back to top
23.6 C
Athens
Τρίτη 19 Μαΐου 2026

Υποτροφίες ΣΕΒ-ALBA για τη μετεκπαίδευση στελεχών μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων – μελών του και ειδικότερα την ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους, ο ΣΕΒ προσφέρει και για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο Alba Graduate Business School. Οι υποτροφίες καλύπτουν το 50% των διδάκτρων και απευθύνονται σε στελέχη που εργάζονται σε επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, νέες και νέοι αποκτούν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και να σπουδάσουν σε ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Από το 2017, 28 υπότροφοι προερχόμενοι από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της αγοράς (εμπόριο, κατασκευές, αερομεταφορές, πληροφορική, τουριστικά, ασφαλιστικές υπηρεσίες, φαρμακευτικός κλάδος καθώς και κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου) έχουν ενταχθεί σε ένα από τα προγράμματα του Alba. Από αυτούς, 18 επέλεξαν το Alba MBA και οι υπόλοιποι κάποιο από τα MSc στα ακόλουθα αντικείμενα: Entrepreneurship, Risk Management, Strategic Human Resources Management,International Business & Management, Marketing.

- Advertisement -

Η συνεργασία ΣΕΒ-Alba υποστηρίζει την επαγγελματική εξέλιξη, κυρίως νεότερων στελεχών, καλύπτει πολυδιάστατη θεματολογία με γνώμονα τις σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις και συνδυάζει την οργανωσιακή εμπειρία με τη θεωρητική γνώση.

Το πρόγραμμα υποτροφιών αποτελεί πυλώνα της κοινής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας ΣΕΒ και Alba «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ», η οποία ως στόχο έχει την ανάπτυξη κρίσιμων δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις βαθμίδες και σε όλο το φάσμα των ελληνικών επιχειρήσεων. Η κοινή αυτή πρωτοβουλία συνδυάζει την ακαδημαϊκή αριστεία του Alba με τον ρόλο και τη στρατηγική του ΣΕΒ για την ανάπτυξη και παραγωγική μεγέθυνση των επιχειρήσεων, μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης και της κατάρτισης, σε μια εποχή που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς.

- Advertisement -

Σχολιάζοντας τη νέα αυτή ευκαιρία που παρέχεται για τη μετεκπαίδευση στελεχών μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, ο Πρύτανης του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων και Στρατηγικής, Κώστας Αξαρλόγλου, δήλωσε: «Η  εξέλιξη της τεχνολογίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και, πρόσφατα, η πανδημία επέφεραν ολικές ανατροπές στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον, η απάντησή μας είναι η συνεχής μάθηση ώστε να προσαρμοζόμαστε άμεσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που προκύπτουν και θα προκύπτουν στη νέα κανονικότητα. Το Alba και ο ΣΕΒ έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας σε μια συμμαχία γνώσης, «Μαζί στη Γνώση», δημιουργώντας ένα οικοσύστημα συνεχούς μάθησης για να βοηθούμε τα στελέχη και την επιχειρηματική κοινότητα να μαθαίνουν διαρκώς και να αναπτύσσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να προσαρμόζονται και να διαχειρίζονται με επιτυχία τις νέες επιχειρηματικές προκλήσεις».

Ο Αλέξανδρος Χατζόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, σημείωσε: «Στον ΣΕΒ πιστεύουμε στην Ελλάδα που επιμένει και πετυχαίνει με συλλογική προσπάθεια αλλά και που μειώνει τις ανισότητες, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους. Γι’ αυτό και έχουμε θέσει στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη διασύνδεσή της με τις επιχειρήσεις. Με δράσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση του θεσμού της πρακτικής εκπαίδευσης, στην καθιέρωση των βιομηχανικών διδακτορικών, στην αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και ψηφιακών δεξιοτήτων, στην αύξηση συνολικά  της ικανότητας της οικονομίας μας να παράγει νέα γνώση και να καινοτομεί. Σε μια δύσκολη συγκυρία και στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, όπου η ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου αποτελεί τον κρίσιμο παράγοντα για την εξέλιξη των επιχειρήσεων, πρωτοβουλίες – συνεργασίες όπως αυτή του ΣΕΒ με το Alba λειτουργούν για το αμοιβαίο όφελος των επιχειρήσεων, των στελεχών και της οικονομίας γενικότερα».

Οι υποτροφίες είναι ανοιχτές για τα ακόλουθα προγράμματα:

  • The Alba MBA
  • MSc in Finance
  • MSc in International Business & Management
  • MSc in Business for Lawyers
  • MSc in Strategic Human Resources Management
  • MSc in Marketing
  • MSc in Entrepreneurship

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Alba https://applications.alba.edu.gr/ με την ένδειξη στο πεδίο της αίτησης που αφορά στο Scholarship-Financial Aid: «SEV scholarship».

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 9 Ιουλίου 2021 και για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην κα. Αντωνίνα Καλκαβούρα, (210 8964531 -ext. 2253 email: Akalkavoura@alba.acg.edu) ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://bit.ly/AlbaSEVscholarhips.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΥΠΕΚΑ: Σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους για την ισότητα αμοιβών

Πάνω από 50 προτάσεις τους έχουν ενσωματωθεί στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για την ισότητα αμοιβών

2ο ESG Summit της ICAP CRIF: Εκεί όπου η στρατηγική ανθεκτικότητας διαμορφώνεται

Μια διοργάνωση-κόμβος διαλόγου και δράσης για επιχειρήσεις και φορείς που δεν αρκούνται στη συμμόρφωση, αλλά επενδύουν ουσιαστικά σε ένα βιώσιμο μέλλον

Το Women Forward Summit του ΣΕΒ ανέδειξε την ηγεσία που μετατρέπει την ισότητα σε πράξη

Φ. Μιχάλη, Γ. Καραγιάννης, Β. Λαζαράκου, Α. Παπαλεξοπούλου, Κ. Σαμπατακάκης και Α. Σμπώκου μίλησαν για την ισότητα πέρα από την ευθύνη: ως στρατηγική επιλογή

Η ισότητα ως μοχλός ανάπτυξης στο Women Forward Summit του ΣΕΒ – Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Φ. Μιχάλη

Με 35 διακεκριμένους ομιλητές, ο ΣΕΒ ανοίγει ουσιαστικό διάλογο για τη θέση των γυναικών στην οικονομία και τη συμβολή της ισότητας στην ανάπτυξη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δωρεάν webinar από το Panormos Business Center

Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2026, με θέμα την ανθρώπινη επικοινωνία στην εποχή της ταχύτητας και της τεχνολογίας

ΕΣΑΠΕ: Στις 26 και 28/5 το υβριδικό σεμινάριο για την ηγεσία και τη διοίκηση ομάδων πωλήσεων

Η θεματολογία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Situational Leadership, Leadership Grid, Coaching και Mentoring, διαχείριση χαμηλής απόδοσης και οργάνωση χρόνου

Υποτροφία «Δ. Κοντομηνάς» στην αριστεύσασα του Executive MBA του ΟΠΑ από τον Όμιλο Interamerican

Η πρωτοβουλία αποτελεί φόρο τιμής στον ιδρυτή της εταιρείας, καθώς και στις αξίες που πρέσβευε

Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 18 Ιούνιου, ενόψει των εξετάσεων της Θεσσαλονίκης στις 27 του μήνα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στη Vienna Insurance Group πέρασε η Ασφαλιστική της Νυρεμβέργης

Τι ανέφερε ο Hartwig Löger της VIG και ο Harald Rosenberger της Nürnberger

Allianz Commercial: Ο πόλεμος Νο 1 κίνδυνος πολιτικής βίας για περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις παγκοσμίως

Eπιταχύνεται η ζήτηση για προγράμματα ασφάλισης έναντι πολιτικής βίας και τρομοκρατίας, αλλάζουν οι στρατηγικές διαχείρισης κινδύνων εφοδιαστικής αλυσίδας

Στηλιτεύει ο Γ. Χατζηθεοδοσίου την εξαίρεση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

Για κατάφωρη αδικία σε βάρος επαγγελματιών που ειδικά αυτή την περίοδο δίνουν αγώνα επιβίωσης κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Στο +16,1% η παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο τρίμηνο 2026

Προσεγγίζει τα 1,6 δισ. ευρώ με αύξηση 27,2% στις ασφαλίσεις ζωής και 7,1% στις ασφαλίσεις κατά ζημιών

Sofos Insurance Agency: Εύσημα διαχρονικής συνεργασίας και αποτελεσματικότητας από την ERGO

O Χρ. Σοφός παρέλαβε σημαντικό βραβείο από τον Ερ. Μοάτσο στο πλαίσιο εκδήλωσης για το Ανεξάρτητο Δίκτυο Πωλήσεων της ασφαλιστικής