ΣΦΕΕ προς Πλεύρη: Τα μέτρα για το φάρμακο είναι ανεπαρκή και λογιστικά

Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα του κλάδου και μετά την ψήφιση της τροπολογίας στο νόμο «Γιατρός για όλους» σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ. Σε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας ο σύνδεσμος διαμαρτύρεται για λήψη βιαστικών και μη αιτιολογημένων αποφάσεων που η εφαρμογή τους θα επιφέρει δυνητικά αρνητικές επιπτώσεις στους ασθενείς.

Ο ΣΦΕΕ υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει πλήρης έλλειψη αιτιολόγησης των μέτρων που ψηφίστηκαν και ως προς το μέγεθός τους, και ως προς την χρησιμότητα τους, ενώ υπάρχει και ασάφεια στην περιγραφή τους». Διέξοδο δεν βλέπει ο σύνδεσμός, αλλά ένα εγχείρημα ανακατανομής «των επιστροφών από ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων σε άλλες, και φυσικά μεταξύ εταιριών».

Επίσης, ο ΣΦΕΕ στηλιτεύει την έλλειψη λήψης μέτρων για την συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης. Όπως υποστηρίζει ο σύνδεσμος τέτοια μέτρα ήταν αναγκαίο να έχουν προετοιμάσει το έδαφος για την εφαρμογή του νομοσχεδίου (π.χ. κατάργηση εξίσωσης ΛΤ-ΑΤ για τα γενόσημα, συνταγογράφηση για ανασφάλιστους πολίτες, εφαρμογή περιοριστικών θεραπευτικών πρωτοκόλλων, κλπ.).

περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*