back to top
15.6 C
Athens
Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026

Δ. Μιχαηλίδου: Μια θέση εργασίας για κάθε συμπολίτη μας με αναπηρία

«Καταρρίπτουμε τα στερεότυπα και υποστηρίζουμε έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την ένταξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας στην αγορά εργασίας», δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Υφυπουργός, στο πλαίσιο της Job Shadow Day / Εργασία Μαζί, που διοργανώνει το ίδρυμα «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» επισκέφθηκε την ελληνική εταιρεία κατασκευής δερμάτινων ειδών, “CALLISTA crafts”, ώστε ακόμα μια φορά να υποστηρίξει τόσο τους ίδιους τους πολίτες, που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και προσπαθούν να ενταχθούν στην κοινωνία όσο και τους φορείς και εργοδότες που αναγνωρίζουν, υποστηρίζουν και ενισχύουν τις προσπάθειές τους. Εκεί, παρακολούθησε στην πράξη τη μέθοδο Εργασία Μαζί, μέσα από την εμπειρία δύο νεαρών γυναικών στο φάσμα του αυτισμού, τη Μαριαλίνα, ήδη εργαζόμενη στην Callista Crafts πάνω από ένα χρόνο, και την Σοφία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας για την ένταξή της.

- Advertisement -

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η οποία τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη, είναι το άτομο με αναπηρία, που έχει ήδη ενταχθεί σε ένα εργασιακό περιβάλλον, να αποτελέσει παράδειγμα για το άτομο που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας για την ένταξή του. Απώτερος σκοπός είναι η εξοικείωση με τις απαιτούμενες δεξιότητες, τα χαρακτηριστικά και τις δυναμικές που αναπτύσσονται σε ένα εργασιακό περιβάλλον, καθώς και με τρόπους για την διαχείριση της συμπεριφοράς τους σε αυτό.

Μετά το τέλος της επίσκεψής της, η Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η υποστηριζόμενη απασχόληση ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, αποτελεί σημαντικό όχημα για την ένταξή τους στην κοινωνία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η αναπηρία δεν είναι ανικανότητα, αλλά διαφορετικότητα. Στόχος μας, μια συμπεριληπτική κοινωνία όπου κάθε πολίτης θα νιώθει χρήσιμος και θα μπορεί να αναπτύσσει τις δεξιότητές του. Εργαζόμαστε εντατικά, ώστε κάθε συμπολίτης μας να έχει ίσες ευκαιρίες απασχόλησης, ανεξάρτητα από την αναπηρία του. Καλούμε και άλλους εργοδότες, επιχειρήσεις, αλλά και φορείς να υιοθετήσουν πρωτοβουλίες όπως αυτή και να συμμετέχουν σε πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην ένταξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας».

- Advertisement -

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Έως 120 δόσεις για «κόκκινα» χρέη προς τον ΕΦΚΑ

Υπουργικό σχέδιο περισσότερων δόσεων για οφειλέτες του ΕΦΚΑ, με προκήρυξη διαγωνισμού για ιδιωτικές εταιρείες που θα συμβάλουν στην αποπληρωμή

Ανασχηματισμός: Νέα υφυπουργός στο Υπουργείο Εργασίας

Στις 11.00 το πρωί ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ambassadeur: Νέο διαγωνισμό με μικρότερες απαιτήσεις διοργανώνει ο e-ΕΦΚΑ

Στόχος του e-ΕΦΚΑ είναι να λειτουργήσει το ακίνητο ως ξενοδοχείο τουλάχιστον 4 αστέρων

Τα 4 προγράμματα για απόκτηση στέγης της κυβέρνησης και οι βασικές ρυθμίσεις

Ανέβηκε στο opengov το στεγαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για ανοιχτή διαβούλευση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Allianz Trade: Η Ευρώπη σείεται από αφερεγγυότητες

Η Δυτική Ευρώπη ξεχωρίζει και ειδικά οι εταιρείες με κύκλο εργασιών που υπερβαίνει στα 50 εκατ. ευρώ

Μεγάλη συμμετοχή στον 2ο κύκλο του προγράμματος e-Learning για εκπαιδευτικούς «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός και Αποταμίευση»

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΠΑΠΕΙ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθ. Ν. Φίλιππα, Hellenic Financial Literacy Institute, και χορηγία της Eurobank

Οι εμβληματικές προσωπικότητες που θα βραβευθούν στα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ

Η 23η τελετή απονομής θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Divani Caravel την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου

Ανασυγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου στο CSR HELLAS – Νέα σύνθεση με έμφαση στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Δ. Μιχαλάκης, ΟΤΕ, Γραμματέας η Ρ. Κωνσταντάρου, AVAX, ενώ η Σ. Αγγελοπούλου, ΕΤΕ, επανέρχεται ως μέλος

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Allianz Trade: Η Ευρώπη σείεται από αφερεγγυότητες

Η Δυτική Ευρώπη ξεχωρίζει και ειδικά οι εταιρείες με κύκλο εργασιών που υπερβαίνει στα 50 εκατ. ευρώ

Carglass: Ολοκληρώθηκε ο 10ος εσωτερικός διαγωνισμός Best of Belron Greece 2026 – Βίντεο

Ο νικητής Αλέξανδρος Κιάσσος θα εκπροσωπήσει την εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο τον Ιούνιο στη Λισαβόνα

Αύξηση 4,8% σε κατοικίες ασφαλισμένες για καιρικά φαινόμενα-σεισμό καταγράφηκε το γ΄ 3μηνο 2025

Η σχετική μελέτη της ΕΑΕΕ δείχνει ότι σταδιακά τα συμβόλαια περιουσίας εμπλουτίζονται με το σύνολο των καλύψεων που προβλέπει ο νόμος

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου: Φροντίδα με ενσυναίσθηση – Ο άνθρωπος στο επίκεντρο

Η ουσιαστική αντιμετώπιση της νόσου δεν περιορίζεται σε ιατρικά πρωτόκολλα και θεραπείες, αλλά απαιτεί ολιστική προσέγγιση 

Μεγάλη συμμετοχή στον 2ο κύκλο του προγράμματος e-Learning για εκπαιδευτικούς «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός και Αποταμίευση»

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΠΑΠΕΙ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθ. Ν. Φίλιππα, Hellenic Financial Literacy Institute, και χορηγία της Eurobank