back to top
12.9 C
Athens
Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026

Αλ. Σαρρηγεωργίου για Υγεία: Κίνητρα για την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο

Τις απόψεις της ασφαλιστικής αγοράς αναδεικνύοντας το κρίσιμο ρόλο της ασφάλισης ως πυλώνα στήριξης του Συστήματος Υγείας εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στο πλαίσιο ειδικού πάνελ σε συνέδριο για την Υγεία, με συμμετέχοντες επίσης τον Παναγιώτη Τσακλόγλου, Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου, τη κα Θεανώ Καρποδίνη, Διοικήτρια Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρώην υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ σημείωσε χαρακτηριστικά το γεγονός πως το 8% του μέσου οικογενειακού προϋπολογισμού στην Ελλάδα δόθηκε σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, ποσοστό διπλάσιο από τον μέσο Ευρωπαίο. “Η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι αμαρτία και να μιλάμε με το δημόσιο δεν είναι κακό”, τόνισε.

- Advertisement -

Αναφερόμενος στα οφέλη της ασφάλισης τόνισε επίσης πως “για να καλύψεις έναν κίνδυνο, από τις φυσικές καταστροφές μέχρι το συνταξιοδοτικό και τις ανάγκες υγείας, χρειάζεται αφενός η κοινωνική ασφάλιση ως βασικός πυλώνας και η ιδιωτική συμπληρωματικά. Ωστόσο, όπως σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο, χρειάζονται κίνητρα για να οδηγηθεί ο κόσμος στην ιδιωτική ασφάλιση”.

Σύμφωνα με το ygeiamou.gr, στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε από τη πλευρά του πως η μέση δαπάνη υγείας δεν διαφέρει σημαντικά από την υπόλοιπη Ευρώπη. “Εντούτοις δαπανούμε περισσότερα για φάρμακα και νοσοκομεία και λιγότερα για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Επίσης οι ιδιωτικές δαπάνες είναι κυρίως άμεσες (από την «τσέπη») και όχι για την ιδιωτική ασφάλιση υγείας”, τόνισε.

- Advertisement -

Παράλληλα, ο κ. Τσακλόγλου μίλησε για τη ταχύτατη δημογραφική γήρανση στην Ελλάδα (αλλά και στο εξωτερικό), με τη διαφορά πως η χώρα μας έχει υψηλότατο δημόσιο χρέος.

Από τη πλευρά της η κα Θεανώ Καρποδίνη τόνισε πως οι συμπράξεις ήδη γίνονται. “Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει περίπου ένα δισ. Ερχόμαστε να καλύψουμε τις ανάγκες που δεν καλύπτει το δημόσιο σύστημα, συμπράττοντας με τους ιδιώτες. Οι συμπράξεις είναι ένα εργαλείο του οργανισμού για να αγοράζει τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην καλύτερη τιμή. Πρέπει να εξετάσουμε το ζήτημα των ΣΔΙΤ σε υγιείς βάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ισοτιμία στην πρόσβαση όλων των πολιτών σε υγειονομικές υπηρεσίες”, σημείωσε.

“Το πρόβλημα της υγείας είναι στη σύζευξή της με την κοινωνική ασφάλιση.Γι αυτό και το δημογραφικό είναι πρόβλημα και σχετίζεται πάντα με τα θέματα υγείας. Υπάρχουν ανασχετικοί παράγοντες σε κόμματα, συνδικάτα και όταν κάνεις βήμα βρίσκεις τείχος. Είναι απαραίτητη η σύζευξη δημόσιου-ιδιωτικού. Είναι ζήτημα κοινωνικής πολιτικής να μην επιβαρυνθεί ο ασφαλισμένος από τη σύζευξη”, συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.

επίσης: Μητσοτάκης: 5 στοιχήματα για το μέλλον στην Υγεία

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ασφάλιση υγείας δεν είναι πολυτέλεια, είναι σωστός σχεδιασμός!

H σωστή ασφάλιση υγείας δεν χρειάζεται να κοστίζει ακριβά, αρκεί να είναι σχεδιασμένη με γνώση και προσοχή

Η ιδιωτική ασφάλιση σε σταυροδρόμι: Ώρα για ειλικρινείς απαντήσεις

Η ημερίδα του ΕΕΘ για το παρόν και το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης αποτελεί ευκαιρία για διάλογο, ενημέρωση και αναστοχασμό

Μαρία Δημητριάδη: «Η δύναμή μας είναι η συμμετοχή» – Συνάντηση μελών του ΣΠΑΤΕ την Τετάρτη 15/10 στο ΕΕΑ

Τι επισημαίνει η Πρόεδρος του Συλλόγου για τις συνέργειες ασφαλιστικών-τραπεζών και τον νέο δείκτη υγείας

Τρεις στους δέκα Κύπριους επενδύουν στην ιδιωτική υγεία

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη, όπως καταγράφεται στην Κύπρο, δείχνει ότι η ιδιωτική ασφάλιση υγείας δεν ανταγωνίζεται το δημόσιο σύστημα, αλλά το συμπληρώνει

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δημήτρης Μαζαράκης: Τι ανακοίνωσε για την Εθνική Ασφαλιστική, σχέδια 2026

Με αισιοδοξία υποδέχεται το 2026 η εταιρεία, σχεδιάζοντας τις βάσεις της σε 4 πυλώνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO σε δημοσιογραφική εκδήλωση

Πάλι το ίδιο ερώτημα: ποιος πληρώνει;

Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την κλιματική κρίση ως μια αλληλουχία «ατυχών συγκυριών» ή θα αναγνωρίσουμε ότι απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας;

ΗRAW25: Τα βραβεία-θεσμός της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας επιστρέφουν

Eξέχοντες θεσμικοί ομιλητές, αλλά και σημαντικοί εκπρόσωποι του επιστημονικού χώρου και της αγοράς, στην τελετή απονομής της 6ης Φεβρουαρίου

«Και Αν Συμβεί… Να ανθίζεις ακόμα και μετά από μια απώλεια», με καλεσμένο τον Γιάννη Σαμολαδά

O CEO της Truck Insurance συμμετέχει στο επεισόδιο μοιραζόμενος την προσωπική του εμπειρία από τη μάχη της συζύγου του Μαρίας με τον καρκίνο

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στις μεταμοσχεύσεις: Ιστορική αύξηση και νέο τοπίο στη δωρεά οργάνων

Η μεταμόσχευση στη χώρα μας δεν είναι πια σπάνια δυνατότητα, αλλά ρεαλιστική προοπτική για περισσότερους ασθενείς

Κρατική αρωγή και ασφάλιση: Το νέο ψηφιακό φίλτρο μετά τις φυσικές καταστροφές

Το ν/σ «Ενεργή Μάχη» προβλέπει εργαλείο διασταύρωσης δεδομένων πριν από τη χορήγηση κρατικής αρωγής

ICAP CRIF: Εξαπλασιάστηκαν τα καθαρά προ φόρων κέρδη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Τα μεγέθη του κλάδου όπως αποτυπώνονται στην ετήσια επιχειρηματική έκδοση «Ελληνικός Οδηγός» / «The Greek Financial Directory»

Το τέλος με τις ασφαλίσεις υγείας. Το καμπανάκι

Από τις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι, αν και ιδέες είναι ακόμα, ο Ανασφάλιστος ξεχώρισε μία...

ΕΕΑ: Ψηφοφορία για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες δράσεις ενάντια στη μείωση των προμηθειών τους