Coface: «Ναυαρχίδα» αναφοράς στην ασφάλιση πιστώσεων

*Βούλα Χορμόβα, Head of Operations, Coface Ελλάδας-Κύπρου

Βαδίζοντας προς την επέτειο των δύο ετών από την έναρξη της πανδημίας και παρακολουθώντας το αποτύπωμα των «απόνερων» που χαράσσεται τόσο στον επιχειρηματικό όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, είναι πλέον σαφές ότι ο ασφαλιστικός κλάδος οφείλει να μεταλλαχθεί.

 Η φαρέτρα των επιχειρημάτων για θωράκιση του ισολογισμού μιας επιχείρησης από επισφαλείς απαιτήσεις και οι κανόνες πρόληψης παρωχημένων μοντέλων δεν μπορούν να αποτελέσουν από μόνα τους εργαλεία πειθούς για τους επιχειρηματίες που δεν έχουν εμβαθύνει στην ασφάλιση πιστώσεων και τα οφέλη αυτής.

 Ο παλμός που επικρατεί λόγω του πανδημικού «σοκ» οδήγησε σε απορρόφηση κραδασμών και δημιουργία απροσδόκητων συμμαχιών ανά τον κόσμο, δείχνοντας τον δρόμο που, με σεβασμό και προσοχή, οφείλει να αφουγκραστεί η ασφαλιστική αγορά.

 Κι αυτό διότι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εταιρειών δοκιμάστηκε από την πανδημία, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η αντίληψη για το απαραίτητο εργαλείο της ασφάλισης πιστώσεων.

 Αυτό προκύπτει και από την ευρωπαϊκή έκθεση για τις πληρωμές, όπου φαίνεται ότι η οικονομική ανάκαμψη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον υπεύθυνο χειρισμό των πληρωμών, τη χρηστή διαχείριση πιστώσεων και την πρόσβαση σε ίδιους όρους. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται περισσότερο από ποτέ βιώσιμες ταμειακές ροές και μακροχρόνια διασφάλιση της κερδοφορίας τους, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στους κλυδωνισμούς που υπέστη η αγορά.

 Η Coface, αφουγκραζόμενη τον παλμό που χαρτογραφήθηκε, διαχειρίζεται τη διαταραχή που προκάλεσε η σημερινή κρίση επενδύοντας σε νέα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα επικοινωνίας με εσωτερικούς και εξωτερικούς πελάτες και ταυτόχρονα καινοτομεί μέσω του προτεινόμενου πλαισίου κάλυψης, το οποίο διαμορφώνεται σε απόλυτη μορφή, σύμφωνα με τις εκάστοτε μοναδικές ανάγκες του επιχειρηματία. 

Η Coface είναι πλέον σε θέση να επιδείξει μια μοναδική εταιρική κουλτούρα για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς επενδύει αδιάκοπα σε ανθρώπινες αξίες.

Με δεδομένο το ότι η αγορά ανησυχεί πλέον λιγότερο για τη διασφάλιση της επιβίωσης και στρέφεται περισσότερο προς την ανάπτυξη, προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιούργησε η πανδημία, η στήριξη έρχεται μέσα από την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε νέες αγορές και άγνωστο πελατολόγιο καθώς και την εξασφάλιση ότι οι βραχυπρόθεσμες ανησυχίες δεν θα αποτρέψουν το επιχειρείν. 

Η διαρκής αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των υπηρεσιών διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου αποδεικνύουν έμπρακτα τη δέσμευση της Coface να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ των χρηματοδοτήσεων, του εμπορίου και της πραγματικής οικονομίας. 

Το εξειδικευμένο δίκτυό μας αποτελεί πυξίδα έλξης για τους πελάτες, που συμβάλλει στη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, με τη σχεσιακή νοημοσύνη να συμβαδίζει με την οικονομική νοημοσύνη. 

Είναι σαφές ότι μία από τις πολλές παραμέτρους της αναστάτωσης οδήγησε σε μια νέα ισορροπία –στην οποία καλείται ο ασφαλιστικός κλάδος να δοκιμαστεί–, που μόνο οι εταιρείες με στέρεο έδαφος και σαφείς δομές θα μπορέσουν να υποστηρίξουν. Και, ως γνωστόν, όλα ξεκινούν εκ των έσω. 

Η Coface είναι πλέον σε θέση να επιδείξει μια μοναδική εταιρική κουλτούρα για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς επενδύει αδιάκοπα σε ανθρώπινες αξίες και εκπαιδεύσεις στελεχών, αντικατέστησε πλήρως τα συστήματά της με τα πλέον σύγχρονα και ψηφιακά μέσα και πλέον ηγείται μιας σύγχρονης και ευέλικτης πορείας, με το πιο εκλεπτυσμένο διεθνές δίκτυο. 

Με βραβεύσεις όπως το International Finance Awards και συνυπογράφοντας το Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών, χαράσσει ένα μοναδικό αποτύπωμα στη διεθνή οικονομία και απολαμβάνει την αναγνώριση ότι καταφέρνει να προστατεύει τα συμφέροντα των πελατών της σε καθημερινή βάση.

 Ως απόρροια των ανωτέρω, η ελληνική αγορά απέκτησε «ευήκοα ώτα» στην εναλλακτική λύση που προτείνουμε και απολαμβάνει την ευελιξία στη διαχείριση συμβολαίου και την εξειδικευμένη υποστήριξή μας στην απρόσκοπτη συνέχιση των επιχειρηματικών συναλλαγών. 

Η διαμόρφωση του μέλλοντος της ασφαλιστικής αγοράς άπτεται των λειτουργικά σταθερών «παικτών», που διαθέτουν όραμα και πάθος, με την Coface να αποτελεί ναυαρχίδα αναφοράς στην ασφάλιση πιστώσεων.

διαβάστε επίσης: Γιάννης Γκιώνης, Atradius: Με μακρά παράδοση δίπλα στις ανάγκες των επιχειρήσεων

Ασφάλιση πιστώσεων: Απομακρύνει τις επισφάλειες από τους ισολογισμούς και ενισχύει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων

επίσης: Γιώργος Βελιζιώτης, Euler Hermes: Συναλλαγές με αυτοπεποίθηση και επανεκκίνηση μετά τον Covid-19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*