back to top
16.7 C
Athens
Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026

Συνάντηση Χρ. Γεωργακόπουλου – ΕΣΑΠΕ: Στο επίκεντρο η στήριξη του ασφαλιστή

Ο κρίσιμος ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή αναδείχθηκε στη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Χρήστου Γεωργακόπουλου με την ηγεσία της ΕΣΑΠΕ.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στο επίκεντρο βρέθηκαν και ζητήματα αθέμιτων πρακτικών κατά των Φυσικών Δικτύων, που ολοένα  και περισσότερο εφαρμόζονται από  τα εναλλακτικά δίκτυα, όπως τις Τράπεζες και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

- Advertisement -

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργακόπουλος δεσμεύθηκε ότι η “Ευρωπαϊκή Πίστη” θα συνεχίσει να προβάλλει την αδιαμφισβήτητη αξία των φυσικών δικτύων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γεωργακόπουλος έχει συναντηθεί με όλους τους φορείς διαμεσολάβησης υπογραμμίζοντας το ρόλο του ασφαλιστή και δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να στηρίζει τους ίδιους και το θεσμό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Αναλυτικά:

- Advertisement -

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ) (www.esape.gr), εκπροσωπούμενο από τον  Πρόεδρο κ. Ιωάννη Τοζακίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο  Ρούσση και τον Γενικό Γραμματέα κ. Εμμανουήλ Πετρόχειλο, μετέβη την 1η Ιουνίου στην έδρα της εταιρείας  “Ευρωπαϊκή Πίστη”  μετά από πρόσκληση του Διευθύνοντα Συμβούλου της κου Χρήστου Γεωργακόπουλου.

Η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της ανάδειξης  του καίριου ρόλου που έχουν τα φυσικά δίκτυα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς και τη συνεπακόλουθη ευημερία της κοινωνίας.

Ο κ. Γεωργακόπουλος έκανε αναφορά στη μέχρι τώρα έμπρακτη στήριξή του στα φυσικά δίκτυα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, και στο σημαντικό έργο που επιτελούν προς τους καταναλωτές, με σημαντικές πρωτοβουλίες της εταιρείας του και την απόρριψη της χρήσης των εναλλακτικών δικτύων.

Παράλληλα, η ΕΣΑΠΕ  (www.esape.gr)  τόνισε την ανάγκη της ενίσχυσης της αξίας των φυσικών δικτύων, τώρα περισσότερο από ποτέ, τόσο μέσω της σωστής εκπαίδευσής τους, όσο και μέσω της γενικότερης επένδυσης στην πολύτιμη σχέση τους με την κοινωνία.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, η ΕΣΑΠΕ (www.esape.gr) πρόσφατα εξέδωσε δελτίο τύπου που καταγράφει τις αρχές που διέπουν τους Ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και εξάρει την αναγκαιότητά τους, ενώ υπέγραψε και Μνημόνιο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, που θα διασφαλίσει την ανάπτυξη της τεχνογνωσίας των μελών της Ένωσης, άρα και συνολικότερα της αγοράς.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η διοργάνωση  του 9ουετήσιου διεθνούς συνεδρίου  ΕΣΑΠΕ–GAMA Global Hellas (www.gamahellas.com) στις 6 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης με θέμα : “Leadership: The Past, the Present & the Future” (https://www.gamahellas.com/events/events/leadership-the-past-the-present-the-future/) .

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εποικοδομητική συζήτηση που είχε η ΕΣΑΠΕ (www.esape.gr) με τον κ. Γεωργακόπουλο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αθέμιτη πρακτική κατά των Φυσικών Δικτύων, που ολοένα  και περισσότερο εφαρμόζονται από  τα εναλλακτικά δίκτυα, όπως τις Τράπεζες και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Επιπλέον, αυτές οι ζημιογόνες συνθήκες στην αγορά, όχι μόνο ήδη έχουν προκαλέσει τη συρρίκνωση των φυσικών δικτύων και τη μείωση των εισοδημάτων των Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών,  αλλά ουσιαστικά αντιτίθενται στο Nόμο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης 4583 / 2018 για την ισότιμη πρόσβαση όλων των δικτύων διανομής  σε όλα τα ασφαλιστικά προϊόντα, που εγγυώνται την διασφάλιση της ζωής, της υγείας και της περιουσίας  των Πολιτών.

Ο κ. Γεωργακόπουλος δεσμεύθηκε ότι η “Ευρωπαϊκή Πίστη” θα συνεχίσει να προβάλλει την αδιαμφισβήτητη αξία των φυσικών δικτύων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών.

Η ΕΣΑΠΕ (www.esape.gr), αναγνωρίζοντας την ευθύνη που έχει απέναντι σε όλα τα μέλη της, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, υποδέχεται με χαρά κάθε ανάλογη συμπόρευση με στελέχη και εταιρίες που παίζουν καίριο ρόλο στην ασφαλιστική αγορά, προς όφελος της ουσιαστικής διασφάλισης της φυσικής ύπαρξης των Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, με τελικούς ωφελημένους αποδέκτες τους  καταναλωτές και γενικότερα την ασφαλιστική αγορά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Eκπαιδευτικό συνέδριο ΕΣΑΠΕ-GAMA Global Hellas-Cyprus “Leading Without Limits”

Η ΕΣΑΠΕ www.esape.gr, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της, με την GAMA Global Hellas-Cyprus www.gamahellas.com

Εκπαιδευτικό συνέδριο ΕΣΑΠΕ- GAMA Global Hellas-Cyprus “Leading Without Limits”

Η Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ) www.esape.gr,  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της

Στη μνήμη της Μαρίας-Χριστίνας Παπαδοπούλου     

Με λύπη ο ΕΣΑΠΕ πληροφορήθηκε την απώλεια της Μαρίας-Χριστίνας Παπαδοπούλου, η οποία επί σειρά ετών στήριξε τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης

Εκπαιδευτικό σεμινάριο “MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ”

Η ΕΣΑΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και το ΕΕΑ, διοργανώνει το σεμινάριο "MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ"

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΑΕΕ: Αύξηση 10,1% στην παραγωγή ασφαλίστρων

H παραγωγή ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις Ζωής ανήλθε σε περίπου 2,10 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 15,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025

Eκπαιδευτικό συνέδριο ΕΣΑΠΕ-GAMA Global Hellas-Cyprus “Leading Without Limits”

Η ΕΣΑΠΕ www.esape.gr, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της, με την GAMA Global Hellas-Cyprus www.gamahellas.com

Η Eurobank απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της Eurolife Life Insurance

Με την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η Eurobank κατέχει πλέον το 100% της Eurolife Life, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες ασφάλισης ζωής στην Ελλάδα

ΕΙΑΣ: Ξεκινά στις 3 Νοεμβρίου το Πρόγραμμα Κατάρτισης Πραγματογνωμόνων Οχημάτων και Διακανονιστών Ζημιών Αυτοκινήτου

24 διδακτικές ώρες υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Πραγματογνωμόνων, με δυνατότητα πιστοποίησης και παρακολούθηση online ή σε φυσική τάξη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέο ιστορικό υψηλό για την αξία του brand της Allianz, στα 30,7 δισ. δολάρια

Η Allianz κατακτά ένα νέο ιστορικό υψηλό, επιβεβαιώνοντας για όγδοη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του Νο1 ασφαλιστικού brand παγκοσμίως

ΕΑΕΕ: Αύξηση 10,1% στην παραγωγή ασφαλίστρων

H παραγωγή ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις Ζωής ανήλθε σε περίπου 2,10 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 15,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025

Eκπαιδευτικό συνέδριο ΕΣΑΠΕ-GAMA Global Hellas-Cyprus “Leading Without Limits”

Η ΕΣΑΠΕ www.esape.gr, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της, με την GAMA Global Hellas-Cyprus www.gamahellas.com

ARAG DAY 2026: Μια κοινή ημέρα κοινωνικής προσφοράς σε όλο τον κόσμο

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η ARAG Hellas συμμετείχε στην ARAG Day, την παγκόσμια πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου ARAG

Στ. Κροκιδάς: Η PENCO στην υπόθεση ΒΙΟΛΑΝΤΑ, η αποζημίωση του βιομηχανικού κινδύνου  

Με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση με την ΒΙΟΛΑΝΤΑ ο Διευθύνων Σύμβουλος της PENCO, Στέλιος Κροκιδάς συνομιλώντας με το ΙW.gr μας διευκρίνισε τον ρόλο της PENCO στο ασφαλιστικό πρόγραμμα ΒΙΟΛΑΝΤΑ