back to top
25.3 C
Athens
Παρασκευή 29 Μαΐου 2026

Συνάντηση Χρ. Γεωργακόπουλου – ΕΣΑΠΕ: Στο επίκεντρο η στήριξη του ασφαλιστή

Ο κρίσιμος ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή αναδείχθηκε στη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Χρήστου Γεωργακόπουλου με την ηγεσία της ΕΣΑΠΕ.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στο επίκεντρο βρέθηκαν και ζητήματα αθέμιτων πρακτικών κατά των Φυσικών Δικτύων, που ολοένα  και περισσότερο εφαρμόζονται από  τα εναλλακτικά δίκτυα, όπως τις Τράπεζες και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

- Advertisement -

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργακόπουλος δεσμεύθηκε ότι η “Ευρωπαϊκή Πίστη” θα συνεχίσει να προβάλλει την αδιαμφισβήτητη αξία των φυσικών δικτύων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γεωργακόπουλος έχει συναντηθεί με όλους τους φορείς διαμεσολάβησης υπογραμμίζοντας το ρόλο του ασφαλιστή και δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να στηρίζει τους ίδιους και το θεσμό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Αναλυτικά:

- Advertisement -

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ) (www.esape.gr), εκπροσωπούμενο από τον  Πρόεδρο κ. Ιωάννη Τοζακίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο  Ρούσση και τον Γενικό Γραμματέα κ. Εμμανουήλ Πετρόχειλο, μετέβη την 1η Ιουνίου στην έδρα της εταιρείας  “Ευρωπαϊκή Πίστη”  μετά από πρόσκληση του Διευθύνοντα Συμβούλου της κου Χρήστου Γεωργακόπουλου.

Η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της ανάδειξης  του καίριου ρόλου που έχουν τα φυσικά δίκτυα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς και τη συνεπακόλουθη ευημερία της κοινωνίας.

Ο κ. Γεωργακόπουλος έκανε αναφορά στη μέχρι τώρα έμπρακτη στήριξή του στα φυσικά δίκτυα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, και στο σημαντικό έργο που επιτελούν προς τους καταναλωτές, με σημαντικές πρωτοβουλίες της εταιρείας του και την απόρριψη της χρήσης των εναλλακτικών δικτύων.

Παράλληλα, η ΕΣΑΠΕ  (www.esape.gr)  τόνισε την ανάγκη της ενίσχυσης της αξίας των φυσικών δικτύων, τώρα περισσότερο από ποτέ, τόσο μέσω της σωστής εκπαίδευσής τους, όσο και μέσω της γενικότερης επένδυσης στην πολύτιμη σχέση τους με την κοινωνία.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, η ΕΣΑΠΕ (www.esape.gr) πρόσφατα εξέδωσε δελτίο τύπου που καταγράφει τις αρχές που διέπουν τους Ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και εξάρει την αναγκαιότητά τους, ενώ υπέγραψε και Μνημόνιο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, που θα διασφαλίσει την ανάπτυξη της τεχνογνωσίας των μελών της Ένωσης, άρα και συνολικότερα της αγοράς.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η διοργάνωση  του 9ουετήσιου διεθνούς συνεδρίου  ΕΣΑΠΕGAMA Global Hellas (www.gamahellas.com) στις 6 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης με θέμα : “Leadership: The Past, the Present & the Future” (https://www.gamahellas.com/events/events/leadership-the-past-the-present-the-future/) .

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εποικοδομητική συζήτηση που είχε η ΕΣΑΠΕ (www.esape.gr) με τον κ. Γεωργακόπουλο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αθέμιτη πρακτική κατά των Φυσικών Δικτύων, που ολοένα  και περισσότερο εφαρμόζονται από  τα εναλλακτικά δίκτυα, όπως τις Τράπεζες και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Επιπλέον, αυτές οι ζημιογόνες συνθήκες στην αγορά, όχι μόνο ήδη έχουν προκαλέσει τη συρρίκνωση των φυσικών δικτύων και τη μείωση των εισοδημάτων των Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών,  αλλά ουσιαστικά αντιτίθενται στο Nόμο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης 4583 / 2018 για την ισότιμη πρόσβαση όλων των δικτύων διανομής  σε όλα τα ασφαλιστικά προϊόντα, που εγγυώνται την διασφάλιση της ζωής, της υγείας και της περιουσίας  των Πολιτών.

Ο κ. Γεωργακόπουλος δεσμεύθηκε ότι η “Ευρωπαϊκή Πίστη” θα συνεχίσει να προβάλλει την αδιαμφισβήτητη αξία των φυσικών δικτύων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών.

Η ΕΣΑΠΕ (www.esape.gr), αναγνωρίζοντας την ευθύνη που έχει απέναντι σε όλα τα μέλη της, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, υποδέχεται με χαρά κάθε ανάλογη συμπόρευση με στελέχη και εταιρίες που παίζουν καίριο ρόλο στην ασφαλιστική αγορά, προς όφελος της ουσιαστικής διασφάλισης της φυσικής ύπαρξης των Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, με τελικούς ωφελημένους αποδέκτες τους  καταναλωτές και γενικότερα την ασφαλιστική αγορά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ηγεσία, σπουδαία μαθήματα και… ανατροπές στο 7ο MDRT Power Workshop

Επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε μια ακόμη συνάντηση με ουσιαστικό περιεχόμενο, πρακτική γνώση και υψηλό επίπεδο ομιλητών

Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συντονιστών 2026 από την ΕΣΑΠΕ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 εξειδικευμένα σεμινάρια, που εστιάζονται σε βασικούς άξονες της ασφαλιστικής διοίκησης και της ανάπτυξης ομάδων

ΕΣΑΠΕ: Στις 26 και 28/5 το υβριδικό σεμινάριο για την ηγεσία και τη διοίκηση ομάδων πωλήσεων

Η θεματολογία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Situational Leadership, Leadership Grid, Coaching και Mentoring, διαχείριση χαμηλής απόδοσης και οργάνωση χρόνου

ΕΑΕΕ: Νέα εκδήλωση για την ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026, με άξονες τόσο τη θεωρητική όσο και την πρακτική διάσταση του ζητήματος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Η Designia Insurance Brokers Κύριος Χορηγός στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Άννυ Τρύφων: «Με χαρά στηρίξαμε το 37ο συνέδριο της ΕΑΣΕ με θέμα την εμπιστοσύνη, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία και τις αξίες μας»

ΤτΕ: Μειώθηκε 0,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το α΄ τρίμηνο, κατά 64 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις

Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής μειώθηκαν κατά 90 εκατ., στα 12.439 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιών αυξήθηκαν κατά 26 εκατ., στα 3.553 εκατ. ευρώ

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Η Designia Insurance Brokers Κύριος Χορηγός στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Άννυ Τρύφων: «Με χαρά στηρίξαμε το 37ο συνέδριο της ΕΑΣΕ με θέμα την εμπιστοσύνη, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία και τις αξίες μας»

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

ΤτΕ: Μειώθηκε 0,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το α΄ τρίμηνο, κατά 64 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις

Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής μειώθηκαν κατά 90 εκατ., στα 12.439 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιών αυξήθηκαν κατά 26 εκατ., στα 3.553 εκατ. ευρώ