ΚΕΕΛΠΝΟ, κτίριο, λογότυπο, ΕΟΔΥ

Συνεχίζουν να διχάζουν οι αποφάσεις Πολάκη

«Πυρ ομαδόν» δέχεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μετά την απόφαση να απομακρύνει τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθ. Γιαννόπουλο από τη θέση του, «τιμωρώντας» τον για την άρνησή του να παραιτηθεί (εδώ).

keelpno-logo

Το «δράμα» της Μ. Εβδομάδας για το ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκίνησε τη Μ. Τετάρτη αργά το βράδυ, όταν και ο κ. Πολάκης αποφάσισε να ανακοινώσει την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου να ζητήσει τις παραιτήσεις σύσσωμου του ΔΣ του Κέντρου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook (εδώ).

Μια ημέρα μετά, τη Μ. Πέμπτη, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της Αριστοτέλους για τους λόγους που οδήγησαν την ηγεσία να ζητήσει τις παραιτήσεις. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η περίοδος πολιτικής ασυλίας στο καθεστώς της αδιαφάνειας, της ημετεροκρατίας, των πελατειακών σχέσεων , της συναλλαγής με τα συμφέροντα και των κομματικών επιρροών, τελειώνει οριστικά», υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας (εδώ).

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο κ. Γιαννόπουλος είχε απαντήσει στις κατηγορίες του κ. Πολάκη, αρνούμενος να παραιτηθεί (εδώ), δήλωση που οδήγησε στην απομάκρυνσή του. «Ο πίνακας επιτυχόντων που αναρτήθηκε ήταν κατ’ εντολή του υπουργού, όχι του ΚΕΕΛΠΝΟ», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως «παρανόμως ο κύριος Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους και έβγαλε τις δικές του λίστες επιτυχόντων».

polakis2«Δεν του ζητήσαμε να παραιτηθεί από το σπίτι και την περιουσία του πατέρα του. Του ζητήσαμε να παραιτηθεί από μία θέση που ορίστηκε με πολιτικό τρόπο. Δεν ανταποκρίθηκε στο πολιτικό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση, δηλαδή την κάθαρση παρακρατικών μηχανισμών που για χρόνια γλεντοκοπούσαν με “μαύρο” χρήμα στην πλάτη του ελληνικού λαού. Από τη στιγμή που δεν ανταποκρίθηκε σ’ αυτό, ούτε επιτάχυνε μια σειρά από διαδικασίες που για πρώτη φορά είπαμε ότι πρέπει να γίνουν με αξιοκρατικό τρόπο, με κριτήρια ΑΣΕΠ δηλαδή και όχι με τα μπιλιετάκια των βουλευτών, γιατί έχει γίνει μεγάλος θόρυβος σχετικά με αυτό το πράγμα, ότι πήρα τους φακέλους και τους φτιάξαμε εκεί που θέλαμε. Πήραμε τους φακέλους και εφαρμόσαμε για πρώτη φορά τα κριτήρια του ΑΣΕΠ. Αυτό έγινε. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν ανταποκρίνεται παύεται και αντικαθίσταται», παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, από τα Χανιά.

Για τη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ η ηγεσία επέλεξε τον αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ. Αλλά η αντικατάσταση του κ. Γιαννόπουλου και των υπολοίπων μελών του ΔΣ ίσως να μην είναι τόσο απλή όσο θέλει να πιστεύει η ηγεσία της Αριστοτέλους.

Σε δηλώσεις του στον BHMA FM ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως «θα υπάρξει συνέχεια, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα giannopoulos_athένδικα μέσα τα οποία προβλέπει η διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις που, ενώ υπάρχει κάποια θητεία συγκεκριμένη, κάποιος υπουργός θέλει τη διακοπή της θητείας αυτής, κατ’ αυτό τον τρόπο».

Πάντως, αίσθηση προκαλεί η πληροφορία που κυκλοφορεί στα γραφεία των πολιτικών συντακτών, σύμφωνα με την οποία ο κ. Πολάκης θα είναι «εκ των αμετακίνητων» στον φερόμενο επερχόμενο ανασχηματισμό. Μάλιστα, το Μαξίμου λέγεται πως είναι ικανοποιημένο από το δίδυμο Ξανθού-Πολάκη.

Νέες αντιδράσεις

loverdosΕΚΟΦίτη χαρακτήρισε τον Π. Πολάκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδ. Λοβέρδος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λοβέρδος είναι εκ των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την παρέμβαση στις λίστες του διαγωνισμού για τη στελέχωση των ΜΕΘ.

«Είναι ΕΚΟΦίτης ο άνθρωπος. Από κανέναν άλλο δεν θυμάμαι τέτοιο ωμό τραμπουκισμό», ανέφερε και τόνισε πως «αν συμβεί κάτι σε ΜΕΘ γιατί τσακώνεται πελατειακά, υπεύθυνος θα είναι ο πρωθυπουργός».

Αλλά και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Χρ. Κέλλας στράφηκε, με ανακοίνωση του, εναντίον του αναπληρωτή Υπουργού.kellas

«Ο κ. Πολάκης ξεκίνησε παίρνοντας σπίτι του, χωρίς να έχει οιαδήποτε αρμοδιότητα, τους προσωπικούς φακέλους των υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις θέσεις γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παραβίασε έτσι, εκτός όλων των άλλων, κάθε έννοια της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Συνέχισε φτιάχνοντας αυθαίρετα δική του λίστα προσλήψεων την οποία επιχείρησε να επιβάλει στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, θάβοντας την αξιοκρατία “τρία μέτρα κάτω από τη γη”.

»Τώρα, ο κ. Πολάκης ζητά την παραίτηση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή δεν δέχτηκε να συμπράξει στις μεθοδεύσεις του. Η θρασύτητα και η “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” νοοτροπία του κ. Πολάκη χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο. Ο κ. Πολάκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο», αναφέρει ο κ. Κέλλας και διερωτάται: «υπάρχει υπουργός; Τι κάνει, επιτέλους, ο κ. Ξανθός;».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*