Πλεύρης: Χωρίς μάσκα σε κλειστούς χώρους από τη 1η Ιουνίου

Την άρση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Ωστόσο, η σύσταση για τη χρήση της παραμένει, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, όπως τόνισε ο κ. Πλέυρης σε έκτακτη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Στη χαλάρωση του μέτρου προχωρά το Υπουργείο Υγείας από την 1η Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου ύστερα από εισήγηση των ειδικών. Όμως,  η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και συναφείς δομές. Επίσης, μάσκα θα πρέπει να φορούνν  όλοι οι επιβάτες αστικών μέσων μεταφοράς, όπως είναι τα λεωφορεία, το ΜΕΤΡΟ, το τρένο ,τα τρόλεϊ, το τραμ.

Το μέτρο της μάσκας δεν ισχύει σε αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες, δηλαδή υπεραστικά τρένα και ΚΤΕΛ, στα οποία υπάρχει αρίθμηση θέσεων. Η άρση του μέτρου αφορά και όλους τους εργαζομένους σε αυτούς τους χώρους.

Σχετικά με τις εκπαιδευτικές δομές και τα ακτοπλοϊκά ταξίδια, ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση κατόπιν συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών την επόμενη εβδομάδα. Με νόημα όμως, υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης στα λεγόμενά του ότι η άρση του μέτρου σημαίνει μη επιβολή προστίμου, αλλά η σύσταση για χρήση μάσκας παραμένει ιδιαίτερα για τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*