back to top
21.8 C
Athens
Σάββατο 13 Ιουνίου 2026

INTERAMERICAN: Διέθεσε υπνόσακους στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

Γιάννης Καντώρος: επιτακτική η ανάγκη για  την ασφαλιστική κάλυψη έναντι σεισμού

Οι μνήμες από τον σεισμό των 6,2 βαθμών, που έπληξε την περιοχή Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου Κρήτης στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι νωπές στην καθημερινότητα των κατοίκων, που δεν έχει βρει ακόμη κανονικούς ρυθμούς. Μεγάλος είναι ο αριθμός κατοίκων που παραμένουν σε προσωρινές λύσεις στέγασης, ενώ οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται.

- Advertisement -

Ο σεισμός και η πλούσια σεισμική ακολουθία προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές και καθίζηση – μετατόπιση εδάφους. Αποτέλεσμα ήταν στα χωριά Αρκαλοχώρι, Πατσίδερος, Ρουσσοχώρια και Αρχοντικό να σημειωθούν ζημιές και να καταστούν, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, ακατάλληλα για χρήση 3.906 σπίτια, καθώς και πλήθος επαγγελματικών χώρων (180), δημοσίων κτηρίων και ναών (211), ακόμη και βοηθητικών χώρων (562 στάβλοι και αποθήκες) για χρήση. Πολλά κτήρια είχαν επιβαρυνθεί, άλλωστε, από τον προηγηθέντα σεισμό του Ιουλίου.

Η INTERAMERICAN, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, βρέθηκε κοντά στην τοπική κοινωνία και ο τομέας Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας σε συνεργασία με το Γραφείο Πωλήσεων Ηρακλείου Κρήτης παρέδωσαν στην τοπική Αυτοδιοίκηση Μίνωα Πεδιάδος σημαντική ποσότητα υπνόσακων, καθώς και χρηστικά είδη για τις καθημερινές ανάγκες. Στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου έχει δημιουργηθεί μεγάλος καταυλισμός με σκηνές, πέρα από τη διάθεση δωματίων από ξενοδοχεία και συνεπώς, οι υπνόσακοι πρακτικά είναι πολύ χρήσιμοι .

- Advertisement -

Όπως είναι γνωστό, η σεισμική επικινδυνότητα στην Κρήτη είναι ιδιαίτερα υψηλή, δεδομένου ότι βρίσκεται στο τοξοειδές τεκτονικό ρήγμα καταβύθισης της αφρικανικής πλάκας κάτω από την πλάκα του Αιγαίου. Το τόξο καθιστά την Κρήτη εκτεθειμένη σε μια από τις πιο ενεργές σεισμικές ζώνες στην Ευρασία, με ιστορικό μεγάλων σεισμών.

Οι καταστροφές από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου έφεραν ξανά στην επικαιρότητα το μείζον ζήτημα ασφάλισης έναντι των σεισμών. «Όπως σε  όλες τις καταστροφές από ακραία φυσικά φαινόμενα -είναι χαρακτηριστικές αυτές από τις πυρκαγιές, τις καταιγίδες και τις πλημμύρες πέρυσι και φέτος- και για τον κίνδυνο του σεισμού παραμένει επιτακτική αναγκαιότητα συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την ασφαλιστική κάλυψη περιουσιακών στοιχείων» τονίζει ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN. «Χρειάζεται κατανομή των αποζημιωτικών υποχρεώσεων, που δεν μπορεί να σηκώσει συνολικά το κράτος, η οποία να περάσει στη νομοθεσία με ξεκάθαρους όρους ασφαλιστικής ευθύνης και διαχείρισης από τις εταιρείες κάτω από αυστηρή κρατική εποπτεία, όπως γίνεται στην ασφάλιση οχημάτων» συμπληρώνει ο επικεφαλής της εταιρείας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αποτυπώνοντας τoν «θρύλο» της Interamerican με τον Γιάννη Καντώρο

Στην εκδήλωση βραβεύσεων αναδείχθηκε με έμφαση η στοχοπροσήλωση των εργαζομένων, αλλά και η εξωστρέφεια που επιτεύχθηκε χάρη στον νέο σχεδιασμό

Η INTERAMERICAN υπενθυμίζει την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου – Έμφαση στην πρόληψη και στην προστασία

«Ενημερωνόμαστε, προλαμβάνουμε, προστατεύουμε τη φύση και όσα έχουν αξία»

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Sofos Insurance Agency: Ταξίδι επιβράβευσης πωλήσεων στη μεσαιωνική Μπριζ

Θρ. Σοφός: «Επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, με συνεργασία και ομαδική δουλειά, απέδειξαν ότι μπορούν να επιτύχουν κάθε στόχο»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Pricefox: «Καθαρίστε τα οικόπεδά σας και ασφαλίστε το σπίτι σας»

Η πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλιστικών προϊόντων συνδέει το ζήτημα της πρόληψης με την ανάγκη προστασίας της κατοικίας

Η Πάρνηθα επιστρέφει στη ζωή: Συνεργασία της Howden για την αποκατάσταση του φυσικού της πλούτου

Μια σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος της Πάρνηθας βρίσκεται σε εξέλιξη – Βίντεο

SNFCC Longevity Hub: Νέα πρωτοβουλία για την υγιή γήρανση, με την υποστήριξη της NN Hellas

Πρώτο βήμα του έργου, η έρευνα την οποία διεξήγαγε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών για λογαριασμό του ΚΠΙΣΝ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οι προσωπικότητες που διαμορφώνουν τον διάλογο για το μέλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης

Το 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26 θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18/6 στο Divani Apollon Palace & Thalasso, με παράλληλη μετάδοση από το LiveOn Events+

Εθνική Τράπεζα: 16 χρόνια στηρίζει και επιβραβεύει καινοτόμες επιχειρήσεις μέσα από το Πρόγραμμα NBG Business Seeds

Τελετή βράβευσης για επιχειρήσεις και ομάδες που διακρίθηκαν μεταξύ των 344 συμμετοχών του 16ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας

Αποτυπώνοντας τoν «θρύλο» της Interamerican με τον Γιάννη Καντώρο

Στην εκδήλωση βραβεύσεων αναδείχθηκε με έμφαση η στοχοπροσήλωση των εργαζομένων, αλλά και η εξωστρέφεια που επιτεύχθηκε χάρη στον νέο σχεδιασμό

Pricefox: «Καθαρίστε τα οικόπεδά σας και ασφαλίστε το σπίτι σας»

Η πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλιστικών προϊόντων συνδέει το ζήτημα της πρόληψης με την ανάγκη προστασίας της κατοικίας

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική ενισχύει τον Κλάδο Ζημιών Αυτοκινήτου με δύο νέα, δυναμικά στελέχη

Ο Λ. Πραγκαστής αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή Ζημιών του Κλάδου Αυτοκινήτου, έχοντας ως Αναπληρώτρια την Αν. Μιχαηλίδη