back to top
17.9 C
Athens
Κυριακή 11 Μαΐου 2025

Μια virtual εμπειρία: Επισκεφτείτε το «Οικονομικό Μουσείο» από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη

Μια νέα διαδραστική εμπειρία διαθέτει στο κοινό το εικονικό «Οικονομικό Μουσείο» που έχει σαν στόχο να μεταφέρει, στον ψηφιακό επισκέπτη του, μια μοναδική εμπειρία περιήγησης και ξενάγησης, στο πρώτο μουσείο για την Οικονομία, όπως την δίδαξαν οι ιδρυτές της ιδέας της οικονομικής επιστήμης, Αριστοτέλης κ.λπ., μέσα από την οθόνη του υπολογιστή του.

Αυτό καθίσταται εφικτό μέσω της Εικονικής Περιήγησης στους τομείς και στα εκθέματα, στον πραγματικό χώρο του μουσείου και της Αυτόματης Εικονικής Περιήγησης / Ξενάγησης – Virtual Reality μέσω Η/Υ, κινητού, tablet και VR Googles επισκέπτοντας το economicmuseum.gr.

- Advertisement -

Οι Υπηρεσίες VR του «Οικονομικού Μουσείου» προσφέρουν στον διαδικτυακό επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται μέσα στον χώρο επιλέγοντας ο ίδιος τους τομείς στους οποίους επιθυμεί να περιηγηθεί, είτε αυτόνομα, είτε με την καθοδήγηση ξεναγού ζωντανά – Real Time.

Αξίζει να αναφερθεί πως τo Οικονομικό Μουσείο έχει αφιερώσει ξεχωριστές ενότητες ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ” &  “ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΑ”, στον τομέα: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. π.χ. εκτίθεται μεταξύ άλλων και το 1ο  αστρασφαλιστήριο στην Ιστορία της Ανθρωπότητας. Με αυτό ασφαλίστηκε η ζωή των αστροναυτών του APOLLO II κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από τη Γη στη Σελήνη.

- Advertisement -
Το εικονικό «Οικονομικό Μουσείο» έχει σαν στόχο να μεταφέρει, στον ψηφιακό επισκέπτη του, μια μοναδική εμπειρία  περιήγησης και ξενάγησης, μέσω της Εικονικής Περιήγησης στους τομείς και στα εκθέματα, στον πραγματικό χώρο του μουσείου και της Αυτόματης Εικονικής Περιήγησης / Ξενάγησης – Vitrual Reality μέσω Η/Υ, κινητού, tablet και VR Google  επισκέπτοντας το economicmuseum.gr.

Οι Virtual Υπηρεσίες «Οικονομικού Μουσείου»

  1. Εικονική Ατομική περιήγηση στους χώρους του «Οικονομικού Μουσείου»
  2. Εικονική Οργανωμένη ομαδική περιήγηση με δυνατότητα Live ξεναγού και ξενάγηση στους 18 τομείς του Μουσείου σε στελέχη επιχειρήσεων, σπουδαστές, μαθητές, συλλόγους κ.α.
  3. Διεξαγωγή Εκπαιδευτικών Webinar σε θέματα επαγγελματικής & προσωπικής ανάπτυξης μέσα στο ψηφιακό – εικονικό περιβάλλον.

Το “Οικονομικό Μουσείο” δημιουργήθηκε το 1992 από προσωπικές συλλογές ( Εμμ. Τσικογιαννόπουλου, Αικ. Περήφανου, Μελίνα Τσικογιαννοπούλου) αποτελεί σήμερα ένα πλήρως οργανωμένο Μουσείο, ως ιδιωτική συλλογή. Είναι το πρώτο και μοναδικό Οικονομικό Μουσείο στη χώρα μας και βρίσκεται στο ΔΗΛΕΣΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.

«Πάντων χρημάτων μέτρον Άνθρωπος» Πρωταγόρας

Το πρωτοποριακό θεματικό Μουσείο αποτελείται από 18 τομείς και 100 περίπου ενότητες. Στα εκθέματα περιλαμβάνονται ιστορικά ντοκουμέντα, έγγραφα, βιβλία, νομίσματα, μετοχές, ομόλογα, σκεύη, εργαλεία, ορυκτά, διάφορα προϊόντα, διάφορα αντικείμενα, λαογραφικά, παραδοσιακά επαγγέλματα, έργα τέχνης, κ.α.

Το Μουσείο διαθέτει σύστημα ατομικής ξενάγησης, με 18 αριθμημένα σημεία ανά τομέα εκθεμάτων, με αντίστοιχες επεξηγηματικές επιγραφές και υποστηρικτικές μικρές ψηφιακές προβολές – παρουσιάσεις.

Υπηρεσίες «Οικονομικού Μουσείου»

  1. ΜEΜΟΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
    • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ · Κάθε Σάββατο, 10.00π.μ. -14.00μ.μ., μπορείτε να το επισκεφθείτε. Το Μουσείο διαθέτει σύστημα ατομικής ξενάγησης.
  2. ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
    • Οι οργανωμένες επισκέψεις μαθητών ή σπουδαστών, συλλόγων και στελεχών επιχειρήσεων, διοργανώνονται κατόπιν συνεννοήσεως. Περιέχουν: Οπτικοακουστική Παρουσίαση, Ξενάγηση, Διανομή εντύπου, Βιωματικά Παιχνίδια που άγουν σε δημιουργική σκέψη και φαντασία
  3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • Διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα επαγγελματικής & προσωπικής ανάπτυξης
  4. ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
    • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ – Ανοικτές συναντήσεις – συζητήσεις με κύριο άξονα, τη διείσδυση και διερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής και της προσωπικότητας του ανθρώπου.
  5. ΜΟΝΑΔΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
    • Μελέτη, οργάνωση και πραγματοποίηση εξωτερικών θεματικών εκθέσεων και παρουσίαση του “Οικονομικού Μουσείου” στον χώρο που επιθυμείτε.
  6. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ/ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
  7. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    • Θεατρικές παραστάσεις, ανάγνωση θεατρικών έργων και προβολές καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
  8. ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ & ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥΣ

Ακολουθείστε το «Οικονομικό Μουσείο» και στο Social Media:

FacebookInstagram

Economicmuseum.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Brokers Union: € 36 εκατ. παραγωγή, 15% αύξηση, ισχυρή ανάπτυξη στον κλάδο Ζωής & Υγείας

Η Brokers Union επιβεβαιώνει τη σταθερή της ανάπτυξη, κλείνοντας το 2024 με 36 εκατ. € καθαρή παραγωγή (συν δικαίωμα) και 15% αύξηση ασφαλίστρων.

ΕΙΑΣ: To εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φεβρουαρίου

Πέντε (5) επίκαιρου ενδιαφέροντος Εκπαιδευτικά Σεμινάρια και Προγράμματα συνθέτουν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φεβρουαρίου

Σεμινάριο Υπηρεσιών Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης και Διακανονισμού Διεθνών Τροχαίων Ατυχημάτων

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Υπηρεσιών Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης και Διακανονισμού Διεθνών Τροχαίων Ατυχημάτων εμπεριέχει εξειδικευμένη

Εκπαίδευση σε θέματα καταστροφών φυσικής προέλευσης

Οι καταστροφές που έχουν ως πηγή προέλευσής τους τα φυσικά φαινόμενα, παρουσιάζουν όλο και μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εκπαιδευτικό σεμινάριο ασφαλίσεων Τεχνικών Κινδύνων, Κατασκευαστικών Έργων& Ευθύνης Εργοληπτών

Ο κατασκευαστικός τομέας της ελληνικής οικονομίας ανθεί, κινείται σε τροχιά διαρκούς ανόδου και οι ρυθμοί ανάπτυξης των εργασιών

Η Επαγγελματική Ασφάλιση ως εφαλτήριο του νέου κοινωνικού συμβολαίου στην αγορά εργασίας

Οι χαμηλοί μισθοί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα δεν βοηθούν την λογική της αποταμίευσης και της επένδυσης σε ένα επαγγελματικό ταμείο

Ν. Γαβριήλης: Καθοριστικός ο ρόλος του μεσίτη στην ασφάλιση ΜμΕ

Ερωτώμενος, ο κος Γαβριήλης για το πώς οι επιχειρήσεις με υψηλό κίνδυνο θα μπορέσουν να ασφαλιστούν, απαντά ότι θα ......

ocin25: Tράπεζες και κοινωνικοί εταίροι. Η εμπειρία από τη συμμετοχή στον θεσμό της Επαγγελματικής Ασφάλισης

Ένα ακόμη πάνελ εξαιρετικού ενδιαφέροντος διεξήχθη στο πλαίσιο του 6ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης. “Η εμπειρία των κοινωνικών

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Ιουνίου

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουνίου 2025 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμής

Maxima Insurance: Μαζί για ένα Πράσινο Μέλλον

Με υπερηφάνεια η Maxima Insurance ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τη Διαπιστωτική Πράξη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής

H κυβέρνηση Τραμπ παύει την ενημέρωση data για το κόστος των φυσικών καταστροφών!

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα πάψει να ενημερώνει μια βάση δεδομένων, η οποία καταγράφει το κόστος των

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και ο μετασχηματισμός του ρόλου του μεσίτη ασφαλίσεων

Ο ασφαλιστικός κλάδος, που επί μακρόν βασιζόταν στην ανθρώπινη τεχνογνωσία και κρίση, υφίσταται σημαντική μεταβολή.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο ασφαλίσεων Τεχνικών Κινδύνων, Κατασκευαστικών Έργων& Ευθύνης Εργοληπτών

Ο κατασκευαστικός τομέας της ελληνικής οικονομίας ανθεί, κινείται σε τροχιά διαρκούς ανόδου και οι ρυθμοί ανάπτυξης των εργασιών