back to top
27.9 C
Athens
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026

INTERAMERICAN και Πολιτισμός: αναφορά μνήμης στους κορυφαίους δημιουργούς Άγγελο Σικελιανό και Μίκη Θεοδωράκη

Η INTERAMERICAN συνέδεσε φέτος δύο κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής και της ποίησης στον κοινό τους δημιουργικό τόπο, που σηματοδοτεί η μελοποίηση του «Πνευματικού Εμβατήριου» του Άγγελου Σικελιανού από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η εταιρεία είναι χορηγός τόσο της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στον κύκλο των συναυλιών της φέτος το καλοκαίρι όσο και του πρώτου φεστιβάλ «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», που ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα με δύο εκδηλώσεις.

- Advertisement -

Οι δράσεις του νεοσύστατου φεστιβάλ, που έχει στόχο να εξελιχθεί σε Διεθνές Πνευματικό Φόρουμ, αφιερώνονται στον ‘Άγγελο Σικελιανό και το έργο του με αφορμή τα 70 χρόνια από τον θάνατό του, ενώ προσεγγίζουν και τον καθοριστικό ρόλο της συζύγου του, Εύας Πάλμερ στο κοινό όραμά τους για τις Δελφικές Εορτές.

Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021» διεξάγονται σε πέντε περιοχές όπου έζησε και έδρασε ο ποιητής: Δελφούς, Συκιά, Λευκάδα, Σαλαμίνα και Αθήνα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι εκδηλώσεις στην Σαλαμίνα θα πραγματοποιηθούν στις 9 Σεπτεμβρίου στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων με τη συμμετοχή του Δήμου, ενώ η αυλαία θα πέσει στην Λευκάδα στις 23-25 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

- Advertisement -

Παράλληλα, η INTERAMERICAN ακολουθεί ως χορηγός την περιοδεία ανά την Ελλάδα της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», που συγκυριακά αποκτά εξαιρετική πολιτιστική σημασία αναφοράς, καθώς συνδέεται με την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού. Η Ορχήστρα κατά τις προηγούμενες ημέρες έδωσε συναυλίες στη Βόρεια Ελλάδα, περνώντας και από το αρχαίο θέατρο Φιλίππων με αφιέρωμα στην ποίηση των Γιάννη Ρίτσου, Μανώλη Αναγνωστάκη και Τάσου Λειβαδίτη. Οι συναυλίες συνεχίζονται στην Αττική μέσα στις επόμενες ημέρες (Φεστιβάλ Κολωνού, Ανάβυσσος).

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου

Στο βήμα του MDRT DAY 2026 η Μαρία Σεβαστάκη – Η ηγεσία στο επίκεντρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Το MDRT DAY by MCC Hellas 2026 θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Aldemar Olympian Village

Υποτροφία της Interamerican για νέους από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Μια πρωτοβουλία που συνδέει την εκπαίδευση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική στήριξη υλοποιεί για 2η χρονιά ο Όμιλος, σε συνεργασία με το ΠΑΠΕΙ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου

Με Digital Insurance Hub η INTERLIFE αναβαθμίζει την ψηφιακή εμπειρία συνεργατών και ασφαλισμένων

Μέσω συμφωνίας με την COGNITY η ασφαλιστική επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πληροφοριακών της συστημάτων

Ομόλογο συνολικής αξίας 200 εκατ. ευρώ από την Εθνική Ασφαλιστική με επιτόκιο 7,25%

Οι δύο νέες εκδόσεις αντικαθιστούν παλαιό ομόλογο της ΕΤΕ και στόχο έχουν να ενισχύσουν τα κεφάλαια Tier I και ΙΙ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwriting»

Δυνατότητα εγγραφής έως Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 14:00 αλλά και έκπτωσης μέσω εγγραφής στην EIAS Alumni Society

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market