back to top
8.7 C
Athens
Κυριακή 1 Μαρτίου 2026

Τα μέλη του ΣΕΒ αναλαμβάνουν δράση για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας

του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου*

Η έκταση της καταστροφής που έχει υποστεί η Θεσσαλία από τις πρόσφατες πλημμύρες είναι τεράστια, ωστόσο είναι ακόμη πολύ νωρίς για να υπολογιστεί με ακρίβεια. 

- Advertisement -

Πέρα από τις εξαιρετικές δυσκολίες των κατοίκων της περιοχής, η πρώτη εκτίμηση είναι πως η Περιφέρεια έχει υποστεί τεράστια καταστροφή σε υποδομές και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, με επακόλουθο τη δυσλειτουργία ή τη διακοπή της λειτουργίας τους. Επίσης, καταστροφικό πλήγμα δέχθηκε ο πρωτογενής τομέας. 

Οι φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, και ειδικότερα της Βιομηχανίας-Μεταποίησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στέκονται αρωγοί στις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής. Συνενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων προς τις αρμόδιες αρχές για την άμεση συνδρομή της Πολιτείας στην αποκατάσταση των καταστροφών και τη στήριξη των πληγέντων.

- Advertisement -

Η διάθεση της βοήθειας γίνεται σε τρεις άξονες:

Α. Διαρκής παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας: Ο αριθμός των μελών του ΣΕΒ που παρέχουν απευθείας ανθρωπιστική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης (π.χ. υγειονομικό υλικό, τρόφιμα, μηχανήματα, νερό, ρουχισμό, αντλίες υδάτων, καθαριστικά κ.τ.λ.) στην περιοχή μεγαλώνει καθημερινά.

Β. Έργα αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας: Τα μέλη του ΣΕΒ αναλαμβάνουν την υλοποίηση έργων αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας, ξεκινώντας με την απευθείας ανακατασκευή 27 σχολείων, σε συνεννόηση με την Πολιτεία.

Γ. Υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων: Ο ΣΕΒ υποστηρίζει τους τοπικούς βιομηχανικούς συνδέσμους, ΣΒΘΣΕ και ΣΘΕΒ, στη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων. Μέσα από την Επιτροπή παρέχει πληροφορίες στις επιχειρήσεις για την αξιοποίηση των μέτρων ανακούφισης και προωθεί επιπλέον μέτρα στις αρμόδιες αρχές.

Η προσπάθεια αποκατάστασης της Θεσσαλίας απαιτεί τη σύμπραξη και την ενεργό συμμετοχή όλων μας. Τα μέλη του συνδέσμου έχουν δεσμευθεί να συμβάλουν στον εθνικό σκοπό της αποκατάστασης της Θεσσαλίας με απευθείας βοήθεια, που θα υπερβαίνει συνολικά τα 50 εκατ. ευρώ. Πέρα από την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, τα μέλη μας αναλαμβάνουν την απευθείας αποκατάσταση της λειτουργίας 27 σχολείων, ώστε να διασφαλισθεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τα παιδιά των περιοχών αυτών. 

Η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων των ΣΒΘΣΕ, ΣΘΕΒ και ΣΕΒ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις κεντρικές και τοπικές αρχές, ώστε, με συντονισμένες προσπάθειες, να οργανωθούν περαιτέρω ενέργειες προς κάθε αρμόδιο φορέα που θα αναλάβει την αποκατάσταση της κανονικότητας στη λειτουργία των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία.

*Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος είναι πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων

Από το περιοδικό Insurance World

Σχετικές δημοσιεύσεις

«Real People, Real Growth»: Εκδήλωση ΣΕΒ-Alba για την επέτειο 10 χρόνων υποτροφιών

Μια μακρά πορεία ουσιαστικής επένδυσης στο ανθρώπινο κεφάλαιο γιόρτασαν ο ΣΕΒ και το Alba Graduate Business School – The American College of Greece

Μέλι ελπίδας μετά τις πλημμύρες: η ERGO Hellas επενδύει στη ζωή και στη φύση

Συνεργαζόμενη με την Bee for Planet, η ασφαλιστική προσφέρει ζωντανό παράδειγμα βιωσιμότητας, αποκατάστασης της φύσης και στήριξης της τοπικής κοινωνίας

Φ. Μιχάλη: Η συμπεριληπτική ηγεσία ως πυλώνας σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης – Παρεμβάσεις ΣΕΒ για ισότητα στην εργασία

Η Chairwoman & CEO της NN εξηγεί ότι η ηγεσία χωρίς αποκλεισμούς δεν αποτελεί επικοινωνιακή προσέγγιση, αλλά στρατηγική επιλογή για τη εταιρική λειτουργία

ICAP CRIF: Αυτοί είναι οι TRUE LEADERS του 2024

Στους 115 νικητές της λαμπρής διοργάνωσης συγκαταλέγονται οι Allianz, Interamerican και Ιατρόπολις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Χρ. Μεγάλου: «Νέο επιχειρηματικό σχέδιο, με διευρυμένες φιλοδοξίες στο πεδίο των τραπεζικών υπηρεσιών και της ασφάλισης»

Τι αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πειραιώς με αφορμή την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων

Π. Ξένος για φυσικές καταστροφές: «Κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στην πρόληψη ισοδυναμεί με 8 ευρώ σε μέτρα αποζημιώσεων»

Η Εθνική Ασφαλιστική δίνει το βήμα στον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Αντίστροφη μέτρηση για το 4th Greek Corporate Governance Summit

Την Πέμπτη 26/2 με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Divani Caravel και online μέσα από την πλατφόρμα LiveOn Events+

Από την πρόληψη στον νέο κόσμο του Proactive Cyber Insurance

Ο Ν. Γεωργόπουλος μας εισάγει στη λογική των «Cyber Snacks» – μιας πρωτοποριακής μεθοδολογίας μικρο-εκπαίδευσης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Νέα εφαρμογή για εντοπισμό ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

Οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να εντοπίζουν σε πραγματικό χρόνο το ασθενοφόρο που έχουν καλέσει

Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2026: Φωνή σε μια αόρατη κοινότητα

Παρότι κάθε σπάνια πάθηση αφορά μικρό αριθμό ασθενών, συνολικά επηρεάζουν σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού

Οι γυναίκες στην Ελλάδα παραμένουν στο περιθώριο της επενδυτικής δραστηριότητας

Νέα ευρωπαϊκή μελέτη αναδεικνύει τις προκλήσεις, τις αντιλήψεις και τις ευκαιρίες για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στις επενδύσεις

Kaspersky: Νέα εκστρατεία phishing κλέβει στοιχεία διασύνδεσης εταιρειών μέσω του Google Tasks

Τα θύματα λαμβάνουν μια ειδοποίηση που φαίνεται απολύτως αυθεντική, με θέμα «Έχετε μια νέα εργασία»

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού 2026 μέσω της πλατφόρμας Α21

Η AIG Greece υπενθυμίζει ότι ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας υποβολής και επικαιροποίησης των αιτήσεων