back to top
13.4 C
Athens
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Σεμινάρια για την Ασφάλεια Πληροφοριών 

Δύο εξαιρετικά επίκαιρα και σημαντικά σεμινάρια που σχετίζονται με την ασφάλεια πληροφοριών πραγματοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 

 Η θεματολογία των δύο σεμιναρίων ήταν «ISO 27001:2013 INFORMATION SECURITY MANAGEMENT SYSTEM (ISMS) Επιθεωρητής/ Επικεφαλής Επιθεωρητής» καθώς και «ISO/ IEC 27037:2012 Αναγνώριση, Διαλογή, Συλλογή & Διατήρηση Ψηφιακών Τεκμηρίων», τα οποία και παρακολούθησε πλήθος εξειδικευμένων στελεχών της υπηρεσίας. 

- Advertisement -

Στόχος του πρώτου σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση των επιθεωρήσεων των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών ως προς το πρότυπο ISO / IEC 27001, σε συμφωνία με τα πρότυπα ISO 19011 και ISO 17021 κατά περίπτωση. 

Αντίστοιχα, στο πλαίσιο του δευτέρου σεμιναρίου αναλύθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές του  σχετικού προτύπου για τον κατάλληλο χειρισμό των ψηφιακών τεκμηρίων μετά από ένα συμβάν ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Digital Evidence First Responder (DEFR), ο πρώτος άνθρωπος που έρχεται αντιμέτωπος σε ένα συμβάν ασφαλείας είναι καίριας σημασίας να αντιδράσει σωστά, επαγγελματικά και με βάση συγκεκριμένων διαδικασιών και κατευθύνσεων. Η σημασία λοιπόν το αν πρέπει να κλείσει μία συσκευή πριν ελεγχθεί ή να μείνει ανοιχτεί για να μην αλλοιωθούν στοιχεία ή να παρθεί ψηφιακό αντίγραφο ως μία από τις πρώτες κινήσεις, περιλαμβάνονται στα βασικά σημεία του σεμιναρίου. 

- Advertisement -

Σημειώνεται πως η απονομή των Πιστοποιητικών Εκπαίδευσης από τον Φορέα μας πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ο  Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κύριος Βασίλης Παπακώστας τόνισε πως μέλημα και προτεραιότητα της υπηρεσίας είναι να καταρτίσει τα στελέχη της με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες δεξαμενές γνώσεων. Και πως η παρακολούθηση σεμιναρίων αυτού του τύπου και αξίας αποτελεί ένα ακόμη πολύτιμο  εργαλείο στην αντιμετώπιση του διαρκώς εντεινόμενου κυβερνοεγκλήματος.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) Σάββας Πελτέκης εξήρε την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να προχωρήσει στη συμμετοχή σε αυτού του είδους τα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Όπως τόνισε, πρόκειται για μια πραγματικά καινοτόμα δράση που βοηθά στη δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού και θα πρέπει να βρει μιμητές και μεταξύ άλλων υπηρεσιών.

Στην εκδήλωση για την απονομή παρευρέθηκαν επίσης ανώτερα στελέχη της υπηρεσίας τα οποία είχαν παρακολουθήσει το σεμινάριο, οι κ.κ. ο Κωνσταντίνος Βίλλιος, Επικεφαλής Επιθεωρητής και Εισηγητής, και Μιχάλης Αλεξίου, Product Manager IT της  TÜV HELLAS (TÜV NORD) και η κυρία Κονδυλία Κοντογιάννη, Training & Corporate Communication Manager του Φορέα. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Βίλλιος, Επικεφαλής Επιθεωρητής και Εισηγητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) ανέφερε πως «σε μια εποχή που το κυβερνοέγκλημα έχει αναχθεί σε μάστιγα και ο ρόλος της κυβερνοασφάλειας είναι πιο σημαντικός από ποτέ, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας καλείται να φέρει σε πέρας ένα τιτάνιο έργο. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι η υπηρεσία εμπιστεύθηκε το φορέα μας για τη διενέργεια δύο εξαιρετικά σημαντικών σεμιναρίων και από την πλευρά μας  θα συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε με γνώση και εκπαίδευση σε όποιον τομέα κριθεί απαραίτητος. 

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης με τίτλο «Κατάρτιση Προσωπικού της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας» που υλοποιείται από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020» βαρύνοντας τις πιστώσεις του ΠΔΕ (ΣΑΕ Ε4501, ΚΩΔ. ΕΡΓΟΥ/ΕΝΑΡΙΘΜΟΣ ΣΑ 2020ΣΕ45010000).

Σχετικές δημοσιεύσεις

NP Ασφαλιστική: Ξεκινούν τα σεμινάρια επανεκπαίδευσης του Tομέα Β΄

Οι εγγραφές στην e-asfalistiki academia έχουν ήδη ανοίξει – Δείτε το πρόγραμμα

IUMI: Υψηλού επιπέδου σεμινάρια για την ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων και σκαφών

Θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στο Λονδίνο από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου 2026

Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συντονιστών 2026 από την ΕΣΑΠΕ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 εξειδικευμένα σεμινάρια, που εστιάζονται σε βασικούς άξονες της ασφαλιστικής διοίκησης και της ανάπτυξης ομάδων

ΕΑΕΕ και ΕΙΑΣ ενισχύουν τις διεθνείς συνεργασίες τους με 2 εξειδικευμένα σεμινάρια

Σε συνεργασία με τη Miller Insurance και την International Underwriting Association της Αγγλίας, και επίκεντρο τις νέες προκλήσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Υπόθεση Ασπίς Πρόνοια: Πρωτοβουλία του ΕΕΑ για κοινή δράση φορέων με στόχο την αποκατάσταση ζημιωθέντων μετά από 17 χρόνια

Ενώνοντας δυνάμεις με την ΕΑΔΕ, την ΠΟΑΔ αλλά και τον Σύλλογο Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια αποφασίσθηκε να υπάρξει κοινή δράση με στόχο να βρεθεί λύση

Η ΕΑΕΕ παρουσίασε την ετήσια έρευνα για την Ασφάλιση Γενικής Αστικής και Επαγγελματικής Ευθύνης το 2025

Η εξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς και οι τάσεις στους κλάδους της Γενικής Αστικής Ευθύνης και των Επαγγελματικών Ευθυνών

Η ΕΑΕΕ διοργανώνει εκδήλωση για τον κυβερνοασφαλιστικό κίνδυνο στις 19 Νοεμβρίου

Εκδήλωση με θέμα «Cyber Insurance: A Changing Risk. A Changing Market.» διοργανώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Πότε προστατεύεται πραγματικά ο ασφαλισμένος; Η EIOPA αλλάζει το επίκεντρο της εποπτείας

Περισσότερα έγγραφα και περισσότερες διαδικασίες δεν σημαίνουν απαραίτητα καλύτερη προστασία για τους ασφαλισμένους.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Φίλιππος Κάσσος, KPMG: «Η πραγματική πρόκληση είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική διείσδυση»

Η Ετήσια Έκθεση της KPMG για την Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά αποτελεί ένα από τα σταθερά σημεία αναφοράς για τον ασφαλιστικό κλάδο

AIG: Ο κυβερνοκίνδυνος εξελίσσεται σε επιχειρηματική απειλή για τις επιχειρήσεις

Ο κυβερνοκίνδυνος δεν αποτελεί πλέον αποκλειστικά ζήτημα πληροφορικής, αλλά έναν επιχειρηματικό κίνδυνο που επηρεάζει

Ατλαντική Ένωση: Online επιλογή προγράμματος ασφάλισης αυτοκινήτου

Η Ατλαντική Ένωση δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να αναζητήσουν online το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου

H Εθνική Ασφαλιστική υποδέχθηκε τον Νίκο Γκάλη 

Μια διαφορετική εμπειρία για τους ανθρώπους της Εθνικής Ασφαλιστικής

Υπόθεση Ασπίς Πρόνοια: Πρωτοβουλία του ΕΕΑ για κοινή δράση φορέων με στόχο την αποκατάσταση ζημιωθέντων μετά από 17 χρόνια

Ενώνοντας δυνάμεις με την ΕΑΔΕ, την ΠΟΑΔ αλλά και τον Σύλλογο Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια αποφασίσθηκε να υπάρξει κοινή δράση με στόχο να βρεθεί λύση