Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός άνω των 60 ετών

Υποχρεωτικός  θα είναι ο εμβολιασμός πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι ανεμβολίαστοι της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας έχουν περιθώριο έως τις 16 Ιανουαρίου να προγραμματίσουν την λήψη των δόσεων του εμβολίου.

Όσοι δεν σπεύσουν να εμβολιαστούν θα πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα πρόστιμο 100 ευρώ. Το πρόστιμο θα επιβάλλεται μέσω της ΑΑΔΕ.  Τα χρήματα θα συγκεντρώνονται σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση των νοσοκομείων. Περισσότερα για το νέο μέτρο θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας.

Η απόφαση ελήφθη με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα και τα ανησυχητικά στοιχεία για το νέο στέλεχος και κυρίως το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, που φθάνει μόλις το 83%. Ως μέτρο σύγκρισης ανέφερε ο πρωθυπουργός την Πορτογαλία στην οποία  οι άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό της τάξης του 98%,  «άμα δείτε τα δεδομένα οι κατειλημμένες ΜΕΘ και οι απώλειες είναι ελάχιστες» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Αντίθετα, στην Ελλάδα, και παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που όλοι έχουμε καταβάλει, το ποσοστό εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες κινείται ακόμα στο 83%».

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*