back to top
21.3 C
Athens
Τετάρτη 21 Μαΐου 2025

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Οι δήθεν «σωτήρες» των Επιμελητηρίων αποκαλύφθηκαν»

[starbox]
Κοινή είναι η διαπίστωση ότι διανύουμε το κρισιμότερο διάστημα για το μέλλον των Επιμελητηρίων και του θεσμού. Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας εγγραφής και συνδρομής στα Επιμελητήρια στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, αναμέναμε την πρότασή της και την έμπρακτη υλοποίηση των δεσμεύσεών της ότι θα φέρει σχέδιο νόμου που θα στηρίζει τη λειτουργία του συνόλου των Επιμελητηρίων της χώρας.
Η παρουσίαση αυτού του πολυαναμενόμενου σχεδίου έγινε τελικά κατά τη διάρκεια της Γενικής μας Συνέλευσης στις Σέρρες και στάθηκε αφορμή για να αποκαλυφθούν τα ψέματα που διατυπώνονταν αναίσχυντα τα τελευταία χρόνια, αλλά και για να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο άνθρωποι που όχι μόνο έχουν επωμιστεί με την ευθύνη της εκπροσώπησής μας αλλά και που μας είχαν διαβεβαιώσει ότι φροντίζουν για την προστασία του επιμελητηριακού θεσμού.

Ο κ. Μίχαλος, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, δυστυχώς φάνηκε για πολλοστή φορά ότι είναι τελείως ακατάλληλος να εκπροσωπήσει το σύνολο των Επιμελητηρίων. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι τον ενδιαφέρει μόνο το Ε.Β.Ε.Α., το μέλλον των Ανωνύμων Εταιρειών και αδιαφορεί πλήρως αν με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου ουσιαστικά κλείνουν τα περισσότερα Επιμελητήρια και χάνουν τη «φωνή» τους εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και μικρομεσαίοι. Προς ίδιον όφελος και με την συνδρομή των γνωστών εξαπτέρυγων του, δεν δίστασε να επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει το Σώμα της Συνέλευσης για τις οδυνηρές συνέπειες του κυβερνητικού σχεδιασμού.

- Advertisement -

Εάν προχωρήσει αυτό το σχέδιο νόμου, τότε μιλάμε με απόλυτη βεβαιότητα για το τέλος των Επιμελητηρίων. Η οικονομική τους ενίσχυση από το Γ.Ε.ΜΗ., αν και θα έπρεπε να είναι σε ετήσια βάση, προβλέπεται μόνο για τον πρώτο χρόνο. Δηλαδή μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή και ουσιαστική κατάργηση του επιμελητηριακού θεσμού που τόσα έχει προσφέρει στην επιχειρηματικότητα και την ελληνική κοινωνία.

Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου σχεδίου ο κ. Μίχαλος το ΓΝΩΡΙΖΕ και αντί να προασπίσει τα δικαιώματά μας, φρόντισε να φανεί «βασιλικότερος του βασιλέως» και να το υποστηρίξει, παραποιώντας όμως την πραγματικότητα.

- Advertisement -

Καταγγέλλω δημόσια την στάση του Προέδρου της Κ.Ε.Ε.Ε. αλλά και την αήθη συμπεριφορά του, καθώς δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ύβρεις και απειλές προκειμένου να διαλύσει την Συνέλευσή μας. Είναι σύνηθες βέβαια να λειτουργεί έτσι, ειδικά για να φιμώνει φωνές αντίδρασης. Απλώς έδειξε ακόμα μία φορά το πραγματικό του πρόσωπο.

Λαμβάνοντας αυτοβούλως και τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου, προέβλεψε ότι το σχέδιο νόμου θα το ψηφίσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος παραδέχθηκε ότι πρόκειται για νόμο-έκτρωμα και ότι δεν θα το ψηφίσει το κόμμα του. Μήπως τελικά ο κ. Μίχαλος ξέρει κάτι που αγνοούμε όλοι εμείς;

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, δυστυχώς συνομιλητής μας, ως ο αρμόδιος υπουργός, είναι ο κ. Γερ. Γιακουμάτος. Επιδεικνύοντας άκρατο λαϊκισμό, εντός της αίθουσας διαβεβαίωνε το Σώμα για την ετήσια καταβολή ποσοστού από το Γ.Ε.ΜΗ., ενώ εκτός της αίθουσας έλεγε ότι είναι θέμα που θα λυθεί στο άμεσο μέλλον. Άραγε πότε έλεγε αλήθεια; Θα θέλαμε να μας το ξεκαθαρίσει αυτό και να συνειδητοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το πολιτικό μας σύστημα. Οι εποχές είναι πολύ κρίσιμες για τέτοιου είδους λαϊκισμούς και η κοινωνία έχει πλέον ξυπνήσει.
Δυστυχώς, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας είχαμε διαβλέψει εγκαίρως αυτή την αρνητική εξέλιξη. Ως Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. αποφάσισα να δώσω τη μάχη μου για να μην περάσουν τα σχέδια όσων θέλουν να βάλουν στο περιθώριο τη δράση των Επιμελητηρίων γι’ αυτό και πρώτοι ξεκινήσαμε τις συναντήσεις με κόμματα προκειμένου να τα ενημερώσουμε για την πορεία των Επιμελητηρίων. Δεν φοβήθηκα τις συγκρούσεις προκειμένου να προστατεύσω τα δικαιώματά μας και αυτά των μελών του Ε.Ε.Α.

Δεν θα σταματήσω να παλεύω για το παρόν και το μέλλον του θεσμού, ανεξάρτητα από την απαράδεκτη στάση του Προέδρου της Κ.Ε.Ε.Ε. και όσων τον υποστηρίζουν έναντι κάποιας μικρής ή μεγάλης ανταμοιβής.

Με τα τελευταία αποκαλυπτικά γεγονότα φάνηκε ξεκάθαρα ο ρόλος του Δούρειου Ίππου που έπαιξε ο κ. Μίχαλος και οι συνεργάτες του. Επιτέλους, τα ψέματα τόσων χρόνων με δήθεν συνεννοήσεις με τον Πρωθυπουργό για ευνοϊκή διευθέτηση της κατάστασης, ξεσκεπάστηκαν. Φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε για πράγματα που δικαιούμαστε και να χάνουμε πολύτιμο χρόνο.
Επειδή όμως οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, απαιτείται τώρα, σε αυτό το κομβικό για το μέλλον του θεσμού σημείο, να υπάρξει ενότητα. Και η ενότητα –όπως πάντα- καθορίζεται από την στάση όλων μας. Διαφορετικά, με τη λήξη του μικρού χρονικού περιθωρίου της διαβούλευσης, θα αναγκαστούμε να κλειδώσουμε τα Επιμελητήρια που σήμερα στηρίζουν τον ελεύθερο επαγγελματία, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Υπέρ κάθε μέτρου που στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής (video)

“Είμαστε υπέρ κάθε μέτρου που στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Το Ε.Ε.Α. αρωγός σε μία πιο «πράσινη» Αθήνα

Μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία με επίκεντρο το περιβάλλον υλοποιήθηκε την Τρίτη 6 Μαΐου 2025, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών,

Η ασφάλεια ξεκινά από μέσα! Η MEGA Brokers πιστοποιείται ξανά ως «Great Place to Work»!

Η MEGA Brokers κατέκτησε για 3η φορά την πιστοποίηση «Great Place to Work» για την περίοδο Απρίλιος 2025 – Απρίλιος 2026. Η διάκριση

Τάσος Χατζηθεοδοσίου: Στη Mega Brokers, επενδύουμε συστηματικά στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ελκυστικού περιβάλλοντος εργασίας

Μία ακόμη εταιρεία που στηρίζεται απόλυτα στο ανθρώπινο δυναμικό της και ενισχύει διαρκώς τις δυνάμεις της είναι η Mega Brokers

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τζόν Κρόκερ: Ψάχνουμε  λύσεις για την ασφάλιση ΜμΕ υψηλού κινδύνου

Τα MGA ανοίγουν γραμμές επικοινωνίας με αγορές του εξωτερικού. Λειτουργούν ως πληρεξούσιοι (αντ)ασφαλιστικών επιχειρήσεων ...

ERGO Ασφαλιστική: «AI & Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση: Μια Στρατηγική Συμμαχία για το Παρόν και το Μέλλον»

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα στον ασφαλιστικό κλάδο, μεταμορφώνοντας ριζικά τον τρόπο λειτουργίας τόσο των εταιρειών

Αλ. Βακάλης / PRIMARY LINK SA: Διττό το πλαίσιο καλύψεων δημοσίων επιβατικών μεταφορών

Υπάρχουν ασφαλιστικές στην αγορά, οι οποίες έχουν σχεδιάσει και εντάξει ειδικές καλύψεις για τις περιπτώσεις ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς

Ν. Γαβρίλης: Καθοριστικός ο ρόλος του μεσίτη στην ασφάλιση ΜμΕ

Ερωτώμενος, ο κος Γαβριήλης για το πώς οι επιχειρήσεις με υψηλό κίνδυνο θα μπορέσουν να ασφαλιστούν, απαντά ότι θα ......

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Howden Hellas και Δίον: Μια στρατηγική συνεργασία

Η Howden Hellas, μεσίτης ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανακοίνωσε την ενσωμάτωση της ΔΙΟΝ ΟΕ

Ξεκινά το 25ο Insurance & Reinsurance Meeting

Ξεκινά στις 21 Μαΐου, το 25ο Insurance & Reinsurance Meeting με το πάρτι της ΑΟΝ στο Ιστορικό Μουσείο της Υδρας

Επτά απαντήσεις ψάχνει ο Ανασφάλιστος

Υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει να δώσει μία απάντηση από τις επτά που ψάχνει ο Ανασφάλιστος με σιγουριά ;.....

Ασφάλεια αυτοκινήτου για φυσικές καταστροφές. Κόστος, υποχρεώσεις, αποζημίωση

Από την 1η Ιουνίου του 2025, η κάλυψη για φυσικές καταστροφές γίνεται υποχρεωτική για όλους τους οδηγούς στην Ελλάδα.

9th Health Innovation Conference: «Καινοτομία στην Υγεία: Προοπτικές – Προκλήσεις»

Η διαμόρφωση του τοπίου της καινοτομίας στον τομέα της Υγείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, θα αποτελέσει το επίκεντρο