back to top
14.2 C
Athens
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025

Τα οφέλη της Αποταμίευσης

Δύο πολύ σημαντικές δράσεις υλοποιεί το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, οι οποίες ενδυναμώνουν χρηματοοικονομικά τους πολίτες, μειώνουν την κοινωνική ανισότητα και αυξάνουν την κοινωνική και οικονομική κινητικότητα τους.

1η Δράση

- Advertisement -

Διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αποταμίευσης

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού ανακοινώνει με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια την διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αποταμίευσης για το σχολικό έτος 2024-25, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου 2024.

- Advertisement -

Το θέμα του 1ου Διαγωνισμού θα είναι «Τα οφέλη της Αποταμίευσης» και σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν στην ΣΤ’ Δημοτικού σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Τράπεζας της Ελλάδας, έχοντας λάβει την απαραίτητη έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας.

Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει:

  • βραβεία διάκρισης για τους αριστούχους μαθητές,
  • διπλώματα διάκρισης για τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία των διακριθέντων μαθητών,
  • βεβαιώσεις συμμετοχής για όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία,
  • κουμπαράδες,
  • βιβλία,
  • 10 (δέκα) χρηματικά βραβεία των 1.000 ευρώ για τους αριστούχους μαθητές από κορυφαία Τράπεζα/Χορηγό, καθώς και
  • κατάλληλο, πρωτότυπο ψηφιακό υλικό για την προετοιμασία των μαθητών, το οποίο θα διατεθεί σε όσους δηλώσουν συμμετοχή.

Σημειώνεται πως τα αναφερόμενα βραβεία και διπλώματα διάκρισης, όπως επίσης και οι βεβαιώσεις συμμετοχής, θα απονέμονται από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email στο info@gfli.gr ή στα τηλέφωνα 6948432008 και 6948788350.

2η Δράση

Δωρεάν χρηματοοικονομική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διοργανώνει εξειδικευμένο πρόγραμμα για τις αρχές του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και της αποταμίευσης, υπό την Επιστημονική Καθοδήγηση του Καθηγητή Χρηματοοικονομικής και Προέδρου του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικολάου Δ. Φίλιππα, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως για το πρόγραμμα αυτό, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχει εξασφαλίσει χορηγία για έναν σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών από την Τράπεζα Eurobank.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email στο philipas@unipi.gr ή να τηλεφωνήσετε στο 2104142168, ώρες 16:00-18:00 και ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, καθώς και στα κινητά 6948432008 και 6948788350. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Allianz κάνει την ασφάλιση παιχνίδι και βίωμα για τα παιδιά

Η ασφαλιστική συμβάλλει ενεργά αλλά και διασκεδαστικά στο θεματικό πάρκο Chocolate & Ice Cream Experience

Brokers Union: Ισχυρή ανάπτυξη και νέα στρατηγική για την περίοδο 2026-2030

Τι περιλαμβάνει το business plan με στόχο την αύξηση του χαρτοφυλακίου εγγεγραμμένων ασφαλίστρων πάνω από 100 εκατ. ευρώ

ΜΙΝΕΤΤΑ: Εβδομάδα ΕΚΕ για 7η χρονιά, με δράσεις για τον συνάνθρωπο

Η ασφαλιστική δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να συμμετάσχουν ενεργά σε δράσεις προσφοράς, εκπαίδευσης και αλληλεγγύης

Αμερικάνικο Κολλέγιο και PwC: Μνημόνιο Συνεργασίας για ενδυνάμωση της νέας γενιάς ψηφιακών ηγετών

Η στρατηγική συνεργασία έχει στόχο να συνδέσει εκπαίδευση και αγορά εργασίας μέσα από καινοτομία, τεχνολογία και βιωματική μάθηση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ευριπίδης Παναγιωτίδης: «Το γραφείο μας είναι για τα δύσκολα»

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου «Ασφάλειες Παναγιωτίδης» μιλά μεταξύ άλλων για την πορεία του και τα οφέλη μιας τεχνογνωσίας που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην Εθνική Ασφαλιστική ο Γ. Κώτσαλος

Ποιος φέρεται να αποχωρεί από το υφιστάμενο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες του «IW»

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευριπίδης Παναγιωτίδης: «Το γραφείο μας είναι για τα δύσκολα»

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου «Ασφάλειες Παναγιωτίδης» μιλά μεταξύ άλλων για την πορεία του και τα οφέλη μιας τεχνογνωσίας που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην Εθνική Ασφαλιστική ο Γ. Κώτσαλος

Ποιος φέρεται να αποχωρεί από το υφιστάμενο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες του «IW»

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Χακαρίστηκε η σελίδα του ΠΣΑΣ στο Fb – Άμεση επαναφορά με νέα παρουσία στα social media

Με την αντίδρασή του ο ΠΣΑΣ έστειλε το μήνυμα ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν επηρεάζουν ούτε τη λειτουργία ούτε τη θεσμική του παρουσία