Απαραίτητη η λογική “Zero Trust” στην κυβερνοασφάλεια

του Πέτρου Λιβάνιου, technology advisory manager της Office Line

Η επιτακτική ανάγκη για ασφαλή και παραγωγική απομακρυσμένη εργασία απαιτεί από τους οργανισμούς να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο προστατεύονται από τις κυβερνοαπειλές. Η εργασία εξ αποστάσεως εντείνει την ανάγκη για δρομολόγηση περισσότερης κίνησης σε εφαρμογές cloud, παρά στο εσωτερικό δίκτυο. 

Η δυναμική που έχει αποκτήσει το υβριδικό μοντέλο εργασίας απαιτεί από τους διαχειριστές συστημάτων, όλο και πιο συχνά, να παρέχουν πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες που υπάρχουν πέρα από τα όρια που μπορούν να προσφέρουν τα παραδοσιακά εταιρικά δίκτυα. 

Το μοντέλο “Zero Trust” για την ασφάλεια στην πληροφορική διαφυλάσσει την παροχή ενός προστατευμένου περιβάλλοντος, θεωρώντας το Internet ως το προκαθορισμένο άκρο σύνδεσης. Βασισμένο στην αρχή “Verified Trust”, το μοντέλο “Zero Trust” εφαρμόζει την αυτονόητη εμπιστοσύνη που υποτίθεται ότι υπάρχει μέσα σε ένα εταιρικό δίκτυο. 

Αντί να υποθέσουμε ότι όλες οι υπηρεσίες που εξυπηρετούνται πίσω από ένα εταιρικό τείχος προστασίας είναι ασφαλείς, το “Zero Trust” μάς συμβουλεύει να «μην εμπιστευόμαστε κανένα και να επαληθεύουμε πάντα». Έτσι, κάθε αίτημα πρόσβασης είναι πλήρως πιστοποιημένο, εξουσιοδοτημένο και κρυπτογραφημένο πριν από την παροχή πρόσβασης. 

Καθώς ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν εφαρμογές cloud και τις προσωπικές τους συσκευές για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, πλέον δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην παρακολούθηση και την προστασία των συσκευών. Με την ανάπτυξη των υπηρεσιών Microsoft 365 Defender, προσφέρουμε μια κορυφαία λύση, με την οποία μπορούμε να εντοπίζουμε, να αποτρέπουμε και να απαντάμε σε απειλές που επηρεάζουν όλες τις συσκευές ενός οργανισμού.

 Τέλος, η προστασία των εταιρικών δεδομένων για κάθε μοντέρνο περιβάλλον εργασίας είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον σύγχρονο χώρο εργασίας. Το Microsoft 365 περιλαμβάνει ενσωματωμένες λύσεις DLP, που βοηθούν στην αποφυγή απώλειας δεδομένων, χωρίς να επιβραδύνουν την εξέλιξη και τις εργασίες της επιχείρησής σας. 

Με εύκολα εργαλεία σε μια ενιαία πλατφόρμα που προστατεύει τα δεδομένα, δημιουργούμε το περιβάλλον για να αναγνωρίσετε, να προστατεύσετε και να ελέγξετε τα δεδομένα σας σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

 Η Office Line, ως πιστοποιημένος Gold Microsoft Security Partner, επενδύει συνεχώς στην επιμόρφωση των ανθρώπων της στον τομέα αυτό. Έχοντας την εμπειρία από επιτυχημένες υλοποιήσεις, έχει καταφέρει να διαπρέψει στον κλάδο, αποκτώντας το υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης στις λύσεις Security της Microsoft. 

Συγκεκριμένα, πληρώντας τα υψηλά κριτήρια πιστοποίησης, είναι η μοναδική εταιρεία που διαθέτει όλα τα Microsoft Security Advanced Specializations. Τα Advanced Specializations πιστοποιούν τη μεθοδολογία, την υψηλή τεχνογνωσία και την ικανότητα να ικανοποιεί ταχύτατα κρίσιμα αιτήματα επιχειρήσεων που επιζητούν την απρόσκοπτη και ασφαλή επιχειρησιακή λειτουργία. Έτσι, όλοι οι χρήστες, οι συσκευές, οι εφαρμογές και τα εταιρικά δεδομένα είναι ασφαλή και άμεσα διαθέσιμα πάντα και από παντού. 

Aπό το περιοδικό ΧΡΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*