back to top
22.4 C
Athens
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025

Ένα μήνυμα της Δ. Λύχρου για τον κλάδο και τη νέα χρονιά

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες τρία χρόνια από την ψήφιση του Ν. 4583/18 , που άλλαξε σε πολλά την καθημερινότητα της δουλειάς μας. Δημιούργησε συνθήκες ασφάλειας στις συνεργασίες μας και συνθήκες διαφάνειας στις επαφές μας με τους πελάτες. Για πρώτη φορά υπάρχουν κανόνες που ορίζουν με απόλυτη σαφήνεια όχι μόνο τις υποχρεώσεις μας, αλλά επιτέλους και τα εμπορικά μας δικαιώματα.

Δεν μπορεί πια ο «σπουδαίος λόγος» ή το «βαρύ παράπτωμα» να προβάλλεται αυθαίρετα σαν λόγος καταγγελίας μιας σύμβασης και στην πραγματικότητα να υποκρύπτει την τιμωρία του συνεργάτη, γιατί δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των ανωτέρων στην ιεραρχία.

- Advertisement -

Είχαμε δει χαρτοφυλάκια να υφαρπάζονται και να χάνονται στα δαιδαλώδη μονοπάτια των δικτύων, χωρίς να μπορεί να έχει τον παραμικρό έλεγχο ο άνθρωπος που τα έφερε στην Εταιρεία.

Συμπληρώνονται ταυτόχρονα αυτές τις μέρες δύο χρόνια από τότε που είδαμε τις ζωές μας να αλλάζουν καθοριστικά, λόγω μίας πανδημίας που δεν έχουμε ξαναζήσει.

- Advertisement -

Τον Δεκέμβριο του 2019 δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι για μήνες ατέλειωτους η καθημερινότητά μας θα άλλαζε τόσο δραματικά. Είμαστε σε μία μόνιμη καραντίνα που μας στερεί την δυνατότητα να αφεθούμε στις αυτονόητες και αυθόρμητες κινήσεις που ορίζουν την κανονικότητα της επαφής με τους ανθρώπους γύρω μας. Φοβόμαστε να δούμε τους φίλους μας, αποφεύγουμε να βγούμε με συναδέλφους, έχουμε στερηθεί τη ζεστασιά της αγκαλιάς των αγαπημένων μας και το χειρότερο, έχουμε χάσει ανθρώπους από το περιβάλλον μας, πρόωρα και άδικα.

Σε αυτά τα σχεδόν τρία χρόνια που επαγγελματικά και ανθρώπινα άλλαξαν τα πάντα καταφέραμε σαν κλάδος να σταθούμε στα πόδια μας, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που μας πρόσφερε η τεχνολογία, καταφέραμε να παραμείνουμε κοντά στους πελάτες μας και μπορέσαμε να προσφέρουμε βοήθεια και λύσεις, όπου αυτό χρειάσθηκε.

Η ανατολή της Νέας Χρονιάς ευχόμαστε να μας βρει όλους υγιείς, δυνατούς και με πίστη σε ένα μέλλον, που θα μας επιτρέψει να ξανακάνουμε όνειρα, αναγκαία για όλους ! Γιατί κανείς δεν μπορεί να ζει χωρίς όνειρα. Το ξέρουμε όλοι.

*editorial στο τεύχος 44 του περιοδικού “Διασφαλίζω” της ΕΕΑΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Πάνορμος γιορτάζει και κοιτάζει ψηλά

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος ο μοναδικός Συνεταιρισμός Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα και επέλεξε να τιμήσει την πορεία του ανήμερα της γιορτής του Ασφαλιστή

Στις 24 Σεπτεμβρίου η Εκλογοαπολογιστική ΓΣ της ΕΕΑΕ – Κάλεσμα για συμμετοχή και υποψηφιότητες

Στην ατζέντα, κρίσιμα θέματα για την πορεία και το μέλλον του κλάδου των ασφαλιστικών επαγγελματιών

Στην Απόλλων – Σαρακάκης η εταιρεία Φαραντούρης ΕΠΕ;

Στην Απόλλων - Σαρακάκης ακούει ο Ανασφάλιστος πως οδεύει η εταιρεία Φαραντούρης Ασφαλιστικός Πράκτορας ΕΠΕ

Η «επόμενη μέρα» της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση διανύει περίοδο μετάβασης, με τις παραδοσιακές πρακτικές να δοκιμάζονται.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πώς και γιατί από Τραπεζικός έγινα Ασφαλιστής

Απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του κ. Μελά Γιαννιώτη, στο υπό έκδοση βιβλίο «Καπνέμποροι και Καπνασφαλιστές»

Ποια είναι η πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο;

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Τρομοκρατίας του IEP μάς κατατάσσει πάνω από χώρες που θεωρούμε πιο «επικίνδυνες» βάσει γεωγραφικής θέσης

Ασφάλιση κατοικίας: Πώς θα «ξεκολλήσει» η αγορά από τα χαμηλά ποσοστά διείσδυσης; 

Ποιοι λόγοι κρύβονται πίσω από αυτήν την εικόνα και πώς μπορεί αυτή να αναστραφεί προς όφελος όλων

Η τρομοκρατία και οι πολιτικοί κίνδυνοι αναδύονται ως δύο πολύ σημαντικές απειλές για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ασφάλεια

Προς επανεξέταση ο τρόπος με τον οποίο κράτη, επιχειρήσεις και ασφαλιστικοί μηχανισμοί διαχειρίζονται τον κίνδυνο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΔΕΚΑ έρχεται 26-27/9 στη Θεσσαλονίκη

Το συνέδριο, με θέμα τις εργασιακές σχέσεις και συμβάσεις, θα πραγματοποιηθεί στο ΕΒΕΘ με ελεύθερη συμμετοχή - Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Επενδυτικών Προϊόντων – Unit Linked

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης στις 23 και 25 Σεπτεμβρίου

Θεμιστοκλέους: Ψηφιακά ραντεβού και στα νοσοκομεία – Αύξηση κατά 1 εκατ. των διαθέσιμων ραντεβού

Από την 1η Οκτωβρίου θα προστεθούν στο ψηφιακό σύστημα finddoctors.gov.gr τα ραντεβού των νοσοκομείων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας

Φαρμακευτική κάνναβη και σκλήρυνση κατά πλάκας: Νέα δεδομένα και ελπίδα για τους ασθενείς

Η σωστή χρήση φαρμακευτικών κανναβινοειδών μπορεί να βελτιώσει συμπτώματα όπως ο πόνος και η σπαστικότητα, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής