back to top
12.2 C
Athens
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Σεμινάρια για την Ασφάλεια Πληροφοριών 

Δύο εξαιρετικά επίκαιρα και σημαντικά σεμινάρια που σχετίζονται με την ασφάλεια πληροφοριών πραγματοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 

 Η θεματολογία των δύο σεμιναρίων ήταν «ISO 27001:2013 INFORMATION SECURITY MANAGEMENT SYSTEM (ISMS) Επιθεωρητής/ Επικεφαλής Επιθεωρητής» καθώς και «ISO/ IEC 27037:2012 Αναγνώριση, Διαλογή, Συλλογή & Διατήρηση Ψηφιακών Τεκμηρίων», τα οποία και παρακολούθησε πλήθος εξειδικευμένων στελεχών της υπηρεσίας. 

- Advertisement -

Στόχος του πρώτου σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση των επιθεωρήσεων των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών ως προς το πρότυπο ISO / IEC 27001, σε συμφωνία με τα πρότυπα ISO 19011 και ISO 17021 κατά περίπτωση. 

Αντίστοιχα, στο πλαίσιο του δευτέρου σεμιναρίου αναλύθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές του  σχετικού προτύπου για τον κατάλληλο χειρισμό των ψηφιακών τεκμηρίων μετά από ένα συμβάν ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Digital Evidence First Responder (DEFR), ο πρώτος άνθρωπος που έρχεται αντιμέτωπος σε ένα συμβάν ασφαλείας είναι καίριας σημασίας να αντιδράσει σωστά, επαγγελματικά και με βάση συγκεκριμένων διαδικασιών και κατευθύνσεων. Η σημασία λοιπόν το αν πρέπει να κλείσει μία συσκευή πριν ελεγχθεί ή να μείνει ανοιχτεί για να μην αλλοιωθούν στοιχεία ή να παρθεί ψηφιακό αντίγραφο ως μία από τις πρώτες κινήσεις, περιλαμβάνονται στα βασικά σημεία του σεμιναρίου. 

- Advertisement -

Σημειώνεται πως η απονομή των Πιστοποιητικών Εκπαίδευσης από τον Φορέα μας πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ο  Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κύριος Βασίλης Παπακώστας τόνισε πως μέλημα και προτεραιότητα της υπηρεσίας είναι να καταρτίσει τα στελέχη της με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες δεξαμενές γνώσεων. Και πως η παρακολούθηση σεμιναρίων αυτού του τύπου και αξίας αποτελεί ένα ακόμη πολύτιμο  εργαλείο στην αντιμετώπιση του διαρκώς εντεινόμενου κυβερνοεγκλήματος.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) Σάββας Πελτέκης εξήρε την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να προχωρήσει στη συμμετοχή σε αυτού του είδους τα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Όπως τόνισε, πρόκειται για μια πραγματικά καινοτόμα δράση που βοηθά στη δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού και θα πρέπει να βρει μιμητές και μεταξύ άλλων υπηρεσιών.

Στην εκδήλωση για την απονομή παρευρέθηκαν επίσης ανώτερα στελέχη της υπηρεσίας τα οποία είχαν παρακολουθήσει το σεμινάριο, οι κ.κ. ο Κωνσταντίνος Βίλλιος, Επικεφαλής Επιθεωρητής και Εισηγητής, και Μιχάλης Αλεξίου, Product Manager IT της  TÜV HELLAS (TÜV NORD) και η κυρία Κονδυλία Κοντογιάννη, Training & Corporate Communication Manager του Φορέα. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Βίλλιος, Επικεφαλής Επιθεωρητής και Εισηγητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) ανέφερε πως «σε μια εποχή που το κυβερνοέγκλημα έχει αναχθεί σε μάστιγα και ο ρόλος της κυβερνοασφάλειας είναι πιο σημαντικός από ποτέ, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας καλείται να φέρει σε πέρας ένα τιτάνιο έργο. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι η υπηρεσία εμπιστεύθηκε το φορέα μας για τη διενέργεια δύο εξαιρετικά σημαντικών σεμιναρίων και από την πλευρά μας  θα συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε με γνώση και εκπαίδευση σε όποιον τομέα κριθεί απαραίτητος. 

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης με τίτλο «Κατάρτιση Προσωπικού της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας» που υλοποιείται από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020» βαρύνοντας τις πιστώσεις του ΠΔΕ (ΣΑΕ Ε4501, ΚΩΔ. ΕΡΓΟΥ/ΕΝΑΡΙΘΜΟΣ ΣΑ 2020ΣΕ45010000).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Ατλαντική Ένωση επιμορφώνει το προσωπικό της στην αξιοποίηση της ΤΝ

Η εταιρεία συνεχίζει να επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στη συνεχή εκπαίδευση, στην καινοτομία και στην ψηφιακή μετάβαση

Η ΠΑΡΟΝ φέρνει τον «Πελάτη του Μέλλοντος» στο σήμερα – Καινοτόμο σεμινάριο για την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου με δράση και ΤΝ

Σύμφωνα με τη Χ. Φυτέα, το νέο σεμινάριο φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στην παραδοσιακή ασφάλιση και στις μελλοντικές προοπτικές

NN Hellas & Prolepsis: Επόμενος κύκλος δράσεων για την ψυχική υγεία παιδιού και οικογένειας

Το «Νοιάζομαι για το παιδί μου» ενημερώνει και εκπαιδεύει δωρεάν γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς σε θέματα ψυχικής υγείας

NP Ασφαλιστική: Σεμινάρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Τομέα Β΄ 2025

Τα σεμινάρια θα διενεργηθούν 8-23/10 με θέμα: «Βασικοί φορείς της ασφαλιστικής αγοράς και ασφαλιστική απάτη»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Allianz κάνει την ασφάλιση παιχνίδι και βίωμα για τα παιδιά

Η ασφαλιστική συμβάλλει ενεργά αλλά και διασκεδαστικά στο θεματικό πάρκο Chocolate & Ice Cream Experience

Συνολική αποζημίωση 1.650.000 ευρώ για θανάσιμο τραυματισμό Γερμανού τουρίστα

Απαλλαγή του Ασφαλιστή προς καταβολή του ασφαλίσματος στον λήπτη της ασφάλισης

Το 2ο MDRT Power Talks, με καλεσμένο τον Αμερικανό E. Taylor, ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Η δυναμική, διαδραστική συνεδρία πρόσφερε στους συμμετέχοντες νέα οπτική, έμπνευση και πρακτικά εργαλεία για επαγγελματική εξέλιξη

Στη Σιγκαπούρη το επόμενο σεμινάριο υψηλού επιπέδου της IUMI για την ασφάλιση cargo

To masterclass θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο για ανώτερα στελέχη εταιρειών – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΑΣΕ και ΣΕΣΜΑ άνοιξαν τον διάλογο για μια Ελλάδα που παράγει αξία

Όσα ανέδειξε η κοινή εκδήλωση με θέμα «Νέο παραγωγικό μοντέλο: Η Ελλάδα παράγει – Οι πολίτες ευημερούν»

Ν. Παπαθανάσης στο ΕΕΑ: «Προτεραιότητα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρών επιχειρήσεων»

Τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΑ απασχόλησε κυρίως το ζήτημα της ρευστότητας και της πρόσβασης στον τραπεζικό τομέα, αλλά και η πρόσφατη συμφωνία για τις ΣΣΕ

HDI Global SE, Hellas: «30 χρόνια δυναμικής παρουσίας σε μια αγορά που αλλάζει»

Ο Managing Director Κ. Σεμερτζόγλου και τα κορυφαία στελέχη Άγγ. Μπεφών και Μ. Δουράτση μιλούν για τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και το όραμα της εταιρείας

Τα παρασκηνιακά της ασφαλιστικής αγοράς αυτήν την εβδομάδα

Και να ήταν το δικαίωμα μόνο στα υγείας, υψηλότατο είναι το δικαίωμα και στα Πυρός και στα Οχήματα...