back to top
21.7 C
Athens
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026

Mετά από διαδρομή 28 ετών, ο Γιάννης Ρούντος ολοκληρώνει την θητεία του στην INTERAMERICAN

Η Διοίκηση της INTERAMERICAN και ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής έως σήμερα του Τομέα των Εταιρικών Υποθέσεων, εξωτερικής Επικοινωνίας και Υπευθυνότητας – Βιωσιμότητας του οργανισμού, ανακοινώνουν από κοινού την ολοκλήρωση μιας μακράς συνεργασίας.

Με σεβασμό στην επιθυμία του διακεκριμένου στελέχους να αποσυρθεί από την εκτελεστική θέση ευθύνης που κατέχει, κλείνοντας έναν μεγάλο κύκλο σχεδόν 28 ετών πολύτιμης προσφοράς στην INTERAMERICAN, η Διοίκηση αναγνωρίζει και τιμά το εξαιρετικά σημαντικό έργο ενός ξεχωριστού, κατ’ εξοχήν δημιουργικού ανθρώπου, με ισχυρή επίδραση και ταυτότητα.

- Advertisement -

Ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, δηλώνει σχετικά:

«Ο Γιάννης είναι μια χαρακτηριστικά ευγενική αλλά και ιδιαίτερα διακριτή, ισχυρή προσωπικότητα για την εταιρεία μας και ευρύτερα για την αγορά. Πήρε, όπως το συνηθίζει μια καθαρή απόφαση. Έχει δημιουργήσει αναμφίβολα έως σήμερα με το έργο του ένα ουσιαστικό αποτύπωμα, πρωτοπορώντας στους τομείς ευθύνης του και ενισχύοντας συνεχώς τη δημόσια εικόνα της INTERAMERICAN.

- Advertisement -

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι πολλά χρόνια πριν αποτέλεσε τον εισηγητή της οργανωμένης εταιρικής υπευθυνότητας με ανθρωποκεντρικό πρόσωπο στον κλάδο, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται σήμερα από την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα. Επίσης, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στο ρόλο των επιχειρήσεων στην κοινωνία, άγγιξε και έδωσε μεγάλη έμφαση σε σημαντικά ζητήματα της εποχής μας, όπως η εταιρική διακυβέρνηση και η βιωσιμότητα σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Τη μακρά διαδρομή του στην INTERAMERICAN ο Γιάννης Ρούντος συνέδεσε, πέραν των άλλων, με εξαιρετικές πρωτοβουλίες για τον Πολιτισμό, τα Γράμματα και τις Τέχνες, αξιοποιώντας με δημιουργικές ιδέες τις προσωπικές σχέσεις του.

Είναι ξεχωριστός στην ιστορία της INTERAMERICAN, της οποίας υπήρξε και απόλυτος θεματοφύλακας, υποστηρίζοντας με την παιδεία και την πολύπλευρη γνώση του τη συνέχεια και την ανάπτυξη του οργανισμού μας. Του ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής, δημιουργικός και γενναιόδωρος. Η εταιρεία μας θα είναι πάντα ζεστή και ανοιχτή γι’ αυτόν, γιατί έχουμε μαζί του μια σχέση ζωής».

O Γιάννης Ρούντος σημειώνει:

«Ο χωροχρόνος σε μια επαγγελματική πορεία δεν μπορεί να πάρει υπερβατικές διαστάσεις, αντίθετα από μια εργώδη προσπάθεια συχνών υπερβάσεων με ανησυχίες και ένταση – όπως γινόταν συχνά εκ μέρους μου όλα αυτά τα χρόνια. Είναι έντιμο, λοιπόν, να αποσυρθώ εκτελεστικά και να περιοριστώ στην παρατήρηση των πραγμάτων και τη σύνθεση, που είναι τρόπος ζωής με νόημα για εμένα, καθώς και σε ρόλους συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Αισθάνομαι άλλωστε, πληρότητα και ικανοποίηση, κλείνοντας το κεφάλαιο αυτό στον οργανισμό με αποτελέσματα στην υψηλότερη στάθμη αξίας: στη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων και σχέσεων, στην επικοινωνία και δημοσιότητα για το brand και την ηγεσία, στην εταιρική ευθύνη και βιωσιμότητα. Είναι φρόνιμο να ολοκληρώνεται ένας κύκλος στην κορύφωση: να αναγνωρίζει κάποιος -εν προκειμένω, μιλώ σε πρώτο πρόσωπο- «τη μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων» όπως έγραφε ο Κ. Π. Καβάφης.

Έχω απεριόριστη ευγνωμοσύνη για τους συναδέλφους με ονοματεπώνυμο, που μαζί τους μοιράστηκα προβλήματα και επιτυχίες, αγωνίες, στόχους και προσδοκίες, χωρίς απαραιτήτως να συμφωνούμε σε όλα αλλά με αμοιβαιότητα τροφοδοσίας και εξαιρετική συνεργασία. Με αρκετούς, με συνδέει ειλικρινής φιλία. Εκτίμηση κοινού «εταιρικού αίματος» έχω και για εκείνους τους συναδέλφους της μεγάλης εταιρικής κοινωνίας, με τους οποίους δεν είχα την τιμή να συνεργαστούμε στενά. Η έγνοια μου για τον οργανισμό και για όλους, παραμένει αδιάπτωτα θερμή και τους εύχομαι υγεία και ευδαιμονία».

Ο τομέας, που λειτουργούσε με μεγάλο εύρος αντικειμένου και δραστηριοτήτων υπό την ευθύνη του Γιάννη Ρούντου, δεν θα διατηρηθεί ως Διεύθυνση και θα ενσωματωθεί στην απλοποιημένη διοικητική οργανωτική δομή του νέου μοντέλου της INTERAMERICAN, συγκεκριμένα στη διεύθυνση Corporate Marketing.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η νέα «μάχη» των ασφαλιστικών στα social media

Η ασφάλιση δεν περιμένει πλέον τον πελάτη να χτυπήσει την πόρτα του γραφείου

Anytime: Από το ελληνικό digital στο περιφερειακό στοίχημα – Ελλάδα, Κύπρος, Ρουμανία και;;;

Το brand που ξεκίνησε να αλλάζει πώς αγοράζεται η ασφάλιση στην Ελλάδα δοκιμάζει αν μπορεί να κάνει το ίδιο σε μια ολόκληρη περιφερειακή αγορά

Στους 50.000 πελάτες η Anytime στη Ρουμανία – Το ορόσημο που θέτει τον πήχη για την επόμενη ημέρα

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Couuntry Manager Αντώνης Τσακνάκης, «τα καλύτερα έρχονται»

Interamerican: 100 υπολογιστές αποκτούν δεύτερη ζωή λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία

Προτεραιότητα δόθηκε σε φορείς με σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς και σε σχολεία απομακρυσμένων και οικονομικά ασθενέστερων περιοχών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Μεγάλος Χορηγός στην επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια του «Μαζί για το Παιδί» η Eurolife 

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά για τη στήριξη του έργου του «Μαζί για το Παιδί» φιλοξενεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2026 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στα Τρίκαλα ο επόμενος σταθμός του Run Greece με την ασφαλιστική κάλυψη της διοργάνωσης από την ERGO

Στα Τρίκαλα μεταφέρεται την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου το Run Greece, με την ERGO Ασφαλιστική να συμμετέχει ως Μέγας Χορηγός

Ο Αντώνης Δουνδουλάκης αναλαμβάνει Life Insurance Network Development & Product Training Manager στη ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική

Στη ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική εντάχθηκε ο Αντώνης Δουνδουλάκης, αναλαμβάνοντας τη θέση του Life Insurance Network Development & Product Training Manager. 

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Τιμητική διάκριση στον Σταύρο Τερζάκη για την προσφορά του στον Συνεταιρισμό

Τιμητική πλακέτα στον εταίρο και αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ΠΑΝΟΡΜΟΣ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ετήσιο Συνέδριο ΠΣΕ 2026: «Η Νέα Εποχή της Ελληνικής Εξωστρέφειας»

Πολιτεία και κορυφαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις στο Eurobank Hub

ΕΤΕπ και Εθνική Τράπεζα ενισχύουν τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων σε άμυνα και ασφάλεια

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) διευρύνουν τη συνεργασία τους, με στόχο να ενισχύσουν

Στην Ελλάδα η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων

Στην Ελλάδα μεταβαίνει από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2026 αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κατερίνα Σέιχ αλ Μπασάτενα, Hellas Direct: «Στις αποζημιώσεις η τεχνολογία επιταχύνει, αλλά ο άνθρωπος παραμένει αναντικατάστατος»

Η ασφάλιση δοκιμάζεται πραγματικά τη στιγμή της ζημιάς. Όταν ένα ατύχημα συμβαίνει, όταν ο ασφαλισμένος βρίσκεται σε πανικό και αναζητά απαντήσεις...

Τειρεσίας: Οκταετής πρόσβαση σε οικονομικά δεδομένα επιχειρήσεων μέσω του TSEK Financial Data

Στην αξιοποίηση αξιόπιστων οικονομικών δεδομένων για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων εστιάζει η Τειρεσίας, παρουσιάζοντας την υπηρεσία TSEK Financial Data