back to top
19.3 C
Athens
Σάββατο 23 Μαΐου 2026

Τα «κυβερνοπαθήματα» του 2021 που πρέπει να γίνουν «κυβερνομαθήματα» το 2022

Με την είσοδο του 2022, οι ειδικοί της ESET θεώρησαν σκόπιμο να ετοιμάσουν έναν κατάλογο με 22 στατιστικά στοιχεία για την κυβερνοασφάλεια για τη χρονιά που πέρασε, ελπίζοντας ότι θα βοηθήσει να αντιληφθούμε ότι η κυβερνοασφάλεια επηρεάζει όλες τις πτυχές της ψηφιακής μας ζωής και ότι είναι η ώρα να γίνει μια από τις προτεραιότητές μας.

- Advertisement -

Ειδικότερα, οι 22 από τις πιο σημαντικές ή ενδιαφέρουσες στατιστικές για την κυβερνοασφάλεια που, σύμφωνα με την εταιρεία, πρέπει να γνωρίζετε για το 2022, είναι οι εξής:

 

- Advertisement -
  1. Το 2021 σημειώθηκε το υψηλότερο μέσο κόστος παραβίασης δεδομένων των τελευταίων 17 ετών, με το κόστος να αυξάνεται από 3,86 εκατ. δολάρια ΗΠΑ σε 4,24 εκατ. δολάρια ΗΠΑ σε ετήσια βάση (IBM Cost of a Data Breach Report 2021).

  1. Η στροφή προς την εξ αποστάσεως εργασία, η οποία οφείλεται στην COVID-19, είχε άμεσο αντίκτυπο στο κόστος των παραβιάσεων δεδομένων. Το μέσο κόστος μιας παραβίασης δεδομένων ήταν κατά 1,07 εκατ. δολάρια ΗΠΑ υψηλότερο όταν η απομακρυσμένη εργασία ήταν παράγοντας πρόκλησης της παραβίασης (IBM Cost of a Data Breach Report 2021).
  2. Η συνηθέστερη αιτία παραβίασης δεδομένων ήταν η κλοπή των διαπιστευτηρίων των χρηστών. Ως παράγοντας επίθεσης ήταν υπεύθυνος για το 20% των παραβιάσεων, με τις παραβιάσεις αυτές να προκαλούν μέσο κόστος 4,37 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (IBM Cost of a Data Breach Report 2021).
  3. Στα μέσα του 2021, τα συστήματα της εταιρείας πληροφορικής Kaseya παραβιάστηκαν από το Sodinokibi ransomware, με τους εισβολείς να ζητάνε λύτρα 70 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ– αυτή ήταν η μεγαλύτερη αμοιβή που έχει ζητηθεί μέχρι στιγμής για ransomware (ESET Threat Report T2 2021).

διαβάστε αναλυτικά στο banks.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η «κρυφή» ασφαλιστική κρίση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Οι διάχυτες ζημιές αποκαλύπτουν νέα κενά προστασίας και εγείρουν δομικά ζητήματα για τα προϊόντα του κλάδου

Ο ρόλος του cyber στον πόλεμο με το Ιράν: Αποκαλυπτικές πληροφορίες

ΗΠΑ και Ισραήλ δεν διστάζουν να δώσουν πληροφορίες για τη στρατιωτική τους ισχύ, όχι όμως και για κυβερνοεπιθέσεις, επισημαίνει το BBC

Η Εθνική Ασφαλιστική προειδοποιεί – «Οι hackers περιμένουν το Black Friday όσο κι εσύ»

Με το Full Cyber Protection η εταιρεία στοχεύει να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των καταναλωτών την περίοδο των προσφορών αλλά και μετά

Η Cyber Ασφάλιση: Από πολυτέλεια, σε στρατηγικό εργαλείο επιχειρηματικής ανθεκτικότητας

Σε έναν κόσμο συνεχών ψηφιακών απειλών, η ικανότητα να διατηρείς τη λειτουργία και την αξιοπιστία σου υπό πίεση κάνει τη διαφορά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

13th Digital Banking Forum powered by Salesforce: «Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της επόμενης γενιάς του ΑΙ για τον χρηματοπιστωτικό τομέα»

Το #dbfo26 πραγματοποιείται υβριδικά στο Divani Caravel και στην πλατφόρμα LiveOn Events+ στις 26/5, υπό τη διοργάνωση της ethosEvents

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή