Η Exin καθυστερεί, η Fosun καραδοκεί

της Έλενας Ερμείδου

Νέα σενάρια προκύπτουν από τις απανωτές καθυστερήσεις για την εξαγορά του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής. Τα νέα αυτά σενάρια θέλουν την κινεζική Fosun, στη γωνία να περιμένει, τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Exin και όλων όσων συμμετέχουν στο να ολοκληρωθεί η πώληση της Εθνικής, για να «χτυπήσει».

Πηγές του IW, μάλιστα τονίζουν ότι η Fosun είχε τα κεφάλαια για να ολοκληρωθεί άμεσα η πώληση.

Η ημερομηνία που έχει δοθεί για τέλος Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου σίγουρα θα δείξει τον «νικητή» του παιχνιδιού και σίγουρα θα φανεί, αν η Εxin έχει τα κεφάλαια ή αν οι σύμβουλοι της πώλησης λειτουργήσουν πυροσβεστικά και βρουν και άλλους επενδυτές, δημιουργώντας ένα νέο επενδυτικό σχήμα. Την περασμένη εβδομάδα ακούστηκε η είσοδος της PIMCO  και της Berkshire Hathaway, ωστόσο για την ώρα οι προσδοκίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Στο μεταξύ δεν «καραδοκεί» μόνο η Fosun, όπως ορισμένοι λένε στην αγορά, πλησιάζουν και τα stress tests, με την τράπεζα αν δεν καταφέρει να πωλήσει την Εθνική Ασφαλιστική πώληση, να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Αν, πάντως κατατεθεί πλήρης φάκελος από την Exin, όπως ζητά η ΤτΕ, ο φάκελος αυτός θα χρειαστεί περίπου δύο μήνες ώστε να λάβει την τελική έγκριση και να ολοκληρωθεί η πώληση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*