back to top
28.4 C
Athens
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026

Τα μέλη του ΣΕΒ αναλαμβάνουν δράση για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας

του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου*

Η έκταση της καταστροφής που έχει υποστεί η Θεσσαλία από τις πρόσφατες πλημμύρες είναι τεράστια, ωστόσο είναι ακόμη πολύ νωρίς για να υπολογιστεί με ακρίβεια. 

- Advertisement -

Πέρα από τις εξαιρετικές δυσκολίες των κατοίκων της περιοχής, η πρώτη εκτίμηση είναι πως η Περιφέρεια έχει υποστεί τεράστια καταστροφή σε υποδομές και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, με επακόλουθο τη δυσλειτουργία ή τη διακοπή της λειτουργίας τους. Επίσης, καταστροφικό πλήγμα δέχθηκε ο πρωτογενής τομέας. 

Οι φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, και ειδικότερα της Βιομηχανίας-Μεταποίησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στέκονται αρωγοί στις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής. Συνενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων προς τις αρμόδιες αρχές για την άμεση συνδρομή της Πολιτείας στην αποκατάσταση των καταστροφών και τη στήριξη των πληγέντων.

- Advertisement -

Η διάθεση της βοήθειας γίνεται σε τρεις άξονες:

Α. Διαρκής παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας: Ο αριθμός των μελών του ΣΕΒ που παρέχουν απευθείας ανθρωπιστική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης (π.χ. υγειονομικό υλικό, τρόφιμα, μηχανήματα, νερό, ρουχισμό, αντλίες υδάτων, καθαριστικά κ.τ.λ.) στην περιοχή μεγαλώνει καθημερινά.

Β. Έργα αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας: Τα μέλη του ΣΕΒ αναλαμβάνουν την υλοποίηση έργων αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας, ξεκινώντας με την απευθείας ανακατασκευή 27 σχολείων, σε συνεννόηση με την Πολιτεία.

Γ. Υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων: Ο ΣΕΒ υποστηρίζει τους τοπικούς βιομηχανικούς συνδέσμους, ΣΒΘΣΕ και ΣΘΕΒ, στη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων. Μέσα από την Επιτροπή παρέχει πληροφορίες στις επιχειρήσεις για την αξιοποίηση των μέτρων ανακούφισης και προωθεί επιπλέον μέτρα στις αρμόδιες αρχές.

Η προσπάθεια αποκατάστασης της Θεσσαλίας απαιτεί τη σύμπραξη και την ενεργό συμμετοχή όλων μας. Τα μέλη του συνδέσμου έχουν δεσμευθεί να συμβάλουν στον εθνικό σκοπό της αποκατάστασης της Θεσσαλίας με απευθείας βοήθεια, που θα υπερβαίνει συνολικά τα 50 εκατ. ευρώ. Πέρα από την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, τα μέλη μας αναλαμβάνουν την απευθείας αποκατάσταση της λειτουργίας 27 σχολείων, ώστε να διασφαλισθεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τα παιδιά των περιοχών αυτών. 

Η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων των ΣΒΘΣΕ, ΣΘΕΒ και ΣΕΒ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις κεντρικές και τοπικές αρχές, ώστε, με συντονισμένες προσπάθειες, να οργανωθούν περαιτέρω ενέργειες προς κάθε αρμόδιο φορέα που θα αναλάβει την αποκατάσταση της κανονικότητας στη λειτουργία των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία.

*Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος είναι πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων

Από το περιοδικό Insurance World

Σχετικές δημοσιεύσεις

Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας: Διευρύνει τη συνεργασία της με την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η νέα χρηματοδότηση αφορά πολύ μικρές επιχειρήσεις και φορείς της κοινωνικής οικονομίας, ιδίως σε υποεξυπηρετούμενες αγροτικές περιοχές

RETURN. TALENT. IMPACT.: Το ετήσιο συνέδριο του BrainReGain έρχεται στις 29 Μαΐου

Παρουσιάζοντας το νέο, 360° μοντέλο της Πρωτοβουλίας για τη σύνδεση του παγκόσμιου ελληνικού ταλέντου με το μέλλον της Ελλάδας

ΥΠΕΚΑ: Σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους για την ισότητα αμοιβών

Πάνω από 50 προτάσεις τους έχουν ενσωματωθεί στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για την ισότητα αμοιβών

Παπασπυροπούλου από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: «Οι φυσικές καταστροφές δεν αντιμετωπίζονται μόνο από το κράτος ή την ασφαλιστική αγορά»

Στην ψηφιακή εκδήλωση, η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ ανέδειξε την ευπάθεια της χώρας και το σημαντικό κενό προστασίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Ηρακλής Δασκαλόπουλος

Σε μια συγκυρία όπου η ένταξη της εταιρείας στον Όμιλο της CrediaBank ανοίγει νέο κεφάλαιο, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης

Εκπλήξεις(;) τιμών με τις συμβάσεις νοσηλίων

Nέες διαπραγματεύσεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ενόψει, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί

Τι λέει η Generali για τις νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Κρίσιμος, τονίζει η εταιρεία, είναι ο ρόλος των συνεργατών της που βρίσκονται κοντά στον ασφαλισμένο

Ποιο μέρος της δουλειάς θα «παραχωρήσει» ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής στην ΤΝ

Ο Δ. Γαβαλάκης μάς καλεί να απελευθερώσουμε χρόνο και να επενδύσουμε περισσότερο εκεί όπου ο άνθρωπος εξακολουθεί να έχει πραγματική αξία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου

Η επιχείρηση δεν ασφαλίζει μόνο το κτίριο. Ασφαλίζει τη δυνατότητά της να συνεχίσει

Ο σωστός ασφαλιστικός σχεδιασμός ξεκινά από μια διαφορετική ερώτηση: «Αν αύριο συμβεί η ζημιά, πόσο πραγματικά αντέχει η επιχείρησή μου;»

Pricefox: Τι πρέπει να ξέρουμε πριν εγκαταστήσουμε συναγερμό στο αυτοκίνητο;

Η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών εξηγεί, μεταξύ άλλων, πότε ένα τέτοιο σύστημα είναι απαραίτητο αλλά και πότε μπορεί να μειώσει το ασφάλιστρο

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Ηρακλής Δασκαλόπουλος

Σε μια συγκυρία όπου η ένταξη της εταιρείας στον Όμιλο της CrediaBank ανοίγει νέο κεφάλαιο, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης

Aντίστροφη μέτρηση για την Ετήσια Εκδήλωση του ΣΕΜΑ

Ισχυρή η στήριξη της αγοράς στο καθιερωμένο ραντεβού των μεσιτών ασφαλίσεων