Μητσοτάκης: Εξήγγειλε μπόνους σε 100.000 υγειονομικούς

Για οικονομική ενίσχυση των υγειονομικών που αγωνίζονται στο νοσοκομειακό μέτωπο  κατά της πανδημίας δεσμεύτηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Το μπόνους στους υγειονομικούς ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την ακρίβεια.

Ειδικότερα, έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς και εργαζόμενους ΕΚΑΒ υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση στη Βουλή πραγματοποιείται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών μετά από πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος τόνισε ότι προτίθεται να επαναλάβει την επικρότηση του έργου των υγειονομικών ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως συνέβη και το 2020.

Συγκεκριμένα, 100.000 ενεργοί υγειονομικοί που προσφέρουν υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ θα λάβουν «ένα μέσο ποσό ύψους 900 ευρώ». Το μπόνους θα τους καταβληθεί άμεσα εντός Δεκεμβρίου». Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και την στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων και αναπήρων, αφήνοντας αιχμές για τα σχόλια τις αντιπολίτευσης «Η μεγάλη υπερπροσπάθεια στήριξης εν μέσω του κορωνοιού δημιούργησε και στην Ελλάδα σημαντικά αλλά πρόσκαιρα ελλείμματα. Γι’ αυτό και οι από εδώ και στο εξής οι κινήσεις μας πρέπει να είναι σημαντικές και μετρημένες» είπε ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή. «Πληρώσαμε πολύ ακριβά ως χώρα τις παροχές. Και λυπάμαι που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να λέει στο δημόσιο διάλογο πλήρως ακοστολόγητα μέτρα» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*