλοξένησε περισσότερους από 1.000 ηγέτες σε δύο παγκόσμια Town Halls – Οι βασικοί άξονες της νέας στρατηγικής του ομίλου

Κακοκαιρία-εφιάλτης στο Ρίο: Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σε σκηνές «εμπόλεμης ζώνης»

Ασθενείς, συνοδοί και προσωπικό βιώνουν ώρες αγωνίας, καθώς οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και έντονο αίσθημα ανασφάλειας