back to top
22.2 C
Athens
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026

Επενδύσεις και Καινοτομία στο συνέδριο του ΣΕΒ & Innovative Greeks

Επενδυτικό Συνέδριο με τίτλο: “Reinventing Greece through Investments in Innovation” (“Επανεφεύρεση της Ελλάδας μέσω Επενδύσεων στην Καινοτομία”), διοργανώνουν ο ΣΕΒ και οι Innovative Greeks, διαδικτυακά την Τετάρτη, 1/12/2021, στις 14:30.

Στο επενδυτικό συνέδριο 27 σημαντικές προσωπικότητες από Ελλάδα και εξωτερικό-επιχειρηματίες, επενδυτές, CEOs, κ.α.- θα συζητήσουν για το πώς το οικοσύστημα στην Ελλάδα θα μπορέσει να συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μέσω ξένων επενδύσεων σε καινοτομία υψηλής προστιθέμενης αξίας. Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της έρευνας “Talent-led Digital & Innovation FDI in Greece” που υλοποίησε ο ΣΕΒ σε συνεργασία με την Accenture.

- Advertisement -

Ο σκοπός και οι στόχοι του Συνεδρίου

Καθώς η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στην Ελλάδα αποκαθίσταται, η χώρα σημειώνει ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία στην προσέλκυση διεθνών κεφαλαίων και σημαντικών πόρων για τεχνολογία και καινοτομία. Οι επενδυτές αναγνωρίζουν τις επενδυτικές δυνατότητες της Ελλάδας, αλλά το επενδυτικό ταξίδι βρίσκεται ακόμη στην αρχή. Η Ελλάδα χρειάζεται να ενισχύσει περαιτέρω το προφίλ της ως κορυφαίου επενδυτικού προορισμού. Ειδικά όσον αφορά στη στρατηγική της για τις ξένες επενδύσεις στην καινοτομία και την τεχνολογία, η χώρα χρειάζεται να βελτιώσει και να προωθήσει δράσεις για την προσέλκυση επενδύσεων με πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο της οικονομίας.

- Advertisement -

Η συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είναι ζωτικής σημασίας. Πολλά μπορούν να επιτευχθούν όταν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders) ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη συστηματική επανατοποθέτηση της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού για την καινοτομία και την τεχνολογία. Οι ξένες επενδύσεις τεχνολογίας επιταχύνουν την καινοτομία, ενισχύουν τις δεξιότητες και την τεχνολογία και βελτιώνουν τη μακροπρόθεσμη ικανότητα της Ελλάδας να διεισδύσει σε μεγαλύτερα τομεακά οικοσυστήματα.

Η επέκταση του χαρτοφυλακίου διεθνών επενδύσεων με επενδύσεις έντασης τεχνολογίας από παγκόσμιες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας θα βοηθήσει τη χώρα να ενισχύσει το οικοσύστημα καινοτομίας της με νέα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης, κέντρα Αριστείας, αυξημένη ζήτηση για τοπικά και διεθνή ταλέντα, ταχύτερη αναβάθμιση, καθώς και ευρύτερες κοινωνικές και οικονομικές δευτερογενείς επιπτώσεις.

Στο επενδυτικό συνέδριο παγκόσμιοι επιχειρηματικοί ηγέτες, επενδυτές και ηγέτες του κλάδου της καινοτομίας και τεχνολογίας θα μοιραστούν τις γνώσεις τους από την εμπειρία των δικών τους διεθνών εταιρικών επενδύσεων, θα εξηγήσουν τι τους έκανε την Ελλάδα ελκυστική και θα συζητήσουν τρόπους περαιτέρω βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος και θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις, όπως:

Ποιοι είναι οι κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις επενδυτικές αποφάσεις;

Ποιες είναι οι εμπειρίες από επενδυτές στην Ελλάδα;

Τι πρέπει να γίνει για να προωθηθούν οι ξένες επενδύσεις στην καινοτομία και την τεχνολογία στην Ελλάδα;

Ποιοι κλάδοι οδηγούν την επενδυτική απήχηση της Ελλάδας;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Έρευνα και Καινοτομία στην Ελλάδα – Η νέα μελέτη της διαΝΕΟσις αποτυπώνει πρόοδο, αντιφάσεις και 3 κεντρικές κατευθύνσεις πολιτικής

Ο οργανισμός ανατέμνει το Εθνικό Σύστημα Καινοτομίας, καταγράφοντας τόσο τα βήματα προόδου όσο και τις δομικές αδυναμίες του

Σπύρος Ιερείδης: «Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δεν θα είναι η πρόβλεψη, αλλά η ικανότητα προσαρμογής»

Συνέντευξη του CFA, Chartered MCSI Manager Asset Management της CISCO (Cyprus Investment & Securities Corp. Ltd), στον Λάμπρο Ρόδη

Cyber-Crash στη Wall Street: Χάκερ «χτυπούν» κολοσσούς των hedge funds – Ποιοι βρέθηκαν στο στόχαστρο

Για να παρακάμψουν τα αυστηρά συστήματα ασφαλείας, οι δράστες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο του «voice phishing»

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ξανά στο Race for the Cure για τον καρκίνο του μαστού  η MEGA BROKERS 

Η MEGA BROKERS συμμετέχει και φέτος στο Greece Race for the Cure® 2026, στηρίζοντας τη δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και στήριξης για τον καρκίνο του μαστού.

Νέα συζήτηση για την ασφάλιση απέναντι στις φυσικές καταστροφές στα μέσα του Οκτώβρη από την ΕΑΕΕ

Τη σχέση πρόληψης, ασφάλισης και ανθεκτικότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές αναδεικνύει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης

Το Insurance World στο MDRT Day 2026 – Διάλογος με τους leaders της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Με ενεργό παρουσία στο MDRT Day by MCC Hellas 2026, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Aldemar Olympian Village στην Αρχαία Ολυμπία, συμμετείχε το Insurance World

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Allianz Global Wealth Report 2026: Οι αγορές οδηγούν τον παγκόσμιο πλούτο σε επίπεδα-ρεκόρ

Η 17η έκδοση του «Global Wealth Report» της Allianz, η οποία αναλύει την κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων και των χρεών των

Microsoft | Κάθε εργαζόμενος μπορεί πλέον να δημιουργήσει το δικό του app

Η Microsoft παρουσιάζει το νέο Copilot, σηματοδοτώντας το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του AI στην εργασία:

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εκτιμούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα καθορίσει την «τράπεζα του μέλλοντος»

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Visa, παγκόσμιου ηγέτη στις ψηφιακές πληρωμές, τα ανώτατα στελέχη των ευρωπαϊκών τραπεζικών ιδρυμάτων

Ξανά στο Race for the Cure για τον καρκίνο του μαστού  η MEGA BROKERS 

Η MEGA BROKERS συμμετέχει και φέτος στο Greece Race for the Cure® 2026, στηρίζοντας τη δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και στήριξης για τον καρκίνο του μαστού.

Έρευνα ΕΑΕΕ: Εξέλιξη ποσοστού πλήθους ασφαλιστηρίων συμβολαίων οχημάτων με κάλυψη φυσικών καταστροφών

Από 01.06.2025 σύμφωνα με τη νομοθεσία κατέστη υποχρεωτική η ασφάλιση οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών και συγκεκριμένα