back to top
14.5 C
Athens
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2026

Ένα μήνυμα της Δ. Λύχρου για τον κλάδο και τη νέα χρονιά

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες τρία χρόνια από την ψήφιση του Ν. 4583/18 , που άλλαξε σε πολλά την καθημερινότητα της δουλειάς μας. Δημιούργησε συνθήκες ασφάλειας στις συνεργασίες μας και συνθήκες διαφάνειας στις επαφές μας με τους πελάτες. Για πρώτη φορά υπάρχουν κανόνες που ορίζουν με απόλυτη σαφήνεια όχι μόνο τις υποχρεώσεις μας, αλλά επιτέλους και τα εμπορικά μας δικαιώματα.

Δεν μπορεί πια ο «σπουδαίος λόγος» ή το «βαρύ παράπτωμα» να προβάλλεται αυθαίρετα σαν λόγος καταγγελίας μιας σύμβασης και στην πραγματικότητα να υποκρύπτει την τιμωρία του συνεργάτη, γιατί δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των ανωτέρων στην ιεραρχία.

- Advertisement -

Είχαμε δει χαρτοφυλάκια να υφαρπάζονται και να χάνονται στα δαιδαλώδη μονοπάτια των δικτύων, χωρίς να μπορεί να έχει τον παραμικρό έλεγχο ο άνθρωπος που τα έφερε στην Εταιρεία.

Συμπληρώνονται ταυτόχρονα αυτές τις μέρες δύο χρόνια από τότε που είδαμε τις ζωές μας να αλλάζουν καθοριστικά, λόγω μίας πανδημίας που δεν έχουμε ξαναζήσει.

- Advertisement -

Τον Δεκέμβριο του 2019 δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι για μήνες ατέλειωτους η καθημερινότητά μας θα άλλαζε τόσο δραματικά. Είμαστε σε μία μόνιμη καραντίνα που μας στερεί την δυνατότητα να αφεθούμε στις αυτονόητες και αυθόρμητες κινήσεις που ορίζουν την κανονικότητα της επαφής με τους ανθρώπους γύρω μας. Φοβόμαστε να δούμε τους φίλους μας, αποφεύγουμε να βγούμε με συναδέλφους, έχουμε στερηθεί τη ζεστασιά της αγκαλιάς των αγαπημένων μας και το χειρότερο, έχουμε χάσει ανθρώπους από το περιβάλλον μας, πρόωρα και άδικα.

Σε αυτά τα σχεδόν τρία χρόνια που επαγγελματικά και ανθρώπινα άλλαξαν τα πάντα καταφέραμε σαν κλάδος να σταθούμε στα πόδια μας, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που μας πρόσφερε η τεχνολογία, καταφέραμε να παραμείνουμε κοντά στους πελάτες μας και μπορέσαμε να προσφέρουμε βοήθεια και λύσεις, όπου αυτό χρειάσθηκε.

Η ανατολή της Νέας Χρονιάς ευχόμαστε να μας βρει όλους υγιείς, δυνατούς και με πίστη σε ένα μέλλον, που θα μας επιτρέψει να ξανακάνουμε όνειρα, αναγκαία για όλους ! Γιατί κανείς δεν μπορεί να ζει χωρίς όνειρα. Το ξέρουμε όλοι.

*editorial στο τεύχος 44 του περιοδικού “Διασφαλίζω” της ΕΕΑΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η «Ασφάλιση στην πράξη» υπάρχει πίσω από την κάθε πτυχή των γεγονότων

Ο Χ. Αλεξόπουλος επισημαίνει ότι, παρά το κλίμα αβεβαιότητας και ενώ διεθνώς η Ασφάλιση ενισχύεται ως θεσμός, στη χώρα μας υπονομεύεται

ΠΣΑΣ: Έμφαση στην εκπαίδευση το 2026 και επιστροφή των Βραβεύσεων Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων ξεκινά επίσημα και δυναμικά τη νέα χρονιά – Δηλώσεις του Προέδρου Λ. Αποστολιώτη στο «IW»

Κύκλος σεμιναρίων «Χτίζοντας Βιώσιμη Ασφαλιστική Καριέρα» από το ΕΕΑ

Στις 2 Μαρτίου το 1o webinar, με θέμα «Συστάσεις – Οργάνωση – Προγραμματισμός»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

40 χρόνια Karavias Underwriting Agency: «Γιορτάζοντας το παρελθόν, διασφαλίζοντας το μέλλον»

Το μήνυμα του ιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου Γιώργου Καραβία

Η «Ασφάλιση στην πράξη» υπάρχει πίσω από την κάθε πτυχή των γεγονότων

Ο Χ. Αλεξόπουλος επισημαίνει ότι, παρά το κλίμα αβεβαιότητας και ενώ διεθνώς η Ασφάλιση ενισχύεται ως θεσμός, στη χώρα μας υπονομεύεται

Νέο διαφοροποιημένο προϊόν από την ERGO – Βγαίνει με πλήρη παλέτα σε υγεία και ζωή

Με μότο «Απλά γιατί είναι Σημαντικά» πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση Δικτύων Ανεξάρτητων Συνεργατών και Μεσιτών της ERGO – Ανάκτηση 19.000 οχημάτων, πριν το τέλος του 2026 θα έχει επιτευχθεί ο στόχος των 50.000

Greek Risk Management Awards 2026: Άνοιξε η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων στο Risk Management

Η τελετή απονομής των #grma26 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Ψηφίστε τους καλύτερους έως τις 30 Μαρτίου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Deloitte Finance Trends 2026: Οι 5 παγκόσμιες τάσεις που επηρεάζουν τις Οικονομικές Διευθύνσεις

Η πρώτη έκθεση «Finance Trends» καταγράφει μεταξύ άλλων πως οι CFOs εξελίσσονται σε βασικούς διαμορφωτές της στρατηγικής, αξιοποιώντας την ΤN και το Cloud

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε μετρητά, crypto και ακίνητα

H ριζική αναδιάρθρωση του φορολογικού ελέγχου εισάγει ενιαίο πλαίσιο παρακολούθησης εισοδημάτων, περιουσίας και συναλλαγών

Οι επιδόσεις 2025 των Lloyd’s, προβλέψεις 2026 με μία ματιά

«Καθώς προετοιμαζόμαστε για πιο δύσκολες συνθήκες, αξίζει να επαναλάβουμε ότι δεν θα μείνουμε άπραγοι» τονίζει μεταξύ άλλων ο CEO P. Tiernan

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής εξηγεί τι πραγματικά σημαίνει να έχεις ασφάλεια υγείας

O Διευθύνων Σύμβουλος της AMT Μεσίτες Ασφαλίσεων καλεσμένος στο 1ο επεισόδιο του vidcast «Αν ήξερες!»

50 Χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Οι νέες προκλήσεις και η προστασία των οδηγών

Το επετειακό συνέδριο του οργανισμού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12/5 στο Divani Caravel – Θεματολογία 1ου πάνελ και δήλωση δωρεάν συμμετοχής