back to top
25.3 C
Athens
Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026

Τα μέλη του ΣΕΒ αναλαμβάνουν δράση για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας

του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου*

Η έκταση της καταστροφής που έχει υποστεί η Θεσσαλία από τις πρόσφατες πλημμύρες είναι τεράστια, ωστόσο είναι ακόμη πολύ νωρίς για να υπολογιστεί με ακρίβεια. 

- Advertisement -

Πέρα από τις εξαιρετικές δυσκολίες των κατοίκων της περιοχής, η πρώτη εκτίμηση είναι πως η Περιφέρεια έχει υποστεί τεράστια καταστροφή σε υποδομές και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, με επακόλουθο τη δυσλειτουργία ή τη διακοπή της λειτουργίας τους. Επίσης, καταστροφικό πλήγμα δέχθηκε ο πρωτογενής τομέας. 

Οι φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, και ειδικότερα της Βιομηχανίας-Μεταποίησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στέκονται αρωγοί στις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής. Συνενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων προς τις αρμόδιες αρχές για την άμεση συνδρομή της Πολιτείας στην αποκατάσταση των καταστροφών και τη στήριξη των πληγέντων.

- Advertisement -

Η διάθεση της βοήθειας γίνεται σε τρεις άξονες:

Α. Διαρκής παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας: Ο αριθμός των μελών του ΣΕΒ που παρέχουν απευθείας ανθρωπιστική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης (π.χ. υγειονομικό υλικό, τρόφιμα, μηχανήματα, νερό, ρουχισμό, αντλίες υδάτων, καθαριστικά κ.τ.λ.) στην περιοχή μεγαλώνει καθημερινά.

Β. Έργα αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας: Τα μέλη του ΣΕΒ αναλαμβάνουν την υλοποίηση έργων αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας, ξεκινώντας με την απευθείας ανακατασκευή 27 σχολείων, σε συνεννόηση με την Πολιτεία.

Γ. Υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων: Ο ΣΕΒ υποστηρίζει τους τοπικούς βιομηχανικούς συνδέσμους, ΣΒΘΣΕ και ΣΘΕΒ, στη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων. Μέσα από την Επιτροπή παρέχει πληροφορίες στις επιχειρήσεις για την αξιοποίηση των μέτρων ανακούφισης και προωθεί επιπλέον μέτρα στις αρμόδιες αρχές.

Η προσπάθεια αποκατάστασης της Θεσσαλίας απαιτεί τη σύμπραξη και την ενεργό συμμετοχή όλων μας. Τα μέλη του συνδέσμου έχουν δεσμευθεί να συμβάλουν στον εθνικό σκοπό της αποκατάστασης της Θεσσαλίας με απευθείας βοήθεια, που θα υπερβαίνει συνολικά τα 50 εκατ. ευρώ. Πέρα από την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, τα μέλη μας αναλαμβάνουν την απευθείας αποκατάσταση της λειτουργίας 27 σχολείων, ώστε να διασφαλισθεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τα παιδιά των περιοχών αυτών. 

Η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων των ΣΒΘΣΕ, ΣΘΕΒ και ΣΕΒ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις κεντρικές και τοπικές αρχές, ώστε, με συντονισμένες προσπάθειες, να οργανωθούν περαιτέρω ενέργειες προς κάθε αρμόδιο φορέα που θα αναλάβει την αποκατάσταση της κανονικότητας στη λειτουργία των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία.

*Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος είναι πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων

Από το περιοδικό Insurance World

Σχετικές δημοσιεύσεις

Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας: Διευρύνει τη συνεργασία της με την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η νέα χρηματοδότηση αφορά πολύ μικρές επιχειρήσεις και φορείς της κοινωνικής οικονομίας, ιδίως σε υποεξυπηρετούμενες αγροτικές περιοχές

RETURN. TALENT. IMPACT.: Το ετήσιο συνέδριο του BrainReGain έρχεται στις 29 Μαΐου

Παρουσιάζοντας το νέο, 360° μοντέλο της Πρωτοβουλίας για τη σύνδεση του παγκόσμιου ελληνικού ταλέντου με το μέλλον της Ελλάδας

ΥΠΕΚΑ: Σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους για την ισότητα αμοιβών

Πάνω από 50 προτάσεις τους έχουν ενσωματωθεί στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για την ισότητα αμοιβών

Παπασπυροπούλου από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: «Οι φυσικές καταστροφές δεν αντιμετωπίζονται μόνο από το κράτος ή την ασφαλιστική αγορά»

Στην ψηφιακή εκδήλωση, η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ ανέδειξε την ευπάθεια της χώρας και το σημαντικό κενό προστασίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Όταν το εισόδημα δεν φτάνει μέχρι το αύριο

Η ασφαλιστική συνείδηση δεν χτίζεται μόνο με ενημερωτικές καμπάνιες και περισσότερα προϊόντα. Χρειάζεται και κάτι ακόμη: την οικονομική δυνατότητα του πολίτη να ασφαλιστεί.

Ηλεκτρικά πατίνια: Τι καλύπτει η υποχρεωτική ασφάλιση και ποιο είναι το πρόστιμο

Τι συμβαίνει όταν ένα ηλεκτρικό πατίνι πέσει πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο ή τραυματίσει έναν πεζό; Ποιος αναλαμβάνει το κόστος της ζημιάς

Τράπεζα της Ελλάδος:  Άνοδος ασφαλίστρων, υποχώρηση του δείκτη φερεγγυότητας

Αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων και διατήρηση ισχυρής κεφαλαιακής βάσης καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδος

Τροχαία ατυχήματα με οχήματα από το εξωτερικό: Τι πρέπει να γνωρίζουν οδηγοί και ασφαλιστές

Τι συμβαίνει όταν ένα τροχαίο ατύχημα σημειώνεται στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα και το εμπλεκόμενο όχημα είναι ασφαλισμένο στο εξωτερικό;

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

50 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ στο Ωνάσειο Νοσοκομείο: Γνωρίζοντας από κοντά την ιατρική του αύριο

Πενήντα φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επισκέφθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ωνάσειο Νοσοκομείο

Η Tina Weeks στο 2ο Financial Planning Forum –  Ο οικονομικός σχεδιασμός ξεκινά από τον άνθρωπο και τους στόχους ζωής του

Τη μετάβαση από την πώληση χρηματοοικονομικών προϊόντων σε ένα μοντέλο οικονομικού σχεδιασμού με επίκεντρο τον άνθρωπο ανέδειξε η Tina Weeks

Η Agora Insurance επίσημος μεσίτης ασφαλίσεων στο 6ο Olympic Yacht Show

Τον ρόλο του Επίσημου Μεσίτη Ασφαλίσεων στο 6ο Olympic Yacht Show, που πραγματοποιήθηκε στην Olympic Marine στο Λαύριο

330.000 πράξεις προστίμων για ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας

Σε 330.000 πράξεις επιβολής προστίμων για ανασφάλιστα οχήματα και μη καταβολή τελών κυκλοφορίας έχουν οδηγήσει οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις

Η Howden Hellas συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή δράση #PinkAtWork για τον καρκίνο του μαστού

Στην πανευρωπαϊκή δράση ευαισθητοποίησης #PinkAtWork, με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού