back to top
18 C
Athens
Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026

Η ασφαλιστική αγορά επέστρεψε δυναμικά στο πρώτο μεγάλο networking της νέας σεζόν – Κατάμεστο το Ble Pavillon στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ

Η ασφαλιστική αγορά έδωσε το βράδυ της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου το πρώτο μεγάλο ραντεβού της νέας σεζόν. Το Ble Pavillon στον Άλιμο γέμισε ασφυκτικά στην ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο κομμάτι της ασφαλιστικής αγοράς.

- Advertisement -

Ασφαλιστικές εταιρείες, μεσίτες ασφαλίσεων, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, θεσμικοί εκπρόσωποι και επαγγελματικοί φορείς έδωσαν το «παρών», μετατρέποντας την εκδήλωση σε ένα δυναμικό meeting point για την αγορά.

Οι συζητήσεις ήταν συνεχείς, οι επαφές πολλές και οι B2B συναντήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, σε ένα σκηνικό που επιβεβαίωσε ότι η αγορά επιστρέφει από την καλοκαιρινή περίοδο με διάθεση για συνεργασίες, νέες επαφές και επανασύνδεση.

- Advertisement -

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» κορυφαία στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς και της διαμεσολάβησης, καθώς και εκπρόσωποι σημαντικών επαγγελματικών και θεσμικών φορέων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ Κωστής Αλφιέρης στον χαιρετισμό του έδωσε το στίγμα της βραδιάς, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας, της εξωστρέφειας και, κυρίως, των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την ασφαλιστική αγορά.

Όπως σημείωσε, η ετήσια συνάντηση του ΣΕΜΑ έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα σταθερό σημείο συνάντησης για τον κλάδο, πέρα από «παραγωγές, ανανεώσεις, όρους και αριθμούς», καθώς οι σχέσεις και η εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων της αγοράς αποκτούν ολοένα μεγαλύτερη σημασία.

Ο κ. Αλφιέρης αναφέρθηκε παράλληλα στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με τους κινδύνους να γίνονται πιο σύνθετοι και τις απαιτήσεις των πελατών να αυξάνονται, υπογραμμίζοντας τον αναβαθμισμένο ρόλο του Μεσίτη Ασφαλίσεων.

«Ο Μεσίτης Ασφαλίσεων δεν μπορεί να περιορίζεται στον ρόλο του ενδιάμεσου. Πρέπει να είναι σύμβουλος, να έχει γνώση, κρίση και ενσυναίσθηση» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι ο ΣΕΜΑ επιδιώκει να ενισχύσει έναν κλάδο με περισσότερη γνώση, επαγγελματική συνέπεια, ουσιαστικό διάλογο και ισχυρότερες σχέσεις εμπιστοσύνης.

Κεντρικό μήνυμα της τοποθέτησής του ήταν η ανάγκη για συνεργασία μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών, θεσμικών φορέων, συνεργατών και μεσιτών, καθώς, όπως τόνισε, «αυτό το “μαζί” έχει σήμερα μεγαλύτερη αξία από ποτέ».

Με φόντο τη θάλασσα, το Ble Pavillon μετατράπηκε για αρκετές ώρες σε ένα μεγάλο «meeting point» της ασφαλιστικής αγοράς. Παλιές γνωριμίες ανανεώθηκαν, νέες επαφές δημιουργήθηκαν και οι συζητήσεις άνοιξαν ξανά μετά την καλοκαιρινή παύση.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η ασφαλιστική αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις, από την αλλαγή του ασφαλιστικού κινδύνου και τις αυξημένες απαιτήσεις των πελατών έως την ανάγκη για μεγαλύτερη εξειδίκευση και επαγγελματική προστιθέμενη αξία, η ανθρώπινη επαφή εξακολουθεί να αποτελεί κρίσιμο παράγοντα.

Η νέα ασφαλιστική σεζόν ξεκίνησε, λοιπόν, όχι με μια τυπική επιστροφή στα γραφεία, αλλά με μια μεγάλη συνάντηση ανθρώπων της αγοράς. Και ο ΣΕΜΑ φρόντισε το πρώτο μεγάλο ραντεβού του φθινοπώρου να έχει ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό: να φέρει την ασφαλιστική αγορά ξανά κοντά.

Πλατινένιος Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ERGO, ενώ Χρυσός Χορηγός η Eurolife FFH. Τη χορηγική υποστήριξη συμπλήρωσαν, ως Αργυροί Χορηγοί, η Εθνική Ασφαλιστική, η Agora Insurance Brokers, η Export Credit Greece (ECG), η Interamerican και η Groupama Ασφαλιστική.

Ως Χάλκινοι Χορηγοί συμμετείχαν οι NN, Fair Consulting, Vice Versa, HDI και Allianz Trade, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία των Μινέττα Ασφαλιστική, Ορίζων, Δύναμις Ασφαλιστική, Ατλαντική Ένωση, Δράκου Μεσίτες Ασφαλίσεων, Asset Consulting, Pascal & Stratis και Τεχνογκρούπ.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) και της Hellenic Association of Loss Adjusters (HALA).

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν το Insurance World, το insuranceworld.gr και το banks.com.gr.

Ο χαιρετισμός του Προέδρου του ΣΕΜΑ Κωστή Αλφιέρη:

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης

Η Agora στη μεγάλη συνάντηση του ΣΕΜΑ

Την παρουσία της στην ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), στο Ble Pavillon, έδωσε η Agora Insurance

Export Credit Greece: Στο πλευρό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και των ελληνικών επιχειρήσεων

Η συμμετοχή της ως αργυρού υποστηρικτή επιβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, τη σημασία που αποδίδει στη σύνδεση με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Ενεργότερη η παρουσία της Atradius Greece στη διαμεσολάβηση

Συμμετοχή της Atradius στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ, σε μια συγκυρία κατά την οποία η αγορά αναζητά νέα εργαλεία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τροχαία ατυχήματα με οχήματα από το εξωτερικό: Τι πρέπει να γνωρίζουν οδηγοί και ασφαλιστές

Τι συμβαίνει όταν ένα τροχαίο ατύχημα σημειώνεται στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα και το εμπλεκόμενο όχημα είναι ασφαλισμένο στο εξωτερικό;

Η τεχνολογία επαναπροσδιορίζει την ασφαλιστική διανομή στη Ρουμανία  – Ποιά η στρατηγική της

Η ενίσχυση του ρόλου των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών μέσα από την τεχνολογία βρέθηκε στο επίκεντρο της συμμετοχής της Hellas Direct

Ο Χρήστος Δίγκας νέος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Infotrust

Με την τοποθέτηση του Χρήστου Δίγκα στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή ενισχύει τη διοικητική της ομάδα η Infotrust Insurance Agents

Financial Planners: Σχέδιο για ασφαλισμένους με διάρκεια στο μέλλον

Σχέδια με διάρκεια στο μέλλον χαλκεύουν οι Financial Planners, σκοπός των σχεδίων να είναι πάντα έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις σε σύνθετα ζητήματα των ασφαλισμένων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου – Γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026 ολοκληρώνεται η εφαρμογή της θερινής ώρας και τίθεται σε ισχύ η χειμερινή

Τροχαία ατυχήματα με οχήματα από το εξωτερικό: Τι πρέπει να γνωρίζουν οδηγοί και ασφαλιστές

Τι συμβαίνει όταν ένα τροχαίο ατύχημα σημειώνεται στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα και το εμπλεκόμενο όχημα είναι ασφαλισμένο στο εξωτερικό;

Η τεχνολογία επαναπροσδιορίζει την ασφαλιστική διανομή στη Ρουμανία  – Ποιά η στρατηγική της

Η ενίσχυση του ρόλου των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών μέσα από την τεχνολογία βρέθηκε στο επίκεντρο της συμμετοχής της Hellas Direct

Η έγκαιρη πληροφόρηση, η πρόληψη και η αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου στο επίκεντρο των στελεχών της Allianz Trade στο 3ο Credit Risk & Sustainability...

Πώς μπορεί μια επιχείρηση να αξιολογήσει τον πιστωτικό κίνδυνο και να αποφασίσει με μεγαλύτερη ασφάλεια σε ποιους εμπορικούς συνεργάτες θα παρέχει πίστωση;

Ο Χρήστος Δίγκας νέος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Infotrust

Με την τοποθέτηση του Χρήστου Δίγκα στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή ενισχύει τη διοικητική της ομάδα η Infotrust Insurance Agents