back to top
15.2 C
Athens
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026

INTERAMERICAN: 2ο ψηφιακό Business Day σε συνεργασία με το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας»

Στελέχη της Εταιρείας παρουσίασαν τις προκλήσεις του νέου εργασιακού περιβάλλοντος και τις δεξιότητες που απαιτούνται από τους εργαζομένους, καθώς και το υβριδικό μοντέλο εργασίας που ακολουθεί η INTERAMERICAN, ενώ μίλησαν και για τις  ευκαιρίες καριέρας που ανοίγονται στον Όμιλο.

Την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, η INTERAMERICAN διοργάνωσε για 2η συνεχή φορά το ψηφιακό Business Day σε συνεργασία με το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας. Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες,  φοιτητές, απόφοιτοι πανεπιστημίων, καθώς και νέοι επαγγελματίες ήρθαν σε επαφή με πέντε διατμηματικές ομάδες και περισσότερα από 30 στελέχη του Ομίλου σε Ελλάδα και Κύπρο.

- Advertisement -

Ο Γιάννης Καντώρος, CEO της INTERAMERICAN σε μία ανοικτή συνομιλία που είχε με τους συμμετέχοντες αναφέρθηκε σε τρέχοντα θέματα, όπως τη διαχείριση της πανδημίας από την Εταιρεία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου  και το νέο μοντέλο εργασίας. Μιλώντας για τη δική του εξέλιξη ανέφερε: «Το τοπίο έχει αλλάξει από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου, πριν από σχεδόν 30 χρόνια. Σήμερα δεν υπάρχει διοικητική πυραμίδα. Οι επιχειρήσεις οργανώνονται οριζόντια και λειτουργούν σε ομάδες, με πολλαπλές δεξιότητες. Σημασία, λοιπόν, δεν έχει τι ξέρεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να εκπαιδευτείς και να προσαρμοστείς. Οι επιχειρήσεις θέλουν τις νέες ιδέες».

- Advertisement -

Ο  Λευτέρης Κυριακάκης, υπεύθυνος Επιχειρησιακής Στρατηγικής του Ομίλου, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που παρουσιάζονται στο περιβάλλον του χρηματοοικονομικού τομέα, στη στρατηγική της Εταιρείας και στο δικό του ρόλο. Η Δροσιά Καρδάση, υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού και η ομάδα της μοιράστηκαν όλες τις λεπτομέρειες για το νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας που υιοθέτησε η INTERAMERICAN και τις δεξιότητες που χρειάζεται να έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι για να ανταποκριθούν σε αυτό.

Παράλληλα, η ομάδα Onboarding του Health & Financial Future Tribe, «φιλοξένησε» τους συμμετέχοντες στην καθημερινή της πρωινή συνάντηση (Daily). Ο Στέλιος Λιανός, Chapter Leader του Health Procurement στο Health & Financial Future Tribe, ανέλυσε τις δεξιότητες ενός ιδιαίτερου ρόλου. Η Ομάδα Anytime Online Cyprus 360 του Mobility & Convenience Tribe, ανέπτυξε την αυτόνομη λειτουργία μίας multidisciplinary ομάδας για την ανάπτυξη μεγάλων έργων. Ενώ, η Ομάδα Happy & Healthy Customers του Health & Financial Future Tribe, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους ο όμιλος  «ακούει» τους πελάτες και βελτιώνει την εμπειρία τους. Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντώνης Κοινάκης, Senior Business and Systems Analyst.

Από την πλευρά της διοργάνωσης ο Δημήτρης Σκούρτας, Εvent Director στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, ανέφερε: «Για δεύτερη χρονιά η INTERAMERICAN διοργάνωσε ένα εξαιρετικό Business Day με τριάντα πολύ αξιόλογους εισηγητές που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ μεταξύ των σαράντα Business Days που πραγματοποιήθηκαν φέτος. Μέσα από τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, έγινε σαφές ότι η INTERAMERICAN εξελίσσεται σε μια ψηφιακή εταιρεία, εισάγοντας πολλές καινοτομίες και προσφέροντας θέσεις εργασίας σε νέους επιστήμονες. Τέλος, ήταν τιμή και χαρά που είχαμε μαζί μας, για ακόμα μια χρονιά, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κύριο Γιάννη Καντώρο, ο οποίος μοιράστηκε πολύτιμες συμβουλές με τους συμμετέχοντες».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο ασφαλιστικός κλάδος στην κορυφή: Τι μας λένε τα κέρδη του 2024

Η μεγαλύτερη πρόκληση δεν είναι η αύξηση των κερδών, αλλά η διατήρησή τους και η επέκταση σε νέες ανάγκες, ενώ μάλιστα η διεθνής οικονομία παραμένει αβέβαιη

ICAP CRIF: Αυτές είναι οι 5 πιο κερδοφόρες ασφαλιστικές του 2024

Με σωρευτικά κέρδη ύψους €336,6 εκατ., κάλυψαν το 78,2% των συνολικών EBITDA του κλάδου

Στην ανθεκτικότητα και στην καινοτομία ποντάρει η INTERAMERICAN

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας αναλύει τη στρατηγική κατεύθυνσή της στη «νέα εποχή του ρίσκου»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά «World-class Workplace» ο Όμιλος INTERAMERICAN

Μια αναγνώριση που αντανακλά άμεσα το επίπεδο ικανοποίησης, εμπιστοσύνης και δέσμευσης των ανθρώπων της ασφαλιστικής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ρωγμή στο παρμπρίζ: Τα do’s & don’ts που κάνουν τη διαφορά στην ασφάλεια

Η Carglass επισημαίνει ότι η σωστή ενημέρωση και η έγκαιρη αντίδραση εξασφαλίζουν όχι μόνο οικονομία, αλλά κυρίως ασφάλεια στον δρόμο

Δημήτρης Μαζαράκης: Τι ανακοίνωσε για την Εθνική Ασφαλιστική, σχέδια 2026

Με αισιοδοξία υποδέχεται το 2026 η εταιρεία, σχεδιάζοντας τις βάσεις της σε 4 πυλώνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO σε δημοσιογραφική εκδήλωση

Διεθνής επέκταση και νέα στρατηγική για την ERGO International υπό την ηγεσία του Έλληνα COO Θεόδωρου Κοκκάλα

O Θ. Κοκκάλας φιλοξένησε περισσότερους από 1.000 ηγέτες σε δύο παγκόσμια Town Halls – Οι βασικοί άξονες της νέας στρατηγικής του ομίλου

Εθνική Ασφαλιστική: Ειδική γραμμή στήριξης για τους ασφαλισμένους

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η άμεση ανταπόκριση και η αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στις μεταμοσχεύσεις: Ιστορική αύξηση και νέο τοπίο στη δωρεά οργάνων

Η μεταμόσχευση στη χώρα μας δεν είναι πια σπάνια δυνατότητα, αλλά ρεαλιστική προοπτική για περισσότερους ασθενείς

Κρατική αρωγή και ασφάλιση: Το νέο ψηφιακό φίλτρο μετά τις φυσικές καταστροφές

Το ν/σ «Ενεργή Μάχη» προβλέπει εργαλείο διασταύρωσης δεδομένων πριν από τη χορήγηση κρατικής αρωγής

ICAP CRIF: Εξαπλασιάστηκαν τα καθαρά προ φόρων κέρδη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Τα μεγέθη του κλάδου όπως αποτυπώνονται στην ετήσια επιχειρηματική έκδοση «Ελληνικός Οδηγός» / «The Greek Financial Directory»

Το τέλος με τις ασφαλίσεις υγείας. Το καμπανάκι

Από τις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι, αν και ιδέες είναι ακόμα, ο Ανασφάλιστος ξεχώρισε μία...

ΕΕΑ: Ψηφοφορία για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες δράσεις ενάντια στη μείωση των προμηθειών τους