back to top
10.9 C
Athens
Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026

Μαργαρίτα Αντωνάκη στο iifo21: Πωλήσεις και διανομή θα επηρεαστούν από την τεχνολογική εξέλιξη

Στο Insurance Intermediaries Forum 2021 μίλησε η κα. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (E.A.E.E).

“Με μεγάλη χαρά να συμμετέχω σε μία αξιόλογη εκδήλωση για τον ασφαλιστικό κλάδο με ένα θέμα, πιο επίκαιρο από ποτέ. Είμαστε στο μέσο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, η τεχνολογία οδηγεί τις εξελίξεις και ο ασφαλιστικός κλάδος, δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω”, τόνισε.

- Advertisement -

“Στη χώρα μας κάποιες εταιρείες είχαν ξεκινήσει να ψηφιοποιούν τις εργασίες τους, αξιοποιώντας την τεχνολογία. Η τάση επιταχύνθηκε με την πανδημία. Ο κλάδος είναι εξοικειωμένος με τους κινδύνους, τα απρόοπτα. Η ασφαλιστική αγορά κατέφερε και ανταποκρίθηκε στα σκληρά μέτρα του πρώτου κύματος, λειτουργώντας στο ακέραιο” είπε η κα. Αντωνάκη.

Παράλληλα τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ούτε αποτελεί επιχειρηματική επιλογή, είναι αναγκαιότητα. 

- Advertisement -

“Έχει εξελιχθεί σε μία σημαντική παράμετρο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Πωλήσεις και διανομή θα επηρεαστούν από την τεχνολογική εξέλιξη. Όσοι διαμεσολαβούντες στράφηκαν στην τεχνολογία είχαν συγκριτικό πλεονέκτημα. Η χρήση της τεχνολογίας είναι θετική. Το νόμισμα έχει δύο όψεις (ταχύτητα, κόστος) αλλά και (κίνδυνοι κυβερνοχώρου, αποπροσωποποίηση σχέσεων με πλάτες).

Πιστεύω στην φυσική επαφή με τον πελάτη. Κατά την γνώμη μου όσο και να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, δεν θα εκλείψει η ανάγκη της προσωπικής επαφής” είπε η Γενική Διευθύντρια.

Διαβάστε επίσης:

Ι. Χατζηθεοδοσίου στο iifo21: Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή

Σχετικές δημοσιεύσεις

H προοπτική της διαμεσολάβησης είναι ευοίωνη…

Το Insurance Intermediaries Forum 2022 ανέδειξε όλα τα τελευταία νέα γύρω από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, τις ευκαιρίες που δημιουργούνται

Η πολύτιμη παρακαταθήκη που αφήνει μετά από 27 χρόνια προσφοράς η Μαργαρίτα Αντωνάκη

Είκοσι επτά χρόνια είναι μια ζωή ολόκληρη. Και η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη αφιέρωσε τον επαγγελματικό της βίο στην ΕΑΕΕ, δίνοντας το στίγμα της.

Μαργαρίτα Αντωνάκη: Η φροντίδα και εξασφάλιση της περιουσίας προκύπτει μέσα από την καθιέρωση καθολικής ασφάλισης κατοικιών

Μερικοί κάνουν το λάθος και συνδέουν την ασφάλεια της περιουσίας τους με φόρο, αφήνει να εννοηθεί η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ, κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη. Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Μαργαρίτας Αντωνάκη στο IW για το θέμα της υποχρεωτικότητας.

EAEE: “Ασφάλιση: Η απάντηση στην ανασφάλεια των καιρών”

Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ασφάλιση: Η απάντηση στην ανασφάλεια των καιρών» διοργανώνεται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ημέρα βραβεύσεων του αποκλειστικού δικτύου σηματοδοτεί νέα εποχή για την Groupama

Ο CEO Hassène Feki παρουσίασε τα επιτεύγματα της περασμένης χρονιάς και υπογράμμισε ότι το 2026 «κάνουμε το όραμα πραγματικότητα, μαζί»

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας στο Σύνταγμα

Κεντρικό γεγονός της εκδήλωσης αποτέλεσε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον ΟΔΙΠΥ

Οι νικητές των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ 2025 – 1ο βραβείο υψηλών ρυθμών ανάπτυξης στην Ευρώπη Holdings

Το παρών στη λαμπερή τελετή απονομής έδωσαν μεταξύ άλλων ο Νικόλαος Μακρόπουλος, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Χρήστος Νούνης

Με την υπογραφή του ΕΕΑ η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στην Αθήνα – Κυριακή 22/2 στις 17:00

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Να χαρούμε σαν παιδιά το καρναβάλι και οι μεγαλύτεροι να θυμηθούμε πως ξεφάντωνε κάποτε η Αθήνα»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εκτόνωση της έντασης στον κλάδο της διαμεσολάβησης – Αναμένονται ανακοινώσεις από μέρα σε μέρα

Οι προσεχείς επίσημες κινήσεις εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στην αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών

Η ημέρα βραβεύσεων του αποκλειστικού δικτύου σηματοδοτεί νέα εποχή για την Groupama

Ο CEO Hassène Feki παρουσίασε τα επιτεύγματα της περασμένης χρονιάς και υπογράμμισε ότι το 2026 «κάνουμε το όραμα πραγματικότητα, μαζί»

Η Ορίζων Ασφαλιστική προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την προστασία των επιχειρήσεων

Στο επίκεντρο οι ασφάλειες που καλύπτουν τόσο την επιχειρηματική δραστηριότητα όσο και τις ειδικές ανάγκες κάθε επιχείρησης

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας στο Σύνταγμα

Κεντρικό γεγονός της εκδήλωσης αποτέλεσε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον ΟΔΙΠΥ

Digital καμπάνια της ΕΑΕΕ για την προσέλκυση νέων στελεχών

Η καμπάνια στοχεύει στην ανάδειξη της ασφαλιστικής αγοράς ως ελκυστικού εργοδότη για νέους πτυχιούχους