«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που ακούν οι ασφαλιστικές

[starbox]

*Ίσως οι ασφαλιστικές θα πρέπει να πάψουν  να ποντάρουν στις  εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες για την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης και να κινηθούν προς τις παραγωγικές δομές,  όπου υπάρχουν οι  δυνατότητες για επαφές και με τον ΣΕΒ και με την ΓΣΕΕ (ο κ. Ρωμανιάς γνωρίζει)  και με όλα τα επιμελητήρια.  Ίσως είναι πιο πρακτικό και λογικό αυτό και πιθανότατα να φέρει άμεσα αποτελέσματα.

Σίγουρα είναι θετικά τα μηνύματα που προκύπτουν από συναντήσεις όπως αυτή της ΕΑΕΕ με τον  Κ. Μητσοτάκη. Ωστόσο, ο  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης   ο οποίος έχει θητεία μίας –σωρευτικά –  δεκαετίας σε υπουργικούς και βουλευτικούς θώκους  είπε στους εκπροσώπους της αγοράς τα γνωστά « η Ελλάδα είναι υποασφαλισμένη  και  ότι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στον 3ο πυλώνα ασφάλισης».  Εύλογα λοιπόν κανείς αναρωτιέται όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν στην κυβέρνηση Σαμαρά γιατί δεν προώθησε μαζί με τον κ. Βρούτση , τον κ. Χατζιδάκη και τους λοιπούς  υπουργούς τα θέματα της ιδιωτικής ασφάλισης;  Μήπως  ο κ. Αλογοσκούφης  στην κυβέρνηση Καραμανλή (επίσης φιλική στα λόγια προς την ιδιωτική ασφάλιση)  δεν ίδρωνε όταν άκουγε για φορο-ελαφρύνσεις στα ασφάλιστρα;  Ο κ. Γιακουμάτος  άκουγε για ασφαλιστικές και  σταμάταγε την κουβέντα.   Και για να μην παρεξηγηθούμε για μονομέρεια, το ξέρουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι εχθρική προς την ιδιωτική ασφάλιση (όχι ουδέτερη, εχθρική το τονίζουμε).

Περιμέναμε όμως από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην συμπεριφέρεται στο θέμα αυτό σαν  να τα ακούν για πρώτη φορά ή σαν να μην υπήρξαν κυβέρνηση στο παρελθόν.  Η ασφαλιστική αγορά  έχει βαρεθεί τα λόγια των πολιτικών.  Θέλει πράξεις και δράσεις.  Ας ελπίσουμε ότι  το μελλοντικό πολιτικό σκηνικό  ΟΠΟΙΟ και εάν είναι αυτό να κινηθεί έμπρακτα  φιλικά προς τις ασφαλιστικές και όχι μόνο να δείξει κατανόηση.  Ελπίζουμε λέμε, γιατί δεν ξέρουμε εάν και όταν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. αν θα έχουμε πάλι τα ίδια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*