Lloyd’s: Βοηθώντας τους ασφαλιστές να διαχειριστούν γεωπολιτικούς κινδύνους-κλιματική αλλαγή

Καθώς η κλιματική αλλαγή και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αρχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο αισθητοί, η Lloyd’s δημοσίευσε μια νέα έκθεση με στόχο να καθοδηγήσει τους ασφαλιστές και τους διαχειριστές κινδύνου να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα.

Η δεύτερη έκθεση Lloyd’s “Shifting Powers”, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Cambridge Center for Risk Studies, χρησιμοποιεί πιθανά αλλά εύλογα σενάρια για τον εντοπισμό γεωπολιτικών κινδύνων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και περιγράφει πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ξεκινήσει. Υπογραμμίζει επίσης τον ρόλο των ασφαλιστών στη μείωση των γεωπολιτικών εντάσεων παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για έργα όπως το Power Link Australia-Asia, το οποίο στοχεύει στη σύνδεση περιοχών μέσω βιώσιμων πηγών ενέργειας.

Επιπλέον, η έκθεση αξιολογεί τις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις τον επόμενο αιώνα και τις αλλαγές ως προς τους κινδύνους που προκύπτουν από την παγκόσμια διαδικασία ενεργειακής μετάβασης.

Ο Andrew Coburn, επικεφαλής επιστήμονας στο Κέντρο Μελετών Κινδύνων του Πανεπιστημίου του Cambridge, περιέγραψε την κλιματική αλλαγή ως τον μεγαλύτερο αναδυόμενο κίνδυνο της γενιάς μας.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία με τα Lloyd’s, ο Coburn είπε: «Το Cambridge Center for Risk Studies είχε το προνόμιο να συνεργαστεί με τα Lloyd’s για την έρευνα των κοινωνικών και γεωπολιτικών απειλών που θα μπορούσαν να προκύψουν από διαφορετικά μονοπάτια. Αυτό το έργο είναι πρωτοποριακό προωθώντας τη δημιουργική σκέψη γύρω από ευρύτερους κλιματικούς κινδύνους που αφορούν το παγκόσμιο σύστημα και εξετάζει πώς η κοινότητα διαχείρισης κινδύνων και ο ασφαλιστικός κλάδος μπορούν να κάνουν την κοινωνία μας ασφαλέστερη καθώς ξεκινά η ενεργειακή μετάβαση.»

Η έκθεση προτείνει τρόπους προκειμένου οι ασφαλιστές να αμβλύνουν τις εντάσεις μεταξύ των εθνικών power blocs παρέχοντας λύσεις αποφυγής κινδύνου για περιφερειακά ενεργειακά και γεωργικά έργα.

Ο πρόεδρος των Lloyd’s, Bruce Carnegie-Brown, δήλωσε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη διασφάλιση της μετάβασης σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο, καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι εντάσεις μεταξύ των διεθνών κοινοτήτων καθιστούν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πιο περίπλοκη.

«Γνωρίζουμε ότι οι επιχειρήσεις αναμενουν από τους παγκόσμιους ηγέτες μέσω διπλωματικών συμφωνιών να ηγηθούν αυτής της μετάβασης, αλλά γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι οι επιχειρήσεις έχουν την ευθύνη να διαδραματίσουν και οι ίδιες ηγετικό ρόλο στη μετάβαση», πρόσθεσε ο Carnegie-Brown. 

Mε πληροφορίες από το insurancebusinessmag.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*