Grenfell Tower: «Υπερβολικές οι εκτιμήσεις για ασφαλισμένες ζημίες 1 δισ. δολ»

Υπερβολικές κρίνει εμμέσως πλην σαφώς τις εκτιμήσεις ότι οι ασφαλισμένες ζημίες που συνδέονται με την πυρκαγιά στον Grenfell Tower του Λονδίνου (όπου 79 άτομα έχασαν τη ζωή τους) η νορβηγική ασφαλιστική Protector Forsikring που είχε ασφαλίσει το κτίριο.

“Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, οι καταστροφές υπερβαίνουν τα 20 εκατ. στερλίνες (22,7 εκατ. δολάρια), δήλωσε ο Sverre Bjerkeli, εκτελεστικός διευθυντής της Protector Forsikring. “Γι’ αυτά ακρβώς τα γεγονότα υπάρχει η ασφάλιση και θα διασφαλίοσυμε ότι η διαχείριση των αιτήσεων αποζημίωσης και η διεκπεραίωσή τους θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου, ο ασφαλιστικός λογαριασμός της πυρκαγιάς στον Grenfell Tower θα μπορούσε να φτάσει το 1 δισ. δολ. Ομως, ο κ Bjerkell υποστήριξε ότι ένα τέτοιο ποσό “θα ξεπερνούσε κατά πολύ το χειρότερο από τα χειρότερα σενάρια της εταιρίας”. Παράγοντας της λονδρέζικης ασφαλιστικής αγοράς που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε ότι “θα ήμουν πολύ προσεκτικός με τους αριθμούς που κυκλοφορούν”, γιατί είναι πολύ νωρίς για αξιόπιστους υπολογισμούς των ασφαλισμένων ζημιών σε αυτή τη φάση της διαδικασίας.

Η Protector Forsikring ανακοίνωσε ότι έχει ήδη συγκροτήσει ομάδα αποτελούμενη απο στελέχη στη Βρετανία και τη Νορβηγία, προσθέτοντας ότι “Η Munich Re, μια από τις μεγαλύτερες αντασφαλιστικές εταιρείες του κόσμου μας προσφέρει την τεχνογνωσία της”. Ο γερμανικός αντασφαλιστικός κολοσσός αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια, σημειώνοντας μόνο ότι είναι όντως μια από τις αντασφαλιστικές που εμπλέκονται στην πυρκαγιά του Grenfell Tower.

Σημειώνεται τέλος ότι οι επιζώντες της πυρκαγιάς θα μεταστεγαστούν πριν το τέλος του Αυγούστου, καθώς 68 πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα θα προσφερθούν από την St. Edward -μια κοινοπραξία μεταξύ της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Berkeley Group και της βρετανικής ασφαλιστικής Prudential.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*