back to top
11.5 C
Athens
Τρίτη 17 Μαρτίου 2026

Τι προσφέρει το Μνημόνιο συνεργασίας ΟΑΕΔ – ΙΝΣΕΤΕ – Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τη δημιουργία επτά (7) Πειραματικών Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας, που θα εκπαιδεύσουν νέους 18-25 ετών στις ειδικότητες Τεχνίτη Μαγειρικής Τέχνης, Τεχνίτη Επισιτισμού και Υπαλλήλου Εξυπηρέτησης Πελατών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η υλοποίηση προγραμμάτων σπουδών που καλύπτουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων του κλάδου, υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές και ενισχύοντας την ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση. Οι Πειραματικές ΕΠΑΣ έχουν ως στόχο τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τις επιχειρήσεις, τους μαθητευόμενους και την εκπαιδευτική κοινότητα, μέσω της συνεργασίας με φορείς και κοινωνικούς εταίρους για το σχεδιασμό και τη στενότερη διασύνδεση των προγραμμάτων με τις ανάγκες της οικονομίας.

- Advertisement -

Οι σπουδές είναι διετείς και απευθύνονται σε νέους και νέες από 18 έως 25 ετών, που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την υποχρεωτική εκπαίδευση και έχουν πτυχίο Αγγλικών, Γαλλικών ή Γερμανικών επιπέδου Β2.

Οι Πειραματικές ΕΠΑΣ θα λειτουργήσουν σε 7 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα και Ρόδο) και θα εφαρμόσουν το δυικό σύστημα εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση με τη Μαθητεία (μάθηση σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση) σε επιχειρήσεις. Το θεωρητικό μέρος θα υλοποιείται στις σχολές από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, ενώ η Μαθητεία στις επιχειρήσεις θα πραγματοποιείται από τον Μάιο έως τον Ιούνιο.

- Advertisement -

Η συνεργασία των τριών φορέων, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, εγγυάται την τοποθέτηση όλων των μαθητευόμενων σε θέσεις μαθητείας σε διακεκριμένες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου (ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων), αλλά και ενισχύει την προοπτική της επαγγελματικής αποκατάστασής τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών. Οι εγγραφές θα αρχίσουν εντός του Οκτωβρίου ενώ τα θεωρητικά μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ευκαιρίες, κίνδυνοι στην εποχή του Branding και Franchise

Γνωρίζετε τις νέες ευκαιρίες και τους νέους κινδύνους του Branding και του Franchise των ξενοδοχείων  καθώς και τις εξελίξεις στον τομέα διαχείρισης Περιουσίας του κλάδου της Φιλοξενίας;

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις παρόχων πιστοποίησης για συμμετοχή στις νέες δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων 80.000 ανέργων

Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ πληρώνουν 64,3 εκατ. ευρώ αυτή την εβδομάδα

Θα καταβληθούν σε 85.284 δικαιούχους κατά την εβδομάδα 16-20 Μαΐου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά οι πληρωμές από ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ αυτή την εβδομάδα – καταβολές και για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Η καταβολή της ενίσχυσης στου εργαζομένους που ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τον Μάρτιο περιλαμβάνεται μεταξύ των προγραμματισμένων πληρωμών από Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 11-15 Απριλίου.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΤΕ: Το ελληνικό επιχειρείν επενδύει σε κεφάλαιο και δεξιότητες για αύξηση παραγωγικότητας

Η κρίση στη Μ. Ανατολή βρίσκει τις ελληνικές ΜμΕ σε κρίσιμη καμπή ως προς την επενδυτική τους πορεία, όπως δείχνει η νέα Έρευνα Συγκυρίας της τράπεζας

Alpha Bank: Oι 3 παράγοντες που θα επηρεάσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Μια νέα ενεργειακή κρίση ενδέχεται να επιδεινώσει το έλλειμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, διαρθρωτική αδυναμία της ελληνικής οικονομίας

Καμπάνια ΕΚΠΟΙΖΩ για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: «Μην τους αφήνεις! Διεκδίκησε τα δικαιώματά σου!»

Η καμπάνια έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους καταναλωτές μέσα από πρακτικά παραδείγματα

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: Η κατάσταση στην Ελλάδα

Η ΕΕΚΕ καταγράφει τις πολλαπλές οικονομικές προκλήσεις για τα ελληνικά νοικοκυριά – Το 1,07% των καταγγελιών αφορά ασφαλιστήρια συμβόλαια

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Έξι μήνες χωρίς γ‑κάμερα το Βενιζέλειο – SOS για τη χρηματοδότηση και τις διαγνωστικές υπηρεσίες

Η καθυστέρηση στην προμήθεια νέου εξοπλισμού απειλεί πλέον την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, προειδοποιεί η Ένωση Εργαζομένων

Στρατηγικές αλλαγές στην ηγεσία της Allianz

Στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού διαδοχής και της οργανωτικής της ανάπτυξης

ΕΤΕ: Το ελληνικό επιχειρείν επενδύει σε κεφάλαιο και δεξιότητες για αύξηση παραγωγικότητας

Η κρίση στη Μ. Ανατολή βρίσκει τις ελληνικές ΜμΕ σε κρίσιμη καμπή ως προς την επενδυτική τους πορεία, όπως δείχνει η νέα Έρευνα Συγκυρίας της τράπεζας

Ο ΣΠΑΤΕ στο Υπουργείο Οικονομικών

Στο τραπέζι της συζήτησης, οι φόροι των ασφαλίστρων ζωής και υγείας

ΙΣΑ και φορείς ΠΦΥ: Να συνεχιστεί το «Προλαμβάνω» μετά τη λήξη της χρηματοδότησης

Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 5,2 εκατ. πολίτες, ενώ έχουν εντοπιστεί περίπου 180 χιλ. νοσήματα