back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026

Συνάντηση Χρ. Γεωργακόπουλου – ΕΣΑΠΕ: Στο επίκεντρο η στήριξη του ασφαλιστή

Ο κρίσιμος ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή αναδείχθηκε στη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Χρήστου Γεωργακόπουλου με την ηγεσία της ΕΣΑΠΕ.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στο επίκεντρο βρέθηκαν και ζητήματα αθέμιτων πρακτικών κατά των Φυσικών Δικτύων, που ολοένα  και περισσότερο εφαρμόζονται από  τα εναλλακτικά δίκτυα, όπως τις Τράπεζες και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

- Advertisement -

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργακόπουλος δεσμεύθηκε ότι η “Ευρωπαϊκή Πίστη” θα συνεχίσει να προβάλλει την αδιαμφισβήτητη αξία των φυσικών δικτύων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γεωργακόπουλος έχει συναντηθεί με όλους τους φορείς διαμεσολάβησης υπογραμμίζοντας το ρόλο του ασφαλιστή και δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να στηρίζει τους ίδιους και το θεσμό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Αναλυτικά:

- Advertisement -

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ) (www.esape.gr), εκπροσωπούμενο από τον  Πρόεδρο κ. Ιωάννη Τοζακίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο  Ρούσση και τον Γενικό Γραμματέα κ. Εμμανουήλ Πετρόχειλο, μετέβη την 1η Ιουνίου στην έδρα της εταιρείας  “Ευρωπαϊκή Πίστη”  μετά από πρόσκληση του Διευθύνοντα Συμβούλου της κου Χρήστου Γεωργακόπουλου.

Η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της ανάδειξης  του καίριου ρόλου που έχουν τα φυσικά δίκτυα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς και τη συνεπακόλουθη ευημερία της κοινωνίας.

Ο κ. Γεωργακόπουλος έκανε αναφορά στη μέχρι τώρα έμπρακτη στήριξή του στα φυσικά δίκτυα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, και στο σημαντικό έργο που επιτελούν προς τους καταναλωτές, με σημαντικές πρωτοβουλίες της εταιρείας του και την απόρριψη της χρήσης των εναλλακτικών δικτύων.

Παράλληλα, η ΕΣΑΠΕ  (www.esape.gr)  τόνισε την ανάγκη της ενίσχυσης της αξίας των φυσικών δικτύων, τώρα περισσότερο από ποτέ, τόσο μέσω της σωστής εκπαίδευσής τους, όσο και μέσω της γενικότερης επένδυσης στην πολύτιμη σχέση τους με την κοινωνία.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, η ΕΣΑΠΕ (www.esape.gr) πρόσφατα εξέδωσε δελτίο τύπου που καταγράφει τις αρχές που διέπουν τους Ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και εξάρει την αναγκαιότητά τους, ενώ υπέγραψε και Μνημόνιο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, που θα διασφαλίσει την ανάπτυξη της τεχνογνωσίας των μελών της Ένωσης, άρα και συνολικότερα της αγοράς.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η διοργάνωση  του 9ουετήσιου διεθνούς συνεδρίου  ΕΣΑΠΕ–GAMA Global Hellas (www.gamahellas.com) στις 6 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης με θέμα : “Leadership: The Past, the Present & the Future” (https://www.gamahellas.com/events/events/leadership-the-past-the-present-the-future/) .

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εποικοδομητική συζήτηση που είχε η ΕΣΑΠΕ (www.esape.gr) με τον κ. Γεωργακόπουλο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αθέμιτη πρακτική κατά των Φυσικών Δικτύων, που ολοένα  και περισσότερο εφαρμόζονται από  τα εναλλακτικά δίκτυα, όπως τις Τράπεζες και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Επιπλέον, αυτές οι ζημιογόνες συνθήκες στην αγορά, όχι μόνο ήδη έχουν προκαλέσει τη συρρίκνωση των φυσικών δικτύων και τη μείωση των εισοδημάτων των Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών,  αλλά ουσιαστικά αντιτίθενται στο Nόμο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης 4583 / 2018 για την ισότιμη πρόσβαση όλων των δικτύων διανομής  σε όλα τα ασφαλιστικά προϊόντα, που εγγυώνται την διασφάλιση της ζωής, της υγείας και της περιουσίας  των Πολιτών.

Ο κ. Γεωργακόπουλος δεσμεύθηκε ότι η “Ευρωπαϊκή Πίστη” θα συνεχίσει να προβάλλει την αδιαμφισβήτητη αξία των φυσικών δικτύων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών.

Η ΕΣΑΠΕ (www.esape.gr), αναγνωρίζοντας την ευθύνη που έχει απέναντι σε όλα τα μέλη της, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, υποδέχεται με χαρά κάθε ανάλογη συμπόρευση με στελέχη και εταιρίες που παίζουν καίριο ρόλο στην ασφαλιστική αγορά, προς όφελος της ουσιαστικής διασφάλισης της φυσικής ύπαρξης των Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, με τελικούς ωφελημένους αποδέκτες τους  καταναλωτές και γενικότερα την ασφαλιστική αγορά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στη μνήμη της Μαρίας-Χριστίνας Παπαδοπούλου     

Με λύπη ο ΕΣΑΠΕ πληροφορήθηκε την απώλεια της Μαρίας-Χριστίνας Παπαδοπούλου, η οποία επί σειρά ετών στήριξε τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης

Εκπαιδευτικό σεμινάριο “MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ”

Η ΕΣΑΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και το ΕΕΑ, διοργανώνει το σεμινάριο "MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ"

Η ΕΣΑΠΕ γιόρτασε τα 40 χρόνια της

Σε ιδιαίτερα θερμό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μικρολίμανου, η επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ)

Κων. Ρούσσης: Η ΕΣΑΠΕ γιόρτασε όσα πέτυχε και συνεχίζει

Σε ένα απόλυτα φιλικό περιβάλλον γιόρτασε η ΕΣΑΠΕ τα 40 χρόνια λειτουργίας της. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠΕ Κωνσταντίνος Ρούσσης  σταθερός στο όραμα του, δήλωσε στο IW.gr

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική ταυτότητα της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική επέλεξε την Choose Α.Ε. για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της επικοινωνίας που θα υποστηρίξει την ανανέωση της εταιρικής

Η Interamerican ανοίγει τις πόρτες της στους νέους επαγγελματίες μέσα από τα Business Days 2026

Στον κόσμο της ασφάλισης, της τεχνολογίας και των δεδομένων στρέφει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς επαγγελματιών η Interamerican

Οι νέες προοπτικές στον χώρο της Επαγγελματικής Ασφάλισης με τον Νόμο 5327/2026

Mε μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το panel με τίτλο: Οι Νέες Προοπτικές στο Χώρο της Επαγγελματικής Ασφάλισης με τον Νόμο 5327/2026 με συμμετέχουσα την Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως

Γιατί στην Ελλάδα οδηγούμε δεξιά;  

Το γιατί στην Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης τα οχήματα κινούνται στη δεξιά πλευρά του δρόμου δεν είναι μια επιλογή που προέκυψε

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Logismos: Ξεπερνά το 5% η συμμετοχή της «Μακεδονικές Συμμετοχές»

Η εταιρεία Logismos ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε., που στο εξής θα καλείται ως «Εταιρεία», ενημερώνει το επενδυτικό κοινό

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Ναι στην ενίσχυση της βιομηχανίας. Πόσο δίκαιο είναι όμως να αποκλείονται από τα μέτρα στήριξης οι ενεργοβόρες ΜμΕ;»

Την απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει την ελληνική βιομηχανία με ένα ενεργειακό «πακέτο» ύψους 95 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε

Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική ταυτότητα της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική επέλεξε την Choose Α.Ε. για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της επικοινωνίας που θα υποστηρίξει την ανανέωση της εταιρικής

NN Hellas & JA Greece: 8 χρόνια δίπλα στους νέους μέσα από το My Career

Το πρόγραμμα επέστρεψε στη νέα σχολική χρονιά με σημαντικές καινοτομίες...

Πώς βλέπουν οι Έλληνες την Αθήνα

Πώς αντιλαμβάνονται οι Έλληνες την πόλη της Αθήνας; Ποια είναι τα θετικά και ποια είναι τα αρνητικά της χαρακτηριστικά;