back to top
11.7 C
Athens
Τετάρτη 25 Μαρτίου 2026

Τρόμος πια με τα ανασφάλιστα

Εμβρόντητος πραγματικά έμεινε ο Ανασφάλιστος, μέχρι και τρόμος τον έπιασε όταν στο τηλέφωνο συζητώντας με υψηλόβαθμο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς άκουσε ότι ο πολυσυζητημένος μηχανισμός διασταύρωσης ανασφάλιστων οχημάτων που τόσος λόγος έγινε για τις ψηφιακές του ικανότητες και άλλες πολλές ‘δεξιότητες’: για την συλλογή στοιχείων και τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων, δεν έχει πάρει μπρος ούτε για μία στιγμή και ότι είναι σαν να ξεχάστηκε, ή και μπορεί να ξεχάστηκε!

Ο Ανασφάλιστος κρατούσε από την αρχή μικρό καλάθι, και το είχε δηλώσει, αλλά δεν περίμενε ότι μετά από τόσες ανακοινώσεις, διαβεβαιώσεις, ο περιζήτητος αυτός ψηφιακός μηχανισμός τελευταίας τεχνολογίας θα είχε κολλήσει και θα ήταν άγνωστο, αν θα δούλευε.

- Advertisement -

Τριακόσιες πενήντα με τετρακόσιες χιλιάδες υπολογίζονται οι οδηγοί οχημάτων που κυκλοφορούν ανασφάλιστοι στους δρόμους είπαν σήμερα τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς  στον Ανασφάλιστο. Κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς τον ακριβή αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων, εκτιμήσεις κάνουν όλοι. Αυτό, διότι δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση από όσα ανακοινώθηκαν. Και έτσι και σήμερα, όπως κάθε χρόνο αρχές του έτους, βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.

Όμως για του κόσμου τα μάτια ..όπως κάθε χρόνο.. εμ  τι άλλο..γίνονται έλεγχοι από την τροχαία και μάλιστα όπως όλοι που δεν γνωρίζουν τι γίνεται.. αυστηροί έλεγχοι.

- Advertisement -

Όπως κάθε χρόνο, στις αρχές του έτους, έτσι ακριβώς και φέτος.  Η τροχαία βγήκε στους δρόμους κάνει ελέγχους, ρίχνει τσουχτερά πρόστιμα, τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα ανάλογα με την κατηγορία είναι τόσα.. τόσα.. και τόσα. Τα ίδια επί δεκαπέντε χρόνια.

Ο Ανασφάλιστος τώρα και πάλι διερωτάται, αν θα έπρεπε να ξαναγράψει κάτι για αυτό, παρά μόνο όταν υπάρξει αποτέλεσμα και δει με τα μάτια του ότι ο μηχανισμός μπήκε σε λειτουργία.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αλ. Σαρρηγεωργίου από τη ΓΣ της ΕΑΕΕ: Τρεις παρεμβάσεις στην υγεία

Τι ζήτησε από την Κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Βροχή προστίμων για ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη

Μόνο μέσα από σταθερή, συστηματική εποπτεία μπορεί να περιοριστεί ουσιαστικά το φαινόμενο

Aνασφάλιστα οχήματα: Τι γίνεται με την Πράξη Επιβολής Προστίμου;

Ο χρηστικός οδηγός του Pricefox έχει τις απαντήσεις για κάθε περίπτωση

ΕΑΕΕ: Παρέμβαση Ε. Παπασπυροπούλου στη Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής

Παρουσίαση δράσεων και προτάσεις στη συνεδρίαση για τον ρόλο των παρόχων ασφάλισης και οδικής βοήθειας στη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Καθοριστικός ο ρόλος της επαγγελματικής ασφάλισης για επαρκείς συντάξεις

Στην επετειακή εκδήλωση του ΙΧΑ, ο Χρ. Νούνης, ΕΛΕΤΕΑ, τόνισε πως η επαρκής γνώση ασφαλιστικών-επενδυτικών εργαλείων είναι κρίσιμη για τη λήψη ορθών αποφάσεων

Ε. Puls, HDI Global: «Δημιουργώντας έναν οργανισμό που καθοδηγείται από τον άνθρωπο και τροφοδοτείται από την ΤΝ»

Ο CEO της εταιρείας παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του 2025 και την ευρύτερη στρατηγική της

Greek Space Tech Forum 2026: Τα νέα διαστημικά projects της Ελλάδας – Δύο νέα RFIs από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

To #gstf26 θα πραγματοποιηθεί 21-22 Απριλίου 2026 από την ethosEVENTS, με τη συνδιοργάνωση του ΕΒΙΔΙΤΕ και του si-Cluster του Corallia

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H Alpha Bank συνεχίζει την ενίσχυση δομών υγείας και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα

Για 12η χρονιά το πρόγραμμα «Mαζί, με στόχο την υγεία» αφήνει ισχυρό αποτύπωμα, αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Καθοριστικός ο ρόλος της επαγγελματικής ασφάλισης για επαρκείς συντάξεις

Στην επετειακή εκδήλωση του ΙΧΑ, ο Χρ. Νούνης, ΕΛΕΤΕΑ, τόνισε πως η επαρκής γνώση ασφαλιστικών-επενδυτικών εργαλείων είναι κρίσιμη για τη λήψη ορθών αποφάσεων

Ε. Puls, HDI Global: «Δημιουργώντας έναν οργανισμό που καθοδηγείται από τον άνθρωπο και τροφοδοτείται από την ΤΝ»

Ο CEO της εταιρείας παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του 2025 και την ευρύτερη στρατηγική της

EY: Η ΤΝ επιταχύνει τον μετασχηματισμό του κλάδου τεχνολογίας το 2026

Λ. Γκόγκος: «Η συζήτηση δεν αφορά πια το τι είναι τεχνικά εφικτό, αλλά το τι αξίζει να μπει σε παραγωγή, με ποιους όρους και με ποιο ρίσκο»