back to top
21 C
Athens
Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026

Τα οφέλη της Αποταμίευσης

Δύο πολύ σημαντικές δράσεις υλοποιεί το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, οι οποίες ενδυναμώνουν χρηματοοικονομικά τους πολίτες, μειώνουν την κοινωνική ανισότητα και αυξάνουν την κοινωνική και οικονομική κινητικότητα τους.

1η Δράση

- Advertisement -

Διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αποταμίευσης

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού ανακοινώνει με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια την διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αποταμίευσης για το σχολικό έτος 2024-25, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου 2024.

- Advertisement -

Το θέμα του 1ου Διαγωνισμού θα είναι «Τα οφέλη της Αποταμίευσης» και σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν στην ΣΤ’ Δημοτικού σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Τράπεζας της Ελλάδας, έχοντας λάβει την απαραίτητη έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας.

Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει:

  • βραβεία διάκρισης για τους αριστούχους μαθητές,
  • διπλώματα διάκρισης για τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία των διακριθέντων μαθητών,
  • βεβαιώσεις συμμετοχής για όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία,
  • κουμπαράδες,
  • βιβλία,
  • 10 (δέκα) χρηματικά βραβεία των 1.000 ευρώ για τους αριστούχους μαθητές από κορυφαία Τράπεζα/Χορηγό, καθώς και
  • κατάλληλο, πρωτότυπο ψηφιακό υλικό για την προετοιμασία των μαθητών, το οποίο θα διατεθεί σε όσους δηλώσουν συμμετοχή.

Σημειώνεται πως τα αναφερόμενα βραβεία και διπλώματα διάκρισης, όπως επίσης και οι βεβαιώσεις συμμετοχής, θα απονέμονται από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email στο info@gfli.gr ή στα τηλέφωνα 6948432008 και 6948788350.

2η Δράση

Δωρεάν χρηματοοικονομική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διοργανώνει εξειδικευμένο πρόγραμμα για τις αρχές του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και της αποταμίευσης, υπό την Επιστημονική Καθοδήγηση του Καθηγητή Χρηματοοικονομικής και Προέδρου του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικολάου Δ. Φίλιππα, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως για το πρόγραμμα αυτό, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχει εξασφαλίσει χορηγία για έναν σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών από την Τράπεζα Eurobank.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email στο philipas@unipi.gr ή να τηλεφωνήσετε στο 2104142168, ώρες 16:00-18:00 και ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, καθώς και στα κινητά 6948432008 και 6948788350. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

560 εκατ. ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση υποδομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

670 ανακαινισμένα σχολεία υποδέχθηκαν 150.000+ μαθητές και εκπαιδευτικούς χάρη στη μεγαλύτερη πρωτοβουλία ΕΚΕ της χώρας

Ο μύθος του «ενός καφέ την ημέρα»: Γιατί η οικονομική ανεξαρτησία χτίζεται με στρατηγική, όχι με στερήσεις

Ο σωστός Financial Planner δεν κάθεται απέναντί σας για να κάνει τον αυστηρό λογιστή των μικροεξόδων σας

Η συνεργασία της Eurolife FFH με το ΟΠΑ φέρνει την εμπειρία της ασφαλιστικής αγοράς στην εκπαίδευση

Προσομοίωση της λειτουργίας ενός μεγάλου ασφαλιστικού οργανισμού σχεδιάστηκε από το Τμήμα Στατιστικής του πανεπιστημίου με την αρωγή της ασφαλιστικής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εν αναμονή της απάντησης της EIOPA για τα ισόβια ασφαλιστήρια υγείας

Η ΕΑΔΕ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ζήτημα τίθεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένει την απάντηση της EIOPA

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική επιβραβεύει τους κορυφαίους συνεργάτες της με VIP ταξίδι στο Costa Navarino

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική διοργάνωσε από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου ένα ξεχωριστό ταξίδι επιβράβευσης στο Costa Navarino για τους συνεργάτες

Γιατί ο Οδυσσέας εξακολουθεί να μας συναρπάζει;

Η Αγγελική Μουρατίδου μιλά στο ΧΡΗΜΑ για την ηγεσία, την αυτογνωσία και τις 12+1 διαδρομές προς μια ζωή με νόημα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εν αναμονή της απάντησης της EIOPA για τα ισόβια ασφαλιστήρια υγείας

Η ΕΑΔΕ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ζήτημα τίθεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένει την απάντηση της EIOPA

Ετήσιο ταξίδι συνεργατών της Brokers Union στη Πολωνία 

Η Brokers Union πραγματοποίησε το ετήσιο ταξίδι συνεργατών της από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Άλλα έξι βραβεία για τη Eurolife FFH και τη δέσμευσή της απέναντι στην υπογεννητικότητα και τη στήριξη της οικογένειας

Με έξι διακρίσεις συνολικά βραβεύτηκε η Eurolife FFH στα Hellenic Responsible Business Awards, για τη συνεργασία της με τη HOPEgenesis

Δημογραφικό και μητρότητα

Το Rise Motherhood Summit 2026 φέρνει στο επίκεντρο τη στήριξη της μητρότητας ως κρίσιμο μέρος της συζήτησης για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας.