back to top
13.4 C
Athens
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025

Mετά από διαδρομή 28 ετών, ο Γιάννης Ρούντος ολοκληρώνει την θητεία του στην INTERAMERICAN

Η Διοίκηση της INTERAMERICAN και ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής έως σήμερα του Τομέα των Εταιρικών Υποθέσεων, εξωτερικής Επικοινωνίας και Υπευθυνότητας – Βιωσιμότητας του οργανισμού, ανακοινώνουν από κοινού την ολοκλήρωση μιας μακράς συνεργασίας.

Με σεβασμό στην επιθυμία του διακεκριμένου στελέχους να αποσυρθεί από την εκτελεστική θέση ευθύνης που κατέχει, κλείνοντας έναν μεγάλο κύκλο σχεδόν 28 ετών πολύτιμης προσφοράς στην INTERAMERICAN, η Διοίκηση αναγνωρίζει και τιμά το εξαιρετικά σημαντικό έργο ενός ξεχωριστού, κατ’ εξοχήν δημιουργικού ανθρώπου, με ισχυρή επίδραση και ταυτότητα.

- Advertisement -

Ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, δηλώνει σχετικά:

«Ο Γιάννης είναι μια χαρακτηριστικά ευγενική αλλά και ιδιαίτερα διακριτή, ισχυρή προσωπικότητα για την εταιρεία μας και ευρύτερα για την αγορά. Πήρε, όπως το συνηθίζει μια καθαρή απόφαση. Έχει δημιουργήσει αναμφίβολα έως σήμερα με το έργο του ένα ουσιαστικό αποτύπωμα, πρωτοπορώντας στους τομείς ευθύνης του και ενισχύοντας συνεχώς τη δημόσια εικόνα της INTERAMERICAN.

- Advertisement -

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι πολλά χρόνια πριν αποτέλεσε τον εισηγητή της οργανωμένης εταιρικής υπευθυνότητας με ανθρωποκεντρικό πρόσωπο στον κλάδο, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται σήμερα από την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα. Επίσης, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στο ρόλο των επιχειρήσεων στην κοινωνία, άγγιξε και έδωσε μεγάλη έμφαση σε σημαντικά ζητήματα της εποχής μας, όπως η εταιρική διακυβέρνηση και η βιωσιμότητα σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Τη μακρά διαδρομή του στην INTERAMERICAN ο Γιάννης Ρούντος συνέδεσε, πέραν των άλλων, με εξαιρετικές πρωτοβουλίες για τον Πολιτισμό, τα Γράμματα και τις Τέχνες, αξιοποιώντας με δημιουργικές ιδέες τις προσωπικές σχέσεις του.

Είναι ξεχωριστός στην ιστορία της INTERAMERICAN, της οποίας υπήρξε και απόλυτος θεματοφύλακας, υποστηρίζοντας με την παιδεία και την πολύπλευρη γνώση του τη συνέχεια και την ανάπτυξη του οργανισμού μας. Του ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής, δημιουργικός και γενναιόδωρος. Η εταιρεία μας θα είναι πάντα ζεστή και ανοιχτή γι’ αυτόν, γιατί έχουμε μαζί του μια σχέση ζωής».

O Γιάννης Ρούντος σημειώνει:

«Ο χωροχρόνος σε μια επαγγελματική πορεία δεν μπορεί να πάρει υπερβατικές διαστάσεις, αντίθετα από μια εργώδη προσπάθεια συχνών υπερβάσεων με ανησυχίες και ένταση – όπως γινόταν συχνά εκ μέρους μου όλα αυτά τα χρόνια. Είναι έντιμο, λοιπόν, να αποσυρθώ εκτελεστικά και να περιοριστώ στην παρατήρηση των πραγμάτων και τη σύνθεση, που είναι τρόπος ζωής με νόημα για εμένα, καθώς και σε ρόλους συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Αισθάνομαι άλλωστε, πληρότητα και ικανοποίηση, κλείνοντας το κεφάλαιο αυτό στον οργανισμό με αποτελέσματα στην υψηλότερη στάθμη αξίας: στη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων και σχέσεων, στην επικοινωνία και δημοσιότητα για το brand και την ηγεσία, στην εταιρική ευθύνη και βιωσιμότητα. Είναι φρόνιμο να ολοκληρώνεται ένας κύκλος στην κορύφωση: να αναγνωρίζει κάποιος -εν προκειμένω, μιλώ σε πρώτο πρόσωπο- «τη μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων» όπως έγραφε ο Κ. Π. Καβάφης.

Έχω απεριόριστη ευγνωμοσύνη για τους συναδέλφους με ονοματεπώνυμο, που μαζί τους μοιράστηκα προβλήματα και επιτυχίες, αγωνίες, στόχους και προσδοκίες, χωρίς απαραιτήτως να συμφωνούμε σε όλα αλλά με αμοιβαιότητα τροφοδοσίας και εξαιρετική συνεργασία. Με αρκετούς, με συνδέει ειλικρινής φιλία. Εκτίμηση κοινού «εταιρικού αίματος» έχω και για εκείνους τους συναδέλφους της μεγάλης εταιρικής κοινωνίας, με τους οποίους δεν είχα την τιμή να συνεργαστούμε στενά. Η έγνοια μου για τον οργανισμό και για όλους, παραμένει αδιάπτωτα θερμή και τους εύχομαι υγεία και ευδαιμονία».

Ο τομέας, που λειτουργούσε με μεγάλο εύρος αντικειμένου και δραστηριοτήτων υπό την ευθύνη του Γιάννη Ρούντου, δεν θα διατηρηθεί ως Διεύθυνση και θα ενσωματωθεί στην απλοποιημένη διοικητική οργανωτική δομή του νέου μοντέλου της INTERAMERICAN, συγκεκριμένα στη διεύθυνση Corporate Marketing.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ICAP CRIF: Αυτοί είναι οι TRUE LEADERS του 2024

Στους 115 νικητές της λαμπρής διοργάνωσης συγκαταλέγονται οι Allianz, Interamerican και Ιατρόπολις

Ασφαλιστικό «παρών» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου HeDA

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γ. Καντώρος και μέλη του ΔΣ, όπως οι Φ. Μιχάλη, Γ. Κώτσαλος, Κ. Παπαναστασόπουλος

KPMG: 100+ κορυφαία στελέχη στην παρουσίαση της 15ης Ετήσιας Έκθεσης για την Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά 

Με καίριες επισημάνσεις και σημαντικές παρουσίες ολοκληρώθηκε η ετήσια εκδήλωση της KPMG στην Ελλάδα «The Future of Insurance»

Από την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» στην πράσινη ασφάλιση: Ο ρόλος της ασφαλιστικής αγοράς

Η διπλή πρόκληση για την εγχώρια αγορά και τα οφέλη που κομίζει η «Green Line» της Interamerican σε πελάτες και συνεργάτες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην Εθνική Ασφαλιστική ο Γ. Κώτσαλος

Ποιος φέρεται να αποχωρεί από το υφιστάμενο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες του «IW»

Ο Adam Clifford επιστρέφει στην AIG ως CEO, International Commercial Insurance

Με το νέο έτος, το πολύπειρο στέλεχος θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου Διεθνών Εμπορικών Ασφαλίσεων από το Λονδίνο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές συναντήσεις του Δικτύου Πωλήσεων της Allianz

Η διοίκηση επενδύει σταθερά σε καινοτόμα εργαλεία και λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των συνεργατών της

Η Μ. Μαυρομμάτη ενισχύει την Εμπορική Διεύθυνση της Groupama Ασφαλιστικής

Η νέα Head of Group Life Business Development διαθέτει εξειδίκευση στις Ομαδικές Ασφαλίσεις και εμπειρία σε καίριες θέσεις πολυεθνικών εταιρειών

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Ευριπίδης Παναγιωτίδης: «Το γραφείο μας είναι για τα δύσκολα»

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου «Ασφάλειες Παναγιωτίδης» μιλά μεταξύ άλλων για την πορεία του και τα οφέλη μιας τεχνογνωσίας που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην Εθνική Ασφαλιστική ο Γ. Κώτσαλος

Ποιος φέρεται να αποχωρεί από το υφιστάμενο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες του «IW»

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Χακαρίστηκε η σελίδα του ΠΣΑΣ στο Fb – Άμεση επαναφορά με νέα παρουσία στα social media

Με την αντίδρασή του ο ΠΣΑΣ έστειλε το μήνυμα ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν επηρεάζουν ούτε τη λειτουργία ούτε τη θεσμική του παρουσία