back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2025

Inco22: Πως οι πλατφόρμες άλλαξαν την αγορά – που πλεονεκτούν και που, όχι

Η ψηφιοποίηση ήταν η ευκαιρία για την Cosmote να δώσει στους πελάτες της ψηφιακές υπηρεσίες. Μέσω του κινητού τηλεφώνου και της τεχνολογίας την οποία ήδη κατέχει η Cosmote κατέβηκε στη μεγάλη πελατειακή βάση που ήδη κατείχε, αξιοποίησε την επικοινωνία που είχε και την εμπιστοσύνη του κοινού και πρόσφερε την υπηρεσία.

Τα παραπάνω είπε μιλώντας στο 4ο Πάνελ της Inco22 με θέμα «ψηφιακή πώληση και πλατφόρμες στην αγορά», ο διευθυντής New Digital Business, E-Commerce & Consumer IOT, Σπύρος Λούρος, της Cosmote.

- Advertisement -

Ο κ. Λούρος είπε ότι οι πλατφόρμες έχουν πλεονεκτήματα και περιθώρια, αλλά η ειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς, δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα στον άνθρωπο: «Καταλάβαμε ότι η περιουσία, δεν είναι αυτοκίνητο», είπε. «Στην υγεία έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας κι ίσως να μην φθάσουμε ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας για τις ασφαλίσεις σε κλάδους που απαιτούν την ανθρώπινη επαφή, την επικοινωνία και την εξειδίκευση.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Φαλκονάκη, Chief Growth & Marketing Officer, του Insurancemarket.gr, χρειάστηκε πολύ δουλειά και πολύ μελέτη για να αλλάξει η αγορά και ο τρόπος ασφάλισης στην Ελλάδα, με αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Ο ίδιος ανέφερε, ότι η αργήσαμε στην ψηφιοποίηση και η πανδημία έδωσε την ευκαιρία. Πρόσθεσε ότι αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ακόμα «το πρώτο κύμα ψηφιοποίησης».

- Advertisement -

Όλη η πληροφορία να περάσει στον καταναλωτή, «να την έχει στο πιάτο», ήταν το μότο της κας Μυρτώς Περάτη επικεφαλής της Anytime Κύπρου. Η ψηφιοποίηση είπε, ήταν ένας μοχλός αλλαγής για τον Οργανισμό, σε επίπεδο αντικατάστασης συστημάτων, χρήσης ρομποτικών λύσεων και του cloud και αξιοποίηση των data analytics, που μετασχηματίζουν συνολικά τον τρόπο εργασίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Διακεκριμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μιλούν για τις σύγχρονες επιχειρηματικές καλύψεις

Ενδιαφέρουσες ήταν οι απόψεις που ακούστηκαν στο Panel IV σύγχρονες και αποτελεσματικές επιχειρηματικές καλύψεις

Έρευνα COSMOTE – ELTRUN: Ωριμάζουν ψηφιακά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το 2022 παρατηρείται αύξηση 10% στον Μ.Ο. του Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας των ΜμΕ σε σχέση με το 2020. Ο Μ.Ο. των εταιρειών με βάση τον Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας είναι σήμερα στο 4,49/10, ενώ το 2020 κυμαινόταν στο 4,06/10

Καμπάνα 9,2 εκατ. ευρώ σε COSMOTE – ΟΤΕ για περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων

Πρόστιμο 6 εκατ. ευρώ στην Cosmote και 3.250.000 ευρώ στον ΟΤΕ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, λόγω της διαρροής προσωπικών δεδομένων καταναλωτών.

Κορυφαίοι παράγοντες της αγοράς εύχονται για τα 10 χρόνια insurancemarket.gr (videos)

Μιλούν ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, Πρόεδρος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική και Αντιδήμαρχος Αθηναίων, ο διευθύνων σύμβουλος της Groupama Ασφαλιστικής κ. Χρήστος Κάτσιος, ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννιώτης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ιντερσαλόνικα, και ο κ. Γιάννης Πετούλης, Διευθύνων Σύμβουλος στη Europ Assistance.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας 2026 στην πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ

Οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους περίπου δύο μήνες για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους

Allianz Trade: Τι θα πρέπει να προσέξουμε για να έχουμε

Οι κίνδυνοι των κυκλικών συμφωνιών στην ΤΝ και τα ανέφικτα σχέδια για τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Ψηφιακό ευρώ: Νέα φάση για την τεχνική ετοιμότητα – ευκαιρίες και για την ασφαλιστική αγορά

Το ψηφιακό ευρώ θα δώσει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα για «έξυπνες» ασφάλειες, που ενεργοποιούνται και εκκαθαρίζονται αυτόματα μέσω ψηφιακών συμβολαίων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Άμεση παρέμβαση ΤτΕ και κυβέρνησης ζητά το ΕΕΑ – Σάλος για τις αθέμιτες πρακτικές στις ασφαλίσεις

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου με δημόσια τοποθέτησή του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Δεντροφύτευση και ομαδικό πνεύμα από την Coface Ελλάδας & Κύπρου

Η Coface επενδύει έμπρακτα τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη συνοχή της ομάδας της

Ημερίδα για τον Νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Σημαντική ευκαιρία για εκπροσώπους της ασφαλιστικής αγοράς να παρακολουθήσουν τις αλλαγές και να προσαρμόσουν στρατηγικές και προϊόντα

Packmen: Όταν η πρόληψη γίνεται εμπειρία – και όχι θεωρία

Όταν ο πολίτης βλέπει, νιώθει, συμμετέχει, τότε αρχίζει να συνειδητοποιεί τι σημαίνει πραγματικά «προετοιμασία»

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας 2026 στην πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ

Οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους περίπου δύο μήνες για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους