back to top
13.4 C
Athens
Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026

Το δημογραφικό πρόβλημα στη σύγχρονη Ελλάδα.  Μία πρωτοβουλία του ομίλου Σαρακάκη με την HOPEgenesis

 

Ο πληθυσμός της χώρας μας γερνάει και μειώνεται, ως αποτέλεσμα της επί 40 χρόνια εξαιρετικά χαμηλής γονιμότητας, της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και της διατήρησης (παρά την προσφάτως σχετική μείωση) της εκροής του brain-drain.

- Advertisement -

Τα στοιχεία της απογραφής του 2021 (10,4 εκατ.) κατέγραψαν μείωση του πληθυσμού κατά 4,6% σε σχέση με το 2001 (10,9 εκατ.).

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 2023 γεννήθηκαν στην Ελλάδα 71.455 μωρά – 6,1% λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος και τα λιγότερα που έχουν γεννηθεί μέσα σε μία χρονιά απ όταν ξεκίνησαν οι καταγραφές το 1932.

- Advertisement -

Αποτέλεσμα της αρνητικής φυσικής αύξησης του πληθυσμού κατά το έτος αυτό είναι η εκτίμηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε 9,6 εκατ. το 2050 και 7,45 εκατ. το 2100.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ως χορηγός της Αστ.Μ.Κ.Ε. HOPEgenesis, προσκαλεί στην πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση-ομιλία του Στέφανου Χανδακά, Προέδρου της HOPEgenesis, με θέμα την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας της Ελλάδος, τη στήριξη της οικογένειας και την εύρεση λύσεων για το δημογραφικό ζήτημα.

Μέσω του προγράμματος “Με Όχημα την Ελπίδα”, και έχοντας υιοθετήσει το νησί της Αλοννήσου, από το 2019, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη έχει συμβάλλει στη γέννηση 31 παιδιών ενώ αναμένονται οι γεννήσεις ακόμη 3 παιδιών τους επόμενους μήνες. Η παρακολούθηση της ομιλίας θα γίνει μέσω Teams την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 15:00 – 16:00

Ομιλία Δρ. Στέφανου Χανδακά Προέδρου HOPEgenesis

Με Όχημα την Ελπίδα – Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Έχοντας υιοθετήσει το νησί της Αλοννήσου, από το 2019, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη έχει αναλάβει την κάλυψη όλων των εξόδων παρακολούθησης της εγκυμοσύνης του συνόλου των εγκύων γυναικών του νησιού, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και τοκετού καθώς και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους προσφέροντας ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν.

Παράλληλα, μέσα από ενημερωτικές δράσεις, ομιλίες και επί τόπου συναντήσεις, βοηθά να διαδοθεί το μήνυμα ενθάρρυνσης για την απόκτηση παιδιού σε όλες τις ενδιαφερόμενες μέλλουσες μητέρες αυτών των περιοχών.

Σχετικά με την HOPEgenesis

Η HOPEgenesis ιδρύθηκε το 2015 και είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με αποστολή την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, τη στήριξη της οικογένειας και την εύρεση λύσεων του δημογραφικού ζητήματος στην Ελλάδα παρέχοντας ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε γυναίκες από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως την ημέρα του τοκετού τους. Το 2018, η HOPEgenesis βραβεύθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη.

Δρ  Στέφανο Χανδακά, Πρόεδρο της HOPEgenesis

 Ο Στέφανος Χανδακάς είναι μαιευτήρας-γυναικολόγος, ενδοσκοπικός χειρουργός αναπαραγωγής.

Διατελεί Πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Μητέρα, της Hellenic Healthcare Group, ενώ αναγορεύτηκε πρόσφατα σε Αναπληρωτή Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ώστε να προσφέρει την εμπειρία του στην Προχωρημένη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Γυναικολογική Χειρουργική.

Το 2015 ίδρυσε την ΑΣΤ.Μ.Κ.Ε HOPEgenesis, στόχος της οποίας είναι η ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας της Ελλάδος, η στήριξη της οικογένειας και η εύρεση λύσεων για το δημογραφικό ζήτημα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ατλαντική Ένωση: Online επιλογή προγράμματος ασφάλισης αυτοκινήτου

Η Ατλαντική Ένωση δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να αναζητήσουν online το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου

Υπόθεση Ασπίς Πρόνοια: Πρωτοβουλία του ΕΕΑ για κοινή δράση φορέων με στόχο την αποκατάσταση ζημιωθέντων μετά από 17 χρόνια

Ενώνοντας δυνάμεις με την ΕΑΔΕ, την ΠΟΑΔ αλλά και τον Σύλλογο Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια αποφασίσθηκε να υπάρξει κοινή δράση με στόχο να βρεθεί λύση

Η ΕΑΕΕ παρουσίασε την ετήσια έρευνα για την Ασφάλιση Γενικής Αστικής και Επαγγελματικής Ευθύνης το 2025

Η εξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς και οι τάσεις στους κλάδους της Γενικής Αστικής Ευθύνης και των Επαγγελματικών Ευθυνών

Η ΕΑΕΕ διοργανώνει εκδήλωση για τον κυβερνοασφαλιστικό κίνδυνο στις 19 Νοεμβρίου

Εκδήλωση με θέμα «Cyber Insurance: A Changing Risk. A Changing Market.» διοργανώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Φίλιππος Κάσσος, KPMG: «Η πραγματική πρόκληση είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική διείσδυση»

Η Ετήσια Έκθεση της KPMG για την Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά αποτελεί ένα από τα σταθερά σημεία αναφοράς για τον ασφαλιστικό κλάδο

AIG: Ο κυβερνοκίνδυνος εξελίσσεται σε επιχειρηματική απειλή για τις επιχειρήσεις

Ο κυβερνοκίνδυνος δεν αποτελεί πλέον αποκλειστικά ζήτημα πληροφορικής, αλλά έναν επιχειρηματικό κίνδυνο που επηρεάζει

Ατλαντική Ένωση: Online επιλογή προγράμματος ασφάλισης αυτοκινήτου

Η Ατλαντική Ένωση δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να αναζητήσουν online το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου

H Εθνική Ασφαλιστική υποδέχθηκε τον Νίκο Γκάλη 

Μια διαφορετική εμπειρία για τους ανθρώπους της Εθνικής Ασφαλιστικής

Υπόθεση Ασπίς Πρόνοια: Πρωτοβουλία του ΕΕΑ για κοινή δράση φορέων με στόχο την αποκατάσταση ζημιωθέντων μετά από 17 χρόνια

Ενώνοντας δυνάμεις με την ΕΑΔΕ, την ΠΟΑΔ αλλά και τον Σύλλογο Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια αποφασίσθηκε να υπάρξει κοινή δράση με στόχο να βρεθεί λύση