back to top
29.3 C
Athens
Κυριακή 13 Ιουλίου 2025

Zητείται ασπίδα προστασίας για τριπλό χτύπημα

Της Ελενας Ερμείδου

Ζητούνται χαρτοφυλάκια με ρόλο ‘ασπιδας’ προστασίας για τριπλά χτυπήματα. Τρόποι να αυξηθούν τα τιμολόγια και οι αποδόσεις και να συγχρονιστούν τα τμήματα των underwriters.

- Advertisement -

Baden Baden: Ασπίδα προστασίας αναζητούν τα Lloyds του Λονδίνου έναντι τριπλών χτυπημάτων. Το χαρτοφυλάκιο αντασφαλειών του Οργανισμού περιλαμβάνει 6,44 δισεκατομμύρια στερλίνες συμβόλαια περιουσίας, 2,5 δισεκατομμύρια ατυχημάτων και 2,09 δισεκατομμύρια στερλίνες εξειδικευμένα αντασφαλιστήρια. Η λύση είναι η εξισορρόπηση του χαρτοφυλακίου διευκρινίζει ο CEO της Ασφαλιστικής Αγοράς του Λονδίνου John Neal.

Η αγορά των Lloyds χρειάζεται να εξισορροπήσει το χαρτοφυλάκιο της, ώστε να είναι λιγότερο ευάλωτη σε δυσανάλογο χτύπημα από επαναλαμβανόμενες πολλαπλές ζημιές φυσικών καταστροφών, όπως για παράδειγμα αυτές που συνέβησαν το 2017.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον John Neal ο Οργανισμός είναι εκτεθειμένος απέναντι σε τριπλό χτύπημα. Λέει ‘ναι’ στις ασφαλίσεις περιουσίας φυσικών καταστροφών ωστόσο, o αξία των εξειδικευμένων συμβολαίων είναι άνιση σε σχέση με τις υπόλοιπες δύο κατηγορίες.

Ο CEO των Lloyds παράλληλα προτρέπει τους ασφαλιστές να γράφουν περισσότερες αντασφάλειες από ασφάλειες. Και αυτό γιατί οι αντασφαλίσεις στα βιβλία των Lloyds συνεισφέρουν μόλις 11 δισεκ. στερλίνες από 35,5 που είναι τα συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα σύμφωνα τις λογιστικές καταστάσεις του 2018.

Αναφερόμενος στα τιμολόγια τόνισε ότι έφτασε η στιγμή για αυξήσεις, από το γεγονός ότι η τιμολόγηση στο χαρτοφυλάκιο περιουσίας (D&F) ήταν στα Lloyds το 2017 κατά μέσο όρο στο 60% της τεχνικής τιμολόγησης.  Αυτό σημαίνει ότι οι αποδόσεις θα πρέπει να αυξηθούν κατά 50%.

Σύμφωνα με τον CEO των Lloyds θα χρειαστούν αυξήσεις της τάξης του 15-20 τοις εκατό στο τρέχον έτος και η τάση αυτή πρέπει να συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια μέχρι το 2021.

Το πρόβλημα των τιμολογίων κρατά για δέκα χρόνια ψηλά στην ατζέντα των αντασφαλιστών. Για χρόνια η αντασφαλιστική αγορά έζησε με υψηλές προμήθειες και φτηνά τιμολόγια, ωστόσο μετά τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές,  ανάλογες διορθώσεις στα τιμολόγια δεν έγινα. Και, ναι μεν διαπιστώνεται η τάση για αυξήσεις, όταν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις των αντασφαλιστών με τους αγοραστές, οι αγοραστές, όταν ακούσουν για αυξήσεις τιμολογίων κλωτσούν.

Και, δύο ακόμα σημεία. Ενώ στο παρελθόν υπήρχε διασύνδεση στα τιμολόγια αντασφαλιστών και ασφαλιστών, σήμερα η διασύνδεση αυτή κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα στα τμήματα των underwriters.

Τέλος, ενώ στην τιμολόγηση των ασφαλιστηρίων συμβάσεων έχουν περάσει αυξήσεις που τείνουν να είναι ακόμα και διψήφιες, στις συμβάσεις αντασφαλίσεων παρατηρείται μία μόνο μικρή βελτίωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αλλαγές στο σκηνικό της αντασφάλισης το 2025

Εξασφαλίστηκαν κατά τις ανανεώσεις των συμβάσεων καλύτεροι όροι και μειώσεις τιμών προσαρμοσμένες στον κίνδυνο για τις συμβάσεις περιουσίας

Τι είδαν τα Lloyds το 2024 και τι οραματίζονται για το 2025

O J. Neal εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα Lloyd’s βρίσκονται σε πολύ καλή θέση ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αλλαγές

Lloyds: Προσοχή στην αξία του κινδύνου και την υπό-ασφάλιση

Σοβαρές επιπτώσεις θα έχουν στους ασφαλιστές οι δασμοί που επέβαλλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την Lloyd’s Market Association. Οι προσαρμογές...

Εντεκα  InsurTechs μπαίνουν στην πλατφόρμα Lloyd’s Lab Accelerator

Τα Lloyd's χτες αποκάλυψαν ότι 11 InsurTechs  εξασφάλισαν μία θέση στην πλατφόρμα των Lloyds: ‘Lloyd's Lab Accelerator.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τι προβλέπει η Αllianz-Trade για την οικονομία

Στην Ευρώπη, οι αμυντικές δαπάνες ξεπερνούν το όριο του 3,5% του ΑΕΠ που απαιτούν οι ΗΠΑ στα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ

«Φως» για τη λύση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ

Έξυπνο παρκάρισμα: Η BYD υποκαθιστά τις ασφαλιστικές κι αναλαμβάνει τις ζημιές

Η υπόσχεση της BYD αφορά ζημιές που θα προκύψουν επί κινεζικού εδάφους σε αυτοκίνητα με σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης God's Eye

Στελέχη της Carglass® μεταξύ των εισηγητών στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΕΙΑΣ για Πραγματογνώμονες, Εκτιμητές και Διακανονιστές Ζημιών Αυτοκινήτου

Η Carglass® συμμετείχε με εισηγήσεις στελεχών της στο Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Πραγματογνωμόνων

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Σημαντικές εξελίξεις για τα ανασφάλιστα οχήματα

Καθοριστική συνάντηση της ηγεσίας του ΕΕΑ με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου

Ο Ασφαλιστικός Πράκτορας στο επίκεντρο: Από την επαγγελματική εξουθένωση στην ευημερία

Η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων του ΕΕΑ καθορίζει ένα νέο θεσμικό προσανατολισμό

Ν. Μακρόπουλος στην κάμερα του I.W.: Η ελληνική ασφαλιστική αγορά αλλάζει

Tο εφετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.

Τι προβλέπει η Αllianz-Trade για την οικονομία

Στην Ευρώπη, οι αμυντικές δαπάνες ξεπερνούν το όριο του 3,5% του ΑΕΠ που απαιτούν οι ΗΠΑ στα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ

«Φως» για τη λύση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ