Π. Βασιλόπουλος, Generali: Εταιρία με ιστορία και φρέσκιες ιδέες

*του Παναγιώτη Βασιλόπουλου

από τις αληθινές ιστορίες στελεχών της Generali για τα 190 χρόνια του Ομίλου*

Το πρώτο μου ταξίδι στην Τεργέστη πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2001. Ήμουν μόλις 27 ετών και είχα πρόσφατα ενταχθεί στο δυναμικό της εταιρίας (δεν είχαν ακόμα συμπληρωθεί 5 μήνες), για την ανάληψη των αντασφαλειών των γενικών ασφαλίσεων. Μαζί με την καλή συνάδελφο Μαρία Καρρά, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Generali Hellas, ταξιδέψαμε στην Έδρα του Ομίλου για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ανανεώσεις αντασφαλειών.

Θυμάμαι ακόμα και σήμερα την αίσθηση που αποκόμισα από εκείνο το ταξίδι…

Για όσους δεν την γνωρίζουν, η Τεργέστη δεν είναι μία τυχαία ευρωπαϊκή πόλη. Για δύο περίπου αιώνες, υπήρξε σημαντικό εμπορικό σταυροδρόμι της νοτιοανατολικής Ευρώπης προσελκύοντας επιχειρηματίες διαφορετικών εθνοτήτων, γλωσσών και θρησκειών. Ζωντανό αστικό κέντρο με πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά και μία από τις 2 τοποθεσίες όπου επέλεξε η Generali ως Έδρα, λόγω του ιδιαίτερου συμβολισμού της.

Μπαίνοντας στα γραφεία του Ομίλου μας, αυτό που αποκόμισα ήταν εκείνη η αίσθηση μεγαλείου που αποπνέουν μόνο όσοι χώροι έχουν διατρέξει την ιστορία. Μία επιβλητικότητα που προκύπτει τόσο από τους χώρους του κτιρίου με το παλιό ασανσέρ με τη βελούδινη πολυθρόνα, τα ψηλοτάβανα δωμάτια και τα ξύλινα πατώματα που τρίζουν κάτω από το πάτημά μας, όσο και από την βεβαιότητα της γνώσης ότι εδώ έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες που οι πράξεις τους και οι αποφάσεις τους επηρεάζουν ακόμα και τώρα την λειτουργία μας.

Αυτό που ήταν για εμένα οξύμωρο ήταν ότι εντός αυτού του κτιρίου, που έβλεπες γραμμένη την ιστορία, υπήρχαν και εργάζονταν άνθρωποι με πολύ μοντέρνες σκέψεις και ιδέες, στελέχη πολύ αποφασισμένα να υιοθετήσουν πρωτοποριακές ιδέες και καινοτόμες λογικές. Η κληρονομιά της Generali δεν ήταν για αυτούς βάρος στις πλάτες τους, που έπρεπε με κάποιον τρόπο να σηκώσουν, αλλά τους τροφοδοτούσε με ενέργεια και αποφασιστικότητα για να πράξουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να πάει ο Όμιλος ακόμα πιο μπροστά, ακόμα πιο μακριά και να έχει συνέχεια στην εντυπωσιακή πορεία του.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο στοιχείων με εντυπωσίασε. Από τη μία, η ιστορία και η παράδοση του Ομίλου και από την άλλη ένα πνεύμα πρωτοπορίας. Η γνώση ότι είμαστε ένας μεγάλος οργανισμός και είναι καθήκον μας αυτό που μας κληροδοτήθηκε να το αξιοποιήσουμε, να το εξελίξουμε, να το πάμε μπροστά, να έχει συνέχεια στο χρόνο.

Εκείνη την ημέρα, στην πρώτη μου συνάντηση με τους ανθρώπους του Head Office, μας ανακοινώθηκε ότι ο κ. Δημητρίου αναλάμβανε CEO της Generali Hellas. Εκείνη την ημέρα συνειδητοποίησα ότι δεν έχω έρθει απλά σε μια εταιρία με ιστορία αλλά σε μια ιστορική εταιρία που έχει όραμα και φιλοδοξία να μεγαλώσει, να προχωρήσει και να είναι ένα πρότυπο στο χώρο που δραστηριοποιείται. Εκείνη η ημέρα, είναι για εμένα, η αφετηρία μιας πορείας 20 χρόνων που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

διαβάστε επίσης: 190 ιστορίες για τα γενέθλια της Generali: Τι λέει ο Πάνος Δημητρίου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*