back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025

Επενδύσεις και Καινοτομία στο συνέδριο του ΣΕΒ & Innovative Greeks

Επενδυτικό Συνέδριο με τίτλο: “Reinventing Greece through Investments in Innovation” (“Επανεφεύρεση της Ελλάδας μέσω Επενδύσεων στην Καινοτομία”), διοργανώνουν ο ΣΕΒ και οι Innovative Greeks, διαδικτυακά την Τετάρτη, 1/12/2021, στις 14:30.

Στο επενδυτικό συνέδριο 27 σημαντικές προσωπικότητες από Ελλάδα και εξωτερικό-επιχειρηματίες, επενδυτές, CEOs, κ.α.- θα συζητήσουν για το πώς το οικοσύστημα στην Ελλάδα θα μπορέσει να συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μέσω ξένων επενδύσεων σε καινοτομία υψηλής προστιθέμενης αξίας. Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της έρευνας “Talent-led Digital & Innovation FDI in Greece” που υλοποίησε ο ΣΕΒ σε συνεργασία με την Accenture.

- Advertisement -

Ο σκοπός και οι στόχοι του Συνεδρίου

Καθώς η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στην Ελλάδα αποκαθίσταται, η χώρα σημειώνει ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία στην προσέλκυση διεθνών κεφαλαίων και σημαντικών πόρων για τεχνολογία και καινοτομία. Οι επενδυτές αναγνωρίζουν τις επενδυτικές δυνατότητες της Ελλάδας, αλλά το επενδυτικό ταξίδι βρίσκεται ακόμη στην αρχή. Η Ελλάδα χρειάζεται να ενισχύσει περαιτέρω το προφίλ της ως κορυφαίου επενδυτικού προορισμού. Ειδικά όσον αφορά στη στρατηγική της για τις ξένες επενδύσεις στην καινοτομία και την τεχνολογία, η χώρα χρειάζεται να βελτιώσει και να προωθήσει δράσεις για την προσέλκυση επενδύσεων με πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο της οικονομίας.

- Advertisement -

Η συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είναι ζωτικής σημασίας. Πολλά μπορούν να επιτευχθούν όταν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders) ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη συστηματική επανατοποθέτηση της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού για την καινοτομία και την τεχνολογία. Οι ξένες επενδύσεις τεχνολογίας επιταχύνουν την καινοτομία, ενισχύουν τις δεξιότητες και την τεχνολογία και βελτιώνουν τη μακροπρόθεσμη ικανότητα της Ελλάδας να διεισδύσει σε μεγαλύτερα τομεακά οικοσυστήματα.

Η επέκταση του χαρτοφυλακίου διεθνών επενδύσεων με επενδύσεις έντασης τεχνολογίας από παγκόσμιες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας θα βοηθήσει τη χώρα να ενισχύσει το οικοσύστημα καινοτομίας της με νέα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης, κέντρα Αριστείας, αυξημένη ζήτηση για τοπικά και διεθνή ταλέντα, ταχύτερη αναβάθμιση, καθώς και ευρύτερες κοινωνικές και οικονομικές δευτερογενείς επιπτώσεις.

Στο επενδυτικό συνέδριο παγκόσμιοι επιχειρηματικοί ηγέτες, επενδυτές και ηγέτες του κλάδου της καινοτομίας και τεχνολογίας θα μοιραστούν τις γνώσεις τους από την εμπειρία των δικών τους διεθνών εταιρικών επενδύσεων, θα εξηγήσουν τι τους έκανε την Ελλάδα ελκυστική και θα συζητήσουν τρόπους περαιτέρω βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος και θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις, όπως:

Ποιοι είναι οι κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις επενδυτικές αποφάσεις;

Ποιες είναι οι εμπειρίες από επενδυτές στην Ελλάδα;

Τι πρέπει να γίνει για να προωθηθούν οι ξένες επενδύσεις στην καινοτομία και την τεχνολογία στην Ελλάδα;

Ποιοι κλάδοι οδηγούν την επενδυτική απήχηση της Ελλάδας;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ασφαλιστές: Ο «σιωπηλός γίγαντας» της ευρωπαϊκής οικονομίας με επενδύσεις 9,5 τρισ. ευρώ

Ο κατακερματισμός της ευρωπαϊκής αγοράς περιορίζει τη δυναμική της – Η αξία των συμπερασμάτων της Insurance Europe για την Ελλάδα

10ο Ελληνοσουηδικό Επιχειρηματικό Φόρουμ: Οι κοινές προκλήσεις μας φέρνουν πιο κοντά

Ενδιαφέρουσες θεματικές και συμμετοχές υψηλού επιπέδου στο Φόρουμ που διεξάγεται 6/11 στην Αθήνα

Η ERGO Hellas παρουσιάζει το Fund Box: Ψηφιακή καινοτομία για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η πρωτοποριακή ψηφιακή εφαρμογή επενδύσεων προσφέρει εμπειρία αντίστοιχη διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών - Βίντεο

Η ΕΑΕΕ στο επίκεντρο του έργου LIFE PROFILE για την Περιβαλλοντική Ευθύνη

Η ασφάλιση αναδεικνύεται όχι μόνο ως εργαλείο κάλυψης ζημιών, αλλά και ως καταλύτης πρόληψης, επενδύσεων και πράσινης καινοτομίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Coface Ελλάδος γιόρτασε 7 χρόνια δυναμικής παρουσίας – Εγκαίνια νέων γραφείων και παρουσίαση της δυνατής ομάδας!

H βραδιά, με σημαντικές παρουσίες και ευχάριστες εκπλήξεις, ανέδειξε την ανοδική πορεία και τη στρατηγική εδραίωση της εταιρείας στην Ελλάδα

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έδωσε μαθήματα ζωής και συνεργασίας στο 4ο Συνέδριο του Συνεταιρισμού ΠΑΝΟΡΜΟΣ

Ο θρύλος του μπάσκετ συνέδεσε άμεσα την πορεία του με τη φιλοσοφία του ΠΑΝΟΡΜΟΥ, καταδεικνύοντας την αξία της ομάδας και της συνεργασίας

Carglass®: Έτσι προσφέρει το κορυφαίο Δίκτυο Παραμετροποίησης ADAS στην Ελλάδα

Διόλου τυχαία, το δίκτυο της εταιρείας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί από το Institute of the Motor Industry (IMI)

10 Χρόνια ΠΑΝΟΡΜΟΣ – Σήμερα το επετειακό 4ο Συνέδριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το «Insurance World» βρίσκεται ήδη στον χώρο και θα καλύψει ολόκληρη τη διάρκεια του Συνεδρίου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Coface Ελλάδος γιόρτασε 7 χρόνια δυναμικής παρουσίας – Εγκαίνια νέων γραφείων και παρουσίαση της δυνατής ομάδας!

H βραδιά, με σημαντικές παρουσίες και ευχάριστες εκπλήξεις, ανέδειξε την ανοδική πορεία και τη στρατηγική εδραίωση της εταιρείας στην Ελλάδα

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έδωσε μαθήματα ζωής και συνεργασίας στο 4ο Συνέδριο του Συνεταιρισμού ΠΑΝΟΡΜΟΣ

Ο θρύλος του μπάσκετ συνέδεσε άμεσα την πορεία του με τη φιλοσοφία του ΠΑΝΟΡΜΟΥ, καταδεικνύοντας την αξία της ομάδας και της συνεργασίας

Νίκος Μακρόπουλος: Το αποτύπωμα ενός «gentleman insurer» και η νέα εποχή της ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Η προσωπική αφήγηση ενός ηγέτη που, συνδυάζοντας την αγγλική πειθαρχία με το ελληνικό εμπορικό ένστικτο, έχτισε το δικό του κεφάλαιο αξιοπιστίας

Carglass®: Έτσι προσφέρει το κορυφαίο Δίκτυο Παραμετροποίησης ADAS στην Ελλάδα

Διόλου τυχαία, το δίκτυο της εταιρείας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί από το Institute of the Motor Industry (IMI)

Διόρθωση επί του πιεστηρίου

Σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Insurance...