back to top
17.6 C
Athens
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2026

Συνάντηση Χρ. Γεωργακόπουλου – ΕΣΑΠΕ: Στο επίκεντρο η στήριξη του ασφαλιστή

Ο κρίσιμος ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή αναδείχθηκε στη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Χρήστου Γεωργακόπουλου με την ηγεσία της ΕΣΑΠΕ.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στο επίκεντρο βρέθηκαν και ζητήματα αθέμιτων πρακτικών κατά των Φυσικών Δικτύων, που ολοένα  και περισσότερο εφαρμόζονται από  τα εναλλακτικά δίκτυα, όπως τις Τράπεζες και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

- Advertisement -

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργακόπουλος δεσμεύθηκε ότι η “Ευρωπαϊκή Πίστη” θα συνεχίσει να προβάλλει την αδιαμφισβήτητη αξία των φυσικών δικτύων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γεωργακόπουλος έχει συναντηθεί με όλους τους φορείς διαμεσολάβησης υπογραμμίζοντας το ρόλο του ασφαλιστή και δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να στηρίζει τους ίδιους και το θεσμό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Αναλυτικά:

- Advertisement -

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ) (www.esape.gr), εκπροσωπούμενο από τον  Πρόεδρο κ. Ιωάννη Τοζακίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο  Ρούσση και τον Γενικό Γραμματέα κ. Εμμανουήλ Πετρόχειλο, μετέβη την 1η Ιουνίου στην έδρα της εταιρείας  “Ευρωπαϊκή Πίστη”  μετά από πρόσκληση του Διευθύνοντα Συμβούλου της κου Χρήστου Γεωργακόπουλου.

Η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της ανάδειξης  του καίριου ρόλου που έχουν τα φυσικά δίκτυα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς και τη συνεπακόλουθη ευημερία της κοινωνίας.

Ο κ. Γεωργακόπουλος έκανε αναφορά στη μέχρι τώρα έμπρακτη στήριξή του στα φυσικά δίκτυα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, και στο σημαντικό έργο που επιτελούν προς τους καταναλωτές, με σημαντικές πρωτοβουλίες της εταιρείας του και την απόρριψη της χρήσης των εναλλακτικών δικτύων.

Παράλληλα, η ΕΣΑΠΕ  (www.esape.gr)  τόνισε την ανάγκη της ενίσχυσης της αξίας των φυσικών δικτύων, τώρα περισσότερο από ποτέ, τόσο μέσω της σωστής εκπαίδευσής τους, όσο και μέσω της γενικότερης επένδυσης στην πολύτιμη σχέση τους με την κοινωνία.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, η ΕΣΑΠΕ (www.esape.gr) πρόσφατα εξέδωσε δελτίο τύπου που καταγράφει τις αρχές που διέπουν τους Ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και εξάρει την αναγκαιότητά τους, ενώ υπέγραψε και Μνημόνιο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, που θα διασφαλίσει την ανάπτυξη της τεχνογνωσίας των μελών της Ένωσης, άρα και συνολικότερα της αγοράς.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η διοργάνωση  του 9ουετήσιου διεθνούς συνεδρίου  ΕΣΑΠΕGAMA Global Hellas (www.gamahellas.com) στις 6 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης με θέμα : “Leadership: The Past, the Present & the Future” (https://www.gamahellas.com/events/events/leadership-the-past-the-present-the-future/) .

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εποικοδομητική συζήτηση που είχε η ΕΣΑΠΕ (www.esape.gr) με τον κ. Γεωργακόπουλο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αθέμιτη πρακτική κατά των Φυσικών Δικτύων, που ολοένα  και περισσότερο εφαρμόζονται από  τα εναλλακτικά δίκτυα, όπως τις Τράπεζες και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Επιπλέον, αυτές οι ζημιογόνες συνθήκες στην αγορά, όχι μόνο ήδη έχουν προκαλέσει τη συρρίκνωση των φυσικών δικτύων και τη μείωση των εισοδημάτων των Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών,  αλλά ουσιαστικά αντιτίθενται στο Nόμο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης 4583 / 2018 για την ισότιμη πρόσβαση όλων των δικτύων διανομής  σε όλα τα ασφαλιστικά προϊόντα, που εγγυώνται την διασφάλιση της ζωής, της υγείας και της περιουσίας  των Πολιτών.

Ο κ. Γεωργακόπουλος δεσμεύθηκε ότι η “Ευρωπαϊκή Πίστη” θα συνεχίσει να προβάλλει την αδιαμφισβήτητη αξία των φυσικών δικτύων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών.

Η ΕΣΑΠΕ (www.esape.gr), αναγνωρίζοντας την ευθύνη που έχει απέναντι σε όλα τα μέλη της, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, υποδέχεται με χαρά κάθε ανάλογη συμπόρευση με στελέχη και εταιρίες που παίζουν καίριο ρόλο στην ασφαλιστική αγορά, προς όφελος της ουσιαστικής διασφάλισης της φυσικής ύπαρξης των Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, με τελικούς ωφελημένους αποδέκτες τους  καταναλωτές και γενικότερα την ασφαλιστική αγορά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στη μνήμη της Μαρίας-Χριστίνας Παπαδοπούλου     

Με λύπη ο ΕΣΑΠΕ πληροφορήθηκε την απώλεια της Μαρίας-Χριστίνας Παπαδοπούλου, η οποία επί σειρά ετών στήριξε τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης

Εκπαιδευτικό σεμινάριο “MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ”

Η ΕΣΑΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και το ΕΕΑ, διοργανώνει το σεμινάριο "MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ"

Η ΕΣΑΠΕ γιόρτασε τα 40 χρόνια της

Σε ιδιαίτερα θερμό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μικρολίμανου, η επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ)

Κων. Ρούσσης: Η ΕΣΑΠΕ γιόρτασε όσα πέτυχε και συνεχίζει

Σε ένα απόλυτα φιλικό περιβάλλον γιόρτασε η ΕΣΑΠΕ τα 40 χρόνια λειτουργίας της. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠΕ Κωνσταντίνος Ρούσσης  σταθερός στο όραμα του, δήλωσε στο IW.gr

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στο Ε.Ε.Α. τη Δευτέρα 28/9 ο Πρόεδρος της ΕΛΑΣ Αλέξης Τσίπρας

Με στόχο να θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτάσεις των επαγγελματιών

Στη μνήμη της Μαρίας-Χριστίνας Παπαδοπούλου     

Με λύπη ο ΕΣΑΠΕ πληροφορήθηκε την απώλεια της Μαρίας-Χριστίνας Παπαδοπούλου, η οποία επί σειρά ετών στήριξε τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης

Eurolife FFH: 4ος κύκλος εκπαίδευσης για στελέχη ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη Βόρεια Ελλάδα

Μια πρωτοβουλία που έχει πλέον καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για την επαγγελματική ανάπτυξη των συνεργατών της εταιρείας

Παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων για τα ισόβια ασφαλιστήρια υγείας

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA), προκειμένου να επανεξεταστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ισόβιων ασφαλιστηρίων υγείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέα έκθεση της KPMG αναδεικνύει τη φορολογική ετοιμότητα ως καθοριστικό παράγοντα δημιουργίας της εταιρικής αξίας

Η KPMG International δημοσίευσε την έκθεση “2026 KPMG Global Tax Readiness Dividend”, η οποία αναδεικνύει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των φορολογικών

Στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ατζέντας η Ελλάδα – Επίσκεψη ευρωβουλευτών της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας σε Αθήνα και Τρίπολη

Στην Ελλάδα βρίσκονται από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου ευρωβουλευτές της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΜΙΝΕΤΤΑ: Δεν κατάφερε να αποφύγει τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας και ζωής

Στο ντόμινο των αυξήσεων ασφαλίστρων υγείας, μεταξύ άλλων ασφαλιστικών, όπως έγραψε σε πρόσφατα δημοσιεύματα του το IW.gr έχει μπει και η MINETTA

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Η ΑΑΔΕ ανοίγει τον φάκελο – Μαζικές ειδοποιήσεις για παλιές οφειλές  

Συναγερμός για χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που εμφανίζονται με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2021.

Allianz Olympic Day 2026: Στις 1 Οκτωβρίου η ετήσια διοργάνωση της Allianz Ελλάδος

Στις 1 Οκτωβρίου 2026, στο Αθλητικό Κέντρο Δαΐς στο Μαρούσι, θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο Allianz Olympic Day 2026, που διοργανώνει η Allianz Ελλάδος.