Αξιολόγηση θέλουμε και στην Υγεία

Δεν έχουμε ανάγκη για Αξιολόγηση μόνο στην Παιδεία. Εξίσου αναγκαία είναι και στην Υγεία. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, σήμερα, δεν έχουμε κανενός είδους αξιολόγηση τόσο των ανθρώπων, που εργάζονται στο σύστημα υγείας, όσο κυρίως των υπηρεσιών, που παρέχονται στους πολίτες.

Επί σειρά ετών – όπως και σε άλλους τομείς του Δημοσίου – η ανέλιξη των εργαζόμενων γίνεται είτε με τα χρόνια υπηρεσίας είτε φυσικά με την κομματικοκρατία. Το πιο ακραίο παράδειγμα μάλιστα αφορά τους ιατρούς του ΕΣΥ. Η ανέλιξη ενός ιατρού γίνεται ανάλογα με την προϋπηρεσία και από τους συναδέλφους του “δια της ανατάσεως της χειρός“-όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο νόμος, που ψηφίστηκε επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Προσέξτε τώρα: Αν ο μη γένοιτο, κάποιος ιατρός κριθεί από τους συναδέλφους του αρνητικά (δεν ξέρω αν έχει συμβεί 10 χρόνια τώρα), τότε η κρίση του επαναλαμβάνεται μετά από 2 χρόνια. Αν και τότε κριθεί αρνητικά, τότε ο ιατρός δεν λαμβάνει το βαθμό, αλλά λαμβάνει τις απολαβές του επόμενου βαθμού! Μιλάμε για νόμο αποθέωση στη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*