back to top
12.1 C
Athens
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026

Αλ. Σαρρηγεωργίου για Υγεία: Κίνητρα για την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο

Τις απόψεις της ασφαλιστικής αγοράς αναδεικνύοντας το κρίσιμο ρόλο της ασφάλισης ως πυλώνα στήριξης του Συστήματος Υγείας εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στο πλαίσιο ειδικού πάνελ σε συνέδριο για την Υγεία, με συμμετέχοντες επίσης τον Παναγιώτη Τσακλόγλου, Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου, τη κα Θεανώ Καρποδίνη, Διοικήτρια Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρώην υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ σημείωσε χαρακτηριστικά το γεγονός πως το 8% του μέσου οικογενειακού προϋπολογισμού στην Ελλάδα δόθηκε σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, ποσοστό διπλάσιο από τον μέσο Ευρωπαίο. “Η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι αμαρτία και να μιλάμε με το δημόσιο δεν είναι κακό”, τόνισε.

- Advertisement -

Αναφερόμενος στα οφέλη της ασφάλισης τόνισε επίσης πως “για να καλύψεις έναν κίνδυνο, από τις φυσικές καταστροφές μέχρι το συνταξιοδοτικό και τις ανάγκες υγείας, χρειάζεται αφενός η κοινωνική ασφάλιση ως βασικός πυλώνας και η ιδιωτική συμπληρωματικά. Ωστόσο, όπως σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο, χρειάζονται κίνητρα για να οδηγηθεί ο κόσμος στην ιδιωτική ασφάλιση”.

Σύμφωνα με το ygeiamou.gr, στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε από τη πλευρά του πως η μέση δαπάνη υγείας δεν διαφέρει σημαντικά από την υπόλοιπη Ευρώπη. “Εντούτοις δαπανούμε περισσότερα για φάρμακα και νοσοκομεία και λιγότερα για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Επίσης οι ιδιωτικές δαπάνες είναι κυρίως άμεσες (από την «τσέπη») και όχι για την ιδιωτική ασφάλιση υγείας”, τόνισε.

- Advertisement -

Παράλληλα, ο κ. Τσακλόγλου μίλησε για τη ταχύτατη δημογραφική γήρανση στην Ελλάδα (αλλά και στο εξωτερικό), με τη διαφορά πως η χώρα μας έχει υψηλότατο δημόσιο χρέος.

Από τη πλευρά της η κα Θεανώ Καρποδίνη τόνισε πως οι συμπράξεις ήδη γίνονται. “Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει περίπου ένα δισ. Ερχόμαστε να καλύψουμε τις ανάγκες που δεν καλύπτει το δημόσιο σύστημα, συμπράττοντας με τους ιδιώτες. Οι συμπράξεις είναι ένα εργαλείο του οργανισμού για να αγοράζει τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην καλύτερη τιμή. Πρέπει να εξετάσουμε το ζήτημα των ΣΔΙΤ σε υγιείς βάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ισοτιμία στην πρόσβαση όλων των πολιτών σε υγειονομικές υπηρεσίες”, σημείωσε.

“Το πρόβλημα της υγείας είναι στη σύζευξή της με την κοινωνική ασφάλιση.Γι αυτό και το δημογραφικό είναι πρόβλημα και σχετίζεται πάντα με τα θέματα υγείας. Υπάρχουν ανασχετικοί παράγοντες σε κόμματα, συνδικάτα και όταν κάνεις βήμα βρίσκεις τείχος. Είναι απαραίτητη η σύζευξη δημόσιου-ιδιωτικού. Είναι ζήτημα κοινωνικής πολιτικής να μην επιβαρυνθεί ο ασφαλισμένος από τη σύζευξη”, συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.

επίσης: Μητσοτάκης: 5 στοιχήματα για το μέλλον στην Υγεία

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ασφάλιση υγείας: Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τι αποκαλύπτουν οι αποζημιώσεις

Η εξέλιξη των λοιμωδών νοσημάτων αποτελεί μία από τις παραμέτρους που συνθέτουν την ευρύτερη εικόνα των αναγκών υγείας στη χώρα

Τι λέει η Generali για τις νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Κρίσιμος, τονίζει η εταιρεία, είναι ο ρόλος των συνεργατών της που βρίσκονται κοντά στον ασφαλισμένο

Μαζαράκης: Βιωσιμότητα, πρόσβαση και εμπιστοσύνη οι 3 προκλήσεις για την ασφάλιση υγείας

Τι αναφέρει σε άρθρο του στο ygeiamou.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής

Υδρόγειος Ασφαλιστική: 24ωρη υποστήριξη για τους ασφαλισμένους του προγράμματος «Πλάνο Υγείας»

Μέσα από τις Γραμμές Υγείας και τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, που προσφέρουν καθοδήγηση και εξυπηρέτηση στους ασφαλισμένους όποτε το χρειαστούν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Executive Cyber Protection & Management Liability: Η Διπλή Ασπίδα της Διοίκησης υπό την Οδηγία NIS2

Στο σύγχρονο ψηφιακό οικοσύστημα, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν μετατοπιστεί από το πεδίο των τεχνικών δυσλειτουργιών του τμήματος πληροφορικής

Οι φωτιές σβήνουν, το ασφαλιστικό κενό μένει

Οι δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού άφησαν πίσω τους ζημιές που αποτιμώνται σε 6,41 εκατ. ευρώ από την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Οι hackers δεν περιμένουν. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι έτοιμες;

Ένα παραπλανητικό email, ένα λάθος εργαζομένου ή μια στοχευμένη κυβερνοεπίθεση μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία μιας επιχείρησης

Πώς να μη χαθεί η φιλοδοξία των νέων εργαζομένων

Η φιλοδοξία χωρίς εμπειρία μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Η εμπειρία, όμως, δεν αποκτάται χωρίς προσπάθεια, πρωτοβουλία και δοκιμές.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Φίλιππος Κάσσος, KPMG: «Η πραγματική πρόκληση είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική διείσδυση»

Η Ετήσια Έκθεση της KPMG για την Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά αποτελεί ένα από τα σταθερά σημεία αναφοράς για τον ασφαλιστικό κλάδο

AIG: Ο κυβερνοκίνδυνος εξελίσσεται σε επιχειρηματική απειλή για τις επιχειρήσεις

Ο κυβερνοκίνδυνος δεν αποτελεί πλέον αποκλειστικά ζήτημα πληροφορικής, αλλά έναν επιχειρηματικό κίνδυνο που επηρεάζει

Ατλαντική Ένωση: Online επιλογή προγράμματος ασφάλισης αυτοκινήτου

Η Ατλαντική Ένωση δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να αναζητήσουν online το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου

H Εθνική Ασφαλιστική υποδέχθηκε τον Νίκο Γκάλη 

Μια διαφορετική εμπειρία για τους ανθρώπους της Εθνικής Ασφαλιστικής

Υπόθεση Ασπίς Πρόνοια: Πρωτοβουλία του ΕΕΑ για κοινή δράση φορέων με στόχο την αποκατάσταση ζημιωθέντων μετά από 17 χρόνια

Ενώνοντας δυνάμεις με την ΕΑΔΕ, την ΠΟΑΔ αλλά και τον Σύλλογο Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια αποφασίσθηκε να υπάρξει κοινή δράση με στόχο να βρεθεί λύση