back to top
28.5 C
Athens
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025

TÜV HELLAS: Σεμινάριο Crisis Management στην Covid-19 εποχή

σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Ένα εξαιρετικά επίκαιρο σεμινάριο, με θέμα το Crisis Management και την επιχειρηματικότητα στην Covid-19 εποχή πραγματοποιούν από κοινού η TÜV HELLAS (TÜV NORD) και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

- Advertisement -

Το σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 7 Δεκεμβρίου, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. ιχνηλατεί το νέο τοπίο που έχει προκαλέσει η πανδημία για τις επιχειρήσεις, τα στελέχη και τους εργαζομένους, δίνοντας εφόδια για την αντιμετώπιση των κρίσεων που ανακύπτουν στην εταιρική λειτουργία.

Η διενέργεια του σεμιναρίου έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας μεταξύ του φορέα πιστοποίησης και εκπαίδευσης και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και ακολουθεί το σεμινάριο για τους Δείκτες Απόδοσης (KPI’s), που διοργάνωσαν από κοινού η ΤÜV HELLAS (TÜV NORD) με το Επιμελητήριο. 

- Advertisement -

Αναλυτικά, οι βασικοί άξονες που περιλαμβάνονται στο σεμινάριο είναι οι ακόλουθοι: 

  • Είδη Κρίσεων (Λειτουργικές, Περιβαλλοντικές, Οικονομικές, Ανθρώπινοι Πόροι, Εργατικά Ατυχήματα, Προσβολή Εταιρικής Φήμης, Κακόβουλες Ενέργειες, Τρομοκρατία κ.α.)
  • Επίπεδα Κρίσεων (Levels 1-2-3)
  • Στάδια της Κρίσης (προ κρίσης – ανταπόκριση στην κρίση – μετά την κρίση)
  • Ο κύκλος της επικοινωνίας (προ κρίσης – αρχική φάση – φάση εξέλιξης -φάση ύφεσης – φάση αξιολόγησης)
  • Η κατανόηση του ακροατηρίου (τρόπος πρόσληψης / επίπεδο κατανόησης των μηνυμάτων που αποστέλλει η εταιρία και η δημιουργία δεδομένων από το ακροατήριο)
  • Ο Εκπρόσωπος-Spokesperson (ο ρόλος του, η συνεργασία του με τα ΜΜΕ κι οι αναγκαίες δεξιότητες που πρέπει να έχει ο εκπρόσωπος τύπου)
  • Οι απαιτήσεις του χώρου επικοινωνίας
  • Περιεχόμενα ενός Εγχειριδίου Επικοινωνίας κατά την Κρίση (Crisis Communication Manual)
  • Κατηγοριοποίηση επικοινωνιών
  • Τρόποι απόδοσης μηνυμάτων ανάλογα με τους αποδέκτες
  • Η διαχείριση των Social Media κατά τη διάρκεια της κρίσης

Επιπλέον, λόγω της εξαιρετικής συγκυρίας, στο σεμινάριο έχει προστεθεί ξεχωριστή ενότητα για τις νέες προσεγγίσεις του Crisis Management Framework συνεπεία του COVID-19. Συγκεκριμένα αναλύονται τα παρακάτω θέματα:

  • Τα είδη των κρίσεων που επιφέρει ο COVID-19 στις επιχειρήσεις
  • Δυνατότητες επικοινωνιακής αντίδρασης. Για ποια θέματα ενημερώνω τους stakeholders;
  • Καλές πρακτικές που ακολουθήθηκαν από Ελληνικές επιχειρήσεις

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες, στελέχη επιχειρήσεων αλλά και εργαζόμενους που θέλουν να ενημερωθούν για τα σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης κρίσεων, την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που φέρνει ο κορωνοϊός καθώς και τις προοπτικές του επιχειρείν στην μετά-Covid εποχή. Σημειώνεται ότι τα μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου απολαμβάνουν έκπτωση 15% στο κόστος του σεμιναρίου.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο παρακάτω Link.

Ο κ. Νέστορας Παπαρούπας, Εισηγητής του σεμιναρίου και Product Manager της ΤÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε σχετικά: Η ψύχραιμη και επιτυχημένη διαχείριση κρίσεων είναι εξαιρετικά σημαντική στην τρέχουσα συγκυρία. Καθώς οι επιχειρήσεις κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά, το σεμινάριο που συνδιοργανώνουμε με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο αποτελεί μια «πυξίδα» για τους επιχειρηματίες και τα στελέχη στην πρωτοφανή συγκυρία. Η σύμπραξη του Φορέα μας με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο είναι ακόμη μια απτή απόδειξη της σημασίας αλλά και της αξίας της ποιοτικής εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας. 

Η κ. Σαρίνα Τίλε,  Διευθύντρια του Τμήματος Εκπαίδευσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου δήλωσε σχετικά: «Σκοπός του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου είναι η υποστήριξη και επιμόρφωση των σύγχρονων στελεχών στα πλέον επίκαιρα θέματα. Το σεμινάριο που προσφέρουμε σε συνεργασία με την Εταιρεία-Μέλος ΤÜV HELLAS (TÜV NORD) με θέμα τη διαχείριση κρίσεων μπορεί να παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για τις αλλαγές που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και τις νέες προκλήσεις  που μπορεί να έρθουν στο μέλλον. Τα στελέχη τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων επιχειρήσεων είναι πλέον απαραίτητο να γνωρίζουν τις τεχνικές για την αντιμετώπιση εξαιρετικών καταστάσεων».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εκπαιδευτικό σεμινάριο ασφαλίσεων Τεχνικών Κινδύνων, Κατασκευαστικών Έργων& Ευθύνης Εργοληπτών

Ο κατασκευαστικός τομέας της ελληνικής οικονομίας ανθεί, κινείται σε τροχιά διαρκούς ανόδου και οι ρυθμοί ανάπτυξης των εργασιών

Εκπαιδευτικό σεμινάριο επιδράσεων και εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης, AI, στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επιδράσεων και Εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ε.Ι.Α.Σ.: Εκπαιδευτικό σεμινάριο αγροτικών ασφαλίσεων

Οι εξελισσόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών καταδεικνύουν τα σημαντικά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής και αντίστοιχης ευρωπαϊκής

Ε.Ι.Α.Σ.: Εκπαιδευτικό σεμινάριο συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων

Το Σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων της χώρας μας υφίσταται, από πολλών ετών, σημαντικότατες επιβαρύνσεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Νόμος 5162/24: τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα κάλυψης των ΙΧ οχημάτων και των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024, από 1/6/25 καθίσταται υποχρεωτική η  ασφάλιση επιχειρήσεων και οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών. 

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τα εξοργιστικά του bancassurance για την ασφάλιση επιχειρήσεων

Η πελάτισσα κατέληξε να αγοράσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ το κόστος του οποίου ήταν 140 ευρώ το χρόνο.

Απεργία στα ΜΜΕ

Σε απεργία στις 5 και στις 12 Ιουνίου προχωρούν οι δημοσιογράφοι μετά την πρόσκληση των ενώσεών τους.

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη