Ασπίς: Ξεμπλοκάρει ο μηχανισμός αποζημιώσεων

Την ερχόμενη Άνοιξη ή το αργότερο στις αρχές καλοκαιριού θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι πρώτες αποζημιώσεις σε ασφαλισμένους της πάλαι ποτέ κραταιάς ασφαλιστικής Ασπίς Πρόνοια.

Βασική προϋπόθεση είναι να έχουν, στο μεταξύ, εκδικαστούν οι αιτήσεις ανακοπών που έχουν καταθέσει περίπου 10.000 ασφαλισμένοι κατά του πίνακα με τους 40.000 δικαιούχους που κατάρτισαν οι εκκαθαριστές της εταιρείας.

Η όλη διαδικασία καθυστέρησε λόγω της πολύμηνης απεργίας των δικηγόρων και πλέον ξεμπλόκαρε, όμως ο χρόνος που θα μεσολαβήσει έως και την ολοκλήρωσή της υπολογίζεται σε 6 με 8 μήνες.

Βέβαια, αυτό το οποίο έχει ενδιαφέρον είναι ότι από το σύνολο των περίπου 260.000 δικαιούχων αποζημιώσεων θα καλυφθούν μόλις 50.000, εκ των οποίων οι 40.00 έχουν ήδη περιληφθεί στον επίμαχο πίνακα και οι υπόλοιποι 10.000 έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, αιτούμενοι την ένταξή τους στον πίνακα.

Όσο για τους υπόλοιπους 210.000 ασφαλισμένους φαίνεται ότι θα βρεθούν χωρίς αποζημιώσεις, είτε διότι τα ποσά που ήταν να λαμβάνουν περιορίζονταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα οπότε έκριναν σκόπιμο να μην τα διεκδικήσουν, είτε δεν έλαβαν γνώση για το δικαίωμα που είχαν να καταθέσουν, εντός προθεσμίας, αίτηση ανακοπής της όλης διαδικασίας. Αυτοί θα είναι που θα βρεθούν ακάλυπτοι, χάνοντας όσα είχαν να διεκδικήσουν από την Ασπίς πρόνοια και το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

 Όσο για το ύψος των αποζημιώσεων υπολογίζεται, σε μέσα επίπεδα, στα 8.000 ευρώ ανά φάκελο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*