back to top
12.7 C
Athens
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Θετική η αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, όμως να δούμε και πως θα επιζήσουν οι επιχειρήσεις

Δήλωση του κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

Ακούσαμε σήμερα από τον Πρωθυπουργό απόφαση της κυβέρνησης για την καταβολή έκτακτων επιδομάτων προς 100.000 υγειονομικούς, για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους και για 170.000 πολίτες με αναπηρία ενώ δήλωσε επίσης ότι μέσα στο 2022 θα γίνουν δύο αυξήσεις στον κατώτατο μισθό. Σε όλα τα παραπάνω η επιμελητηριακή κοινότητα είναι θετική.

- Advertisement -

Στηρίζουμε οποιοδήποτε μέτρο έχει ως στόχο την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, καθώς κάθε τέτοια κίνηση δρα ευεργετικά και για την κοινωνία αλλά και για την αγορά. Όμως δεν ακούσαμε κάτι για τον αγώνα που δίνουν οι επιχειρήσεις της χώρας. Ειδικά αυτή την περίοδο που λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων η επιχειρηματικότητα δέχεται ισχυρή πίεση –πτώση τζίρου 40% δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για εστίαση και λιανεμπόριο- είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει μέριμνα και για τις πιο ευάλωτες επιχειρήσεις.

Το επιχειρείν δεν πιέζεται μόνο από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης αλλά και από το κύμα ανατιμήσεων, που μπορεί να χαρακτηρίζεται ως πρόσκαιρο, όμως θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, κυρίως μικρομεσαίων.

- Advertisement -

Με την ελπίδα ότι επιτέλους θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί ώστε να σταματήσουμε να ρισκάρουμε ως κοινωνία με τη δημόσια υγεία και την οικονομία της χώρας, η επιχειρηματική κοινότητα περιμένει να ληφθούν στοχευμένα μέτρα που θα ενισχύσουν την προσπάθεια των επιχειρήσεων για επιβίωση. Η περαιτέρω μείωση της φορολογίας, η κατάργηση μνημονιακών νόμων, η ενίσχυση της ρευστότητας, η επίλυση στο πρόβλημα των παλαιών οφειλών, η κατεύθυνση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης προς τις επιχειρήσεις καθώς και η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για την κυβέρνηση αν πραγματικά εννοεί ότι στηρίζει την επιχειρηματικότητα. 

Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αδιαφορία για το μέλλον των μικρομεσαίων θα αλλάξει δραματικά τον επιχειρηματικό χάρτη και θα τους οδηγήσει στην καταστροφή. 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

ICAP CRIF: Εξαπλασιάστηκαν τα καθαρά προ φόρων κέρδη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Τα μεγέθη του κλάδου όπως αποτυπώνονται στην ετήσια επιχειρηματική έκδοση «Ελληνικός Οδηγός» / «The Greek Financial Directory»

Coface: Κομβική χρονιά το 2026 για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις – Μέτρια ανάπτυξη και επίμονες χρεοκοπίες

Οι αναλυτές προειδοποιούν μεταξύ άλλων ότι η ΤΝ μπορεί να προκαλέσει κύμα επιχειρηματικών ανακατατάξεων και «καταστροφικής δημιουργίας»

ΓΕΜΗ: Παράταση ενός μήνα στις επιχειρήσεις για ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης και οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

EIOPA: Νέο εργαλείο εκτίμησης κινδύνου φυσικών καταστροφών για ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων

Η ανάπτυξη μιας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας ενημέρωσης θεωρείται κρίσιμο βήμα προς τη βελτίωση της κλιματικής ανθεκτικότητας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δημήτρης Μαζαράκης: Τι ανακοίνωσε για την Εθνική Ασφαλιστική, σχέδια 2026

Με αισιοδοξία υποδέχεται το 2026 η εταιρεία, σχεδιάζοντας τις βάσεις της σε 4 πυλώνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO σε δημοσιογραφική εκδήλωση

Πάλι το ίδιο ερώτημα: ποιος πληρώνει;

Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την κλιματική κρίση ως μια αλληλουχία «ατυχών συγκυριών» ή θα αναγνωρίσουμε ότι απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας;

ΗRAW25: Τα βραβεία-θεσμός της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας επιστρέφουν

Eξέχοντες θεσμικοί ομιλητές, αλλά και σημαντικοί εκπρόσωποι του επιστημονικού χώρου και της αγοράς, στην τελετή απονομής της 6ης Φεβρουαρίου

«Και Αν Συμβεί… Να ανθίζεις ακόμα και μετά από μια απώλεια», με καλεσμένο τον Γιάννη Σαμολαδά

O CEO της Truck Insurance συμμετέχει στο επεισόδιο μοιραζόμενος την προσωπική του εμπειρία από τη μάχη της συζύγου του Μαρίας με τον καρκίνο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στις μεταμοσχεύσεις: Ιστορική αύξηση και νέο τοπίο στη δωρεά οργάνων

Η μεταμόσχευση στη χώρα μας δεν είναι πια σπάνια δυνατότητα, αλλά ρεαλιστική προοπτική για περισσότερους ασθενείς

Κρατική αρωγή και ασφάλιση: Το νέο ψηφιακό φίλτρο μετά τις φυσικές καταστροφές

Το ν/σ «Ενεργή Μάχη» προβλέπει εργαλείο διασταύρωσης δεδομένων πριν από τη χορήγηση κρατικής αρωγής

ICAP CRIF: Εξαπλασιάστηκαν τα καθαρά προ φόρων κέρδη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Τα μεγέθη του κλάδου όπως αποτυπώνονται στην ετήσια επιχειρηματική έκδοση «Ελληνικός Οδηγός» / «The Greek Financial Directory»

Το τέλος με τις ασφαλίσεις υγείας. Το καμπανάκι

Από τις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι, αν και ιδέες είναι ακόμα, ο Ανασφάλιστος ξεχώρισε μία...

ΕΕΑ: Ψηφοφορία για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες δράσεις ενάντια στη μείωση των προμηθειών τους