Ο Όμιλος Affidea Σταθερός Υποστηρικτής Υγείας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Στρατηγική Συνεργασία για την προαγωγή της Υγείας

Στην υπογραφή μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας προχώρησαν ο Όμιλος Affidea και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με το οποίο, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο κορυφαίος ιδιωτικός φορέας παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη, παρέχει υπηρεσίες υγείας στα παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια του Οργανισμού, μέσω του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του, υποστηρίζοντας και καλύπτοντας τις ανάγκες τους, στο ήδη υπάρχον σύστημα ιατρικής φροντίδας των οικημάτων.

Μια σειρά κοινών δράσεων για την στήριξη και κάλυψη των ιατρικών αναγκών των παιδιών περιλαμβάνεται στο Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Ομίλου Affidea και Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις συνέργειες μεταξύ των δύο πλευρών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία της πρόληψης, παρέχει προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών και συνεπώς δεν έχουν κατάλληλη ιατρική φροντίδα. 

Το Σύμφωνο Συνεργασίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • παροχή αξιόπιστων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας στα παιδιά που στηρίζει ο Οργανισμός και τα οποία στην πλειοψηφία ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες 
  • διάθεση ιατρονοσηλευτικού προσωπικού από πλευράς Ομίλου Affidea για τη στελέχωση υπηρεσιών και δράσεων του Οργανισμού στον τομέα της υγείας
  • προληπτική Ιατρική σε παιδιά με την εθελοντική παροχή ιατρικών υπηρεσιών 
  • κάλυψη αναγκών σε διαγνωστικές εξετάσεις του εξειδικευμένου προσωπικού του Οργανισμού

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Καρούτζος, δήλωσε: «Είμαι περήφανος που ο Όμιλος Affidea διευρύνει την ήδη στενή συνεργασία του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έναν σπουδαίο Οργανισμό με 26 χρόνια κοινωνικής προσφοράς. Σκοπός του Συμφώνου Συνεργασίας είναι να στηρίξουμε πιο συστηματικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υλοποιώντας κοινές δράσεις και συντονισμένες ενέργειες για παιδιά, ενδυναμώνοντας την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Κώστα Γιαννόπουλο για την εξαιρετική μας συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Ο Όμιλος Affidea δεσμεύεται να στέκεται αρωγός στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ένα φορέα με θαυμαστό κοινωνικό έργο». 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, σε δήλωσή του, επεσήμανε: «Αισθάνομαι χαρά και ικανοποίηση για το Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στον Όμιλο Affidea και στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενδυνάμωση των κοινωνικών μας δράσεων. Η  προσφορά του Ομίλου διαγνωστικών κέντρων στον τομέα των ιατρικών και κοινωνικών παροχών είναι πολύτιμη και αναμφισβήτητη, και για τη συνεργασία μας λάβαμε υπόψη την πολυετή δραστηριοποίησή του, την τεχνολογία αιχμής που αξιοποιεί, την αξιόπιστη και πολυπληθή εξειδικευμένη ιατρονοσηλευτική ομάδα που απασχολεί. Η Affidea έχει αποδείξει εμπράκτως το ουσιαστικό ενδιαφέρον της για την κάλυψη των αναγκών υγείας των παιδιών μας, και με το παρόν Σύμφωνο επιβεβαιώνουμε τη σταθερή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια».

Eπισυναπτόμενη φωτογραφία 1: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος κ. Θεόδωρος Καρούτζος με τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο, σε συνάντησή τους στο Πολυϊατρείο του Οργανισμού, όπου συζήτησαν την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Eπισυναπτόμενη φωτογραφία 2: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος κ. Θεόδωρος Καρούτζος με τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο, σε συνάντησή τους στο διαγνωστικό κέντρο της Affidea στην πλατεία Μαβίλη, Αθήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*