back to top
16.7 C
Athens
Τετάρτη 30 Απριλίου 2025

Ταλαιπωρία ατόμων με ΔΕΠ-Υ στην χώρα μας εξαιτίας της έλλειψης φαρμάκων

Το Πανελλήνιος Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας- ADHD διαμαρτύρεται για την ταλαιπωρία που βιώνουν τα άτομα με ΔΕΠ-Υ στην χώρα μας εξαιτίας της έλλειψης φαρμάκων που είναι απαραίτητα για την θεραπεία τους. Πάρα τις διαμαρτυρίες δεν υπάρχει ενημέρωση για την αποκατάσταση του προβλήματος, ενώ ασθενείς αναγκάζονται να αναζητούν χωρίς επιτυχία το φάρμακο τους σε δεκάδες φαρμακεία μετακινούμε σε άλλους νομούς για να το προμηθευτούν, όπως περιγράφει ο Σύλλογος.

Η ΔΕΠ-Υ είναι μια χρόνια διαταραχή για την οποία η φαρμακευτική αγωγή είναι πολλές φορές απαραίτητη και αναντικατάστατη, όπως τονίζει ο Σύλλογος. «Η φαρμακευτική  αγωγή είναι μια συμπληρωματική θεραπεία για όσους ζουν με τη ΔΕΠ-Υ καθώς βοηθά στη βελτίωση των συμπληρωμάτων και δρα συνεργικά με τη ψυχοθεραπεία» διευκρινίζει στη σχετική ανακοίνωση. Ειδικότερα, η μεθυλφανιδάτη είναι ένα από τα δυο φάρμακα που έχει εγκρίνει ο ΕΟΦ για την ΔΕΠ-Υ, κυκλοφορεί με δυο εμπορικές ονομασίες (Ritalin  και  Concerta) και είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη φαρμακευτική αγωγή για τη  ΔΕΠ-Υ.

- Advertisement -

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος  στην Ελλάδα παρουσιάζεται επανειλημμένα έλλειψη στο Ritalin, ολοσχερώς και στο Concerta, μερικώς.

Περισσότερα στο virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες εγγραφής για την αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον

Αναλυτικές οδηγίες εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ προς τους δικαιούχους ασφαλισμένους Φαρμάκων Υψηλού Κόστους προκειμένου να αιτηθούν

Πάρκινσον: Η Σιωπηλή Νόσος που Απειλεί το Μέλλον

Η νόσος του Πάρκινσον είναι η δεύτερη πιο συχνή νευροεκφυλιστική διαταραχή παγκοσμίως, μετά τη νόσο Αλτσχάιμερ, που επηρεάζει 6.2 εκατομμύρια ανθρώπους

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία – 28 Απριλίου 2025


Η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, την οποία τιμά κάθε χρόνο, στις 28 Απριλίου, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO)

Ο εμβολιασμός για την COVID-19 μείωσε τις καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια

Οι καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια μειώθηκαν μετά τον εμβολιασμό με COVID-19, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Oι τοπ 25 ασφαλιστικές παγκοσμίως, με βάση την κεφαλαιοποίηση

Αύξηση κατά κατά 17% στα 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια  κατέγραψε η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς (MCap) των

Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ο Giuseppe Zorgno στην Υδρόγειο από Δευτέρα

Το IW.gr έγραψε χτες: Σε συζητήσεις με την Reale Mutua η οποία κατέχει 84% του μετοχικού κεφαλαίου της Υδρογείου Ασφαλιστικής  βρίσκεται ο Giuseppe Zorgno

Φάκελος Jumbo: Αποζημιώσεις άνω των 11 εκ. από την Penco

Η PENCO SA, από τους πιο αξιόπιστους συμβούλους - μεσίτες ασφαλίσεων στην αγορά που αποδεικνύεται από το έργο της στην πορεία του χρόνου ...

H ελληνική ασφαλιστική αγορά σε αριθμούς (infographic)

Τα βασικά μεγέθη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς δημοσιοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στην ετήσια έκθεσή

Aλ. Σαρρηγεωργίου: Ζούμε σε μια εποχή σύνθετων κινδύνων. Οι προκλήσεις αυτές μεταφράζονται σε πραγματικά κόστη

To μήνυμά του με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης της ΕΑΕΕ αποστέλλει ο πρόεδρος ΔΣ της Ένωσης κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.