Τ. Μιχαλόπουλος για πυρκαγιές: Ο κρίσιμος ρόλος ασφάλισης και διαμεσολαβητών

Αν και οι πρώτες αποζημιώσεις έχουν ήδη καταβληθεί απο εταιρείες, η καταγραφή και το συνολικό κόστος – αποτύπωμα των καταστροφικών φετινών πυρκαγιών συνεχίζεται. Ο ασφαλιστικός κλάδος από τη πρώτη στιγμή έδειξε αντανακλαστικά ενεργοποιώντας ειδικά σχέδια αντιμετώπισης καταστροφών:

Με την θέσπιση ειδικών γραμμών υποστήριξης και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων καθώς και άλλων καναλιών επικοινωνίας συνεχούς λειτουργίας, τη δημιουργία απλοποιημένων διαδικασιών «fast track» για την άμεση καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών καθώς και την καταβολή των αποζημιώσεων και την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών των πληγέντων ασφαλισμένων με προκαταβολές και άλλες ενέργειες όπου αυτό είναι εφικτό.

Με ορίζοντα πλέον το άμεσο επόμενο διάστημα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν (πλημμύρες και άλλα συμβάντα), πέραν προφανώς της ασφαλιστικής κάλυψης που απαιτείται, πολύ σημαντική είναι και η ενημέρωση για τα οφέλη της ασφάλισης.

Ιδιαίτερα χρήσιμες, σε αυτό το πλαίσιο, ήταν οι παρεμβάσεις του προέδρου της ΠΟΑΔ και επικεφαλής της ΕΑΔΕ τις δύσκολες εκείνες μέρες του Αυγούστου. Ο κ. Τάκης Μιχαλόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ για την ανάγκη της ασφάλισης των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, εξηγώντας παράλληλα διαδικασίες για την ασφάλιση και την αποζημίωση

Τόνισε επίσης, την σημασία του έργου του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και της ιδιωτικής ασφάλισης, ενώ ανέφερε και το σχέδιο της ΠΟΑΔ να συμμετέχει και να βοηθήσει σε κατά τόπους αναδασώσεις μαζί με τα σωματεία μέλη της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*