insurance europe logo

Αντίθετη η Insurance Europe σε μεγάλες αλλαγές στην Ευθύνη Προϊόντων

Μεγάλες αλλαγές στους κανόνες ευθύνης για τα προϊόντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε) θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ικανότητα των ασφαλιστικών εταιριών να καλύπτουν ορισμένους κινδύνους.

Αυτό αναφέρει η Ιnsurance Europe σε μία απάντηση που δημοσίευσε αναφορικά με ένα ερωτηματολόγιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την προσαρμογή των κανόνων ευθύνης στην ψηφιακή εποχή και την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές, παρέχουν ήδη ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών για χρήστες και παραγωγούς τεχνητής νοημοσύνης, όπως αναφέρει η Insurance Europe.

Ωστόσο, εάν η Ε.Ε επρόκειτο να προβεί σε ουσιαστικές αλλαγές στην Οδηγία για την Ευθύνη Προϊόντων (PLD), θα μπορούσε να δυσχεράνει τις ασφαλιστικές εταιρείες να συνεχίσουν να ασφαλίζουν ορισμένους κινδύνους.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή θα πρέπει να απόσχει από την εισαγωγή σημαντικών αλλαγών στο υφιστάμενο πλαίσιο για να μπορέσουν οι ασφαλιστές να συνεχίσουν να κάνουν ακριβείς υπολογισμούς κινδύνου και να ανταποκρίνονται στις συνεχώς εξελισσόμενες απαιτήσεις και την πραγματικότητα στην αγορά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*