back to top
33.6 C
Athens
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025

Tech Talent School: Πρωτότυπες δράσεις με στόχο την ανοιχτή πρόσβαση στην τεχνολογική γνώση

Tο δωρεάν πρόγραμμα για την εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων Tech Talent School επεκτείνει τις δράσεις του με σημαντικές συνεργασίες, για μικρούς αλλά και μεγάλους.

Αναλυτικά, σε συνεργασία με τον κοινωφελή οργανισμό The HOME Project, που συστάθηκε με σκοπό την παροχή ενός ολιστικού προγράμματος υποστήριξης, προστασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στη χώρα μας, το Tech Talent School πραγματοποίησε σειρά σεμιναρίων ψηφιακών δεξιοτήτων καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με σκοπό να δώσει περισσότερα εφόδια στα παιδιά αυτά, που πλέον ενηλικιώνονται και μπαίνουν στην αγορά εργασίας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι μαθητές του πρώτου κύκλου μαθημάτων ήδη εργάζονται.

- Advertisement -

Ακόμη, το Tech Talent School ανακοίνωσε τη νέα δράση του «Εκπαιδεύοντας Εκπαιδευτικούς», σε συνεργασία με το Athens Open Schools του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για δωρεάν μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων σε καθηγητές και δασκάλους που επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους σε θέματα τεχνολογίας και υπολογιστών. 

Στο πλαίσιο του «Εκπαιδεύοντας Εκπαιδευτικούς», το Tech Talent School συνεργάζεται επίσης με το σχολείο ACS Athens- American Community Schools, στο πρόγραμμα «Youth to Youth» για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων. Η δράση αποτελείται από δύο ενότητες:

- Advertisement -

Α) Create Content «How to brand yourself»

Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να δημιουργούν content (παρουσίαση) με θέμα «How to brand yourself» (ενδεικτικά).

Β) Deliver the content on line and teach on line by using the right tools

Οι μαθητές διδάσκονται πώς αυτό το περιεχόμενο θα το παρουσιάσουν και θα το διδάξουν online, ποια ψηφιακά εργαλεία/εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν κ.ά.

Οι μαθητές γίνονται στη συνέχεια εκπαιδευτές (Trainers), οι οποίοι με την σειρά τους θα διδάξουν όσα έμαθαν στους καθηγητές τους, μειώνοντας το χάσμα του τεχνολογικού γραμματισμού ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές. 

Το πρόγραμμα Tech Talent School πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάδος, μέσω του προγράμματος YouthSpark, με σκοπό τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους, αλλά και του Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF) του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που στηρίζει και χρηματοδοτεί ιδέες για εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. 

Όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν, παραδίδονται από καθηγητές με εμπειρία στην αγορά εργασίας και απευθύνονται σε μαθητές, νέους και ανέργους που επιθυμούν να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες και να εξοικειωθούν με γνωστικά αντικείμενα όπως ο Προγραμματισμός, η Δημιουργία Ιστοσελίδων και η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Το πρόγραμμα Tech Talent School πραγματοποιείται στην Αθήνα, τη Βέροια και τα Τρίκαλα, ενώ σύντομα θα επεκταθεί στα Ιωάννινα και σε άλλες πόλεις. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα σεμινάρια και να δηλώσουν συμμετοχή στο www.techtalentschool.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη των ΜμΕ η επιδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και οι ψηφιακές λύσεις της Microsoft

Με εκδηλώσεις σε τέσσερις μεγάλες ελληνικές πόλεις, η Microsoft παρουσίασε σε 1.000 συνεργάτες της έναν «οδικό χάρτη» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκείμενου να αδράξουν την ευκαιρία που δημιουργεί το νέο Πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

204% ROI μπορεί να αποδώσει το SAS Viya on Microsoft Azure

Η ανεξάρτητη μελέτη Total Economic Impact™ της Forrester αναδεικνύει τα δυνατά σημεία συνεργασίας SAS και Microsoft.

Διαβόητο τραπεζικό trojan έχει μολύνει πάνω από 140.000 μηχανήματα πελατών των Amazon, Microsoft, Google

Το Trickbot πίσω από τη μόλυνση 140.000+ μηχανημάτων πελατών της Amazon, της Microsoft, της Google και 57 άλλων εταιρειών παγκοσμίως

Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης με πιστοποίηση σε cloud services ΟΑΕΔ-Microsoft

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΟΑΕΔ-Microsoft Hellas  για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και την μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας - Από σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Εθνική Ασφαλιστική ανέδειξε την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας για μια κοινωνία ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή

Με κεντρικό μήνυμα την ανάγκη για συλλογική δράση και θεσμική συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης

Εθελοντική αιμοδοσία στο insurancemarket

Στις 12 Μαΐου, το insurancemarket διοργάνωσε την πρώτη του εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του, με τη συμμετοχή εργαζομένων, φίλων και συγγενών

Δ. Νοδάρος, NN Hellas: Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, η συμφωνία επιτυχίας… (οι μουσικοί και ο μαέστρος!)

Στα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα που κατέγραψε η NN Hellas για ακόμη μια χρονιά αναφέρθηκε ο κ. Διονύσης Νοδάρος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τα εξοργιστικά του bancassurance για την ασφάλιση επιχειρήσεων

Η πελάτισσα κατέληξε να αγοράσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ το κόστος του οποίου ήταν 140 ευρώ το χρόνο.

Απεργία στα ΜΜΕ

Σε απεργία στις 5 και στις 12 Ιουνίου προχωρούν οι δημοσιογράφοι μετά την πρόσκληση των ενώσεών τους.

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη