back to top
8.7 C
Athens
Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026

Σύσσωμοι οι διαμεσολαβούντες στο κάλεσμα της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για την ανάλυση του Νόμου 4583 /18

Μια από τις πλέον επίκαιρες συναντήσεις, που απέσπασε το ενδιαφέρον σύσσωμης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, προκάλεσε η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, την Τρίτη, 10 Μαρτίου 2025, στο αμφιθέατρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, καθώς ο Νόμος 4583/18 καθορίζει το σύνολο των εργασιών της αγοράς και τυγχάνει πολλών επεξηγήσεων!

- Advertisement -

Με οικοδέσποινα την Πρόεδρο της ΕΕΑΕ κα Δήμητρα Λύχρου, η κουβέντα – όπως ήταν αναμενόμενο – προκάλεσε στο τέλος ένα έντονο διάλογο ανάμεσα στους συμμετέχοντες, τους οποίους καλωσόρισε και η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ κ. Ελίνα Παπασπυροπούλου.

- Advertisement -

Πριν δοθεί ο λόγος στους δύο ομιλητές, την κα Εύα Βαρουχάκη, Διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας και Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και τον κ. Δημήτρη Γαβαλάκη, Γενικό Γραμματέα του Ε.Ε.Α., Συντονιστή Ασφαλιστικών Πρακτόρων και Πιστοποιημένο Εκπαιδευτή της LIMRA, την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.  Παρόντες ήταν επίσης και πολλά μέλη του ΔΣ του Ε.Ε.Α. που εκπροσωπούν τους διαμεσολαβούντες και άλλων Σωματείων, όπως ο ΣΕΜΑ, κ.α.

Μεστός και ουσιαστικός, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην ουσία του Νόμου και επεσήμανε τις θέσεις του Ε.Ε.Α. προς την εποπτική αρχή, την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. επιπλέον ανέφερε ότι ο κλάδος γενικότερα οδεύει προς την απόλυτη ψηφιοποίηση, με την παράλληλη εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στις υπηρεσίες του και πως πολλά τμήματα ήδη μεταλλάσσονται εσωτερικά ή καταργούνται, λόγω αυτού του μετασχηματισμού.

Ακολούθως, η κα Βαρουχάκη και ο κ. Γαβαλάκης ανέλυσαν τις διαστάσεις του Νόμου 4583 /18, από την νομική του διάσταση η πρώτη, με πιο πρακτική ματιά για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ο δεύτερος και στο τέλος απαντήθηκαν μια σειρά ερωτήματα που τέθηκαν από το κοινό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ξεκινά η απευθείας διαβίβαση συμβολαίων αστικής ευθύνης και βεβαιώσεων επαναπιστοποίησης διαμεσολαβητών στα μητρώα των Επιμελητηρίων

Το ΕΕΑ χαιρετίζει την έναρξη της νέας διαδικασίας, η οποία ήταν αποτέλεσμα επίμονης προσπάθειας και πολλών συντελεστών

Οι προτεραιότητες διεκδικήσεων της ΕΕΑΕ

Χ. Αλεξόπουλος: «Μόνο με ενεργή συμμετοχή θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της αγοράς και του επαγγέλματός μας»

Στις 29/11 το 1ο Πανηπειρωτικό Ασφαλιστικό Συνέδριο – Το ΕΕΑ θα είναι εκεί

Η πρωτοβουλία, με τίτλο «Future of Insurance – Epirus Edition», φιλοδοξεί να καθιερωθεί και να θέσει την Ήπειρο στο επίκεντρο του διαλόγου και της καινοτομίας

Ένας αιώνας ΕΕΑ: Όταν ο θεσμός ξεπερνά τον εαυτό του! (Βίντεο)

Το Επιμελητήριο, υπό την ηγεσία της σημερινής Διοίκησης του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, έχει πετύχει κάτι που λίγοι θεσμοί καταφέρνουν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εθνική Ασφαλιστική: Στρατηγικός μετασχηματισμός με επίκεντρο τον πελάτη

Δ. Μαζαράκης: «Η νέα οργανωτική δομή θέτει τα σωστά θεμέλια για έναν πιο ευέλικτο, πελατοκεντρικό και ανθεκτικό οργανισμό»

Ο ΣΑΕΚ εντάσσεται στην GFIA και ενισχύει τη διεθνή παρουσία του

Ευ. Αναστασιάδης: «Θα αξιοποιήσουμε τη νέα θέση για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συμβολή μας στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη της αγοράς»

Συνάντηση προέδρου της Βουλής με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας για τις πολιτικές υγείας

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης έθεσαν στο επίκεντρο τις ανικανοποίητες ιατρικές ανάγκες των πολιτών και τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας

Coface: Πώς θα είναι ο κόσμος το 2026, η ρήξη του ατλαντικού μπλοκ

Η ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα μεταξύ των ελπίδων της έκθεσης Ντράγκι και της πραγματικότητας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ένταση στον ΕΟΔΥ μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας: Αντιδράσεις για τις συμβάσεις ΚΟΜΥ και την υποστελέχωση

Οι δηλώσεις του υπουργού προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια, καθώς –όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι– ήρθαν σε αντίθεση με προηγούμενες διαβεβαιώσεις

Οι τάσεις που διαμορφώνουν την παγκόσμια οικονομία

Ελαφρά επιβράδυνση αλλά και αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα βλέπει η πρόσφατη έκθεση 2026 Global Economic Outlook της EY-Parthenon

Εθνική Ασφαλιστική: Στρατηγικός μετασχηματισμός με επίκεντρο τον πελάτη

Δ. Μαζαράκης: «Η νέα οργανωτική δομή θέτει τα σωστά θεμέλια για έναν πιο ευέλικτο, πελατοκεντρικό και ανθεκτικό οργανισμό»

ΕΚΠΟΙΖΩ: Καταχρηστικές οι αναπροσαρμογές ασφαλίστρων υγείας – Το Υπουργείο να αναλάβει ουσιαστική δράση

Καίριες επισημάνσεις τις Ένωσης προς ασφαλιστικές, καταναλωτές και αρμόδιες αρχές

ΕΑΕΕ: Εγκύκλιος για την καθολική εφαρμογή της ΣΣΕ στον κλάδο

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 08.01.2026