back to top
31.5 C
Athens
Τρίτη 30 Ιουνίου 2026

Συνεργασία Bayer-Affidea για την πρωτοβουλία re:contrast, με στόχο την ευημερία του πλανήτη

Η Bayer, με την νέα της πρωτοβουλία, re:contrast, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την αφοσίωσή της στην ευημερία του πλανήτη. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων ιωδίου από τα σκιαγραφικά μέσα που χρησιμοποιούνται στις αξονικές τομογραφίες. Το πρόγραμμα ξεκινά στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Όμιλο Διαγνωστικών Κέντρων Affidea. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την έναρξη και στην χώρα μας μιας προσπάθειας για τη σωστή απόρριψη των υπολειμμάτων των σκιαγραφικών μέσων που συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην βιώσιμη διαχείριση πόρων, προτεραιότητες και των δύο συνεργατών, Bayer & Affidea.

Μέσω του προγράμματος re:contrast μειώνεται η παρουσία του ιωδίου στο νερό, αλλά και η ανάγκη για εξόρυξή νέων ποσοτήτων ενός προϊόντος του οποίου η ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

- Advertisement -

Με το πρόγραμμα re:contrast, τα διαγνωστικά κέντρα συλλέγουν τα υπολείμματα των σκιαγραφικών της Bayer, τα οποία αποστέλλονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Γερμανία, όπου και πραγματοποιείται μέσω ειδικής διαδικασίας ανακύκλωσης η ανάκτηση του ιωδίου. Το ανακτηθέν ιώδιο χρησιμοποιείται σε πολλές άλλες εφαρμογές, αλλά όχι σε παραγωγή σκιαγραφικών ή άλλων φαρμακευτικών προϊόντων.

Ο Επικεφαλής του Τμήματος Ακτινολογίας της Bayer Ελλάς κύριος Νικόλαος Κουρεντζής, δήλωσε σχετικά: «Για την Bayer, η βιωσιμότητα αποτελεί σημαντική δέσμευση. Μέσω του προγράμματος re:contrast, η Bayer Ελλάς αποδεικνύει πώς οι βιώσιμες πρακτικές μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε θετικές αλλαγές. Αυτή η καινοτόμος πρωτοβουλία στοχεύει στο να φέρει έναν νέο τρόπο ανάκτησης και επαναχρησιμοποίησης των υπολειμμάτων ιωδίου, μειώνοντας έτσι την εξάρτησή μας από νέους πόρους. Αντιμετωπίζοντας ενεργά τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, το πρόγραμμα re:contrast όχι μόνο βοηθά στη διατήρηση πολύτιμων φυσικών στοιχείων, αλλά ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά την παρουσία των επιβλαβών ουσιών στο περιβάλλον. Έτσι, το πρόγραμμα αυτό θέτει ένα νέο πρότυπο για υπεύθυνες βιομηχανικές πρακτικές. Είμαστε υπερήφανοι που η Bayer Ελλάς ηγείται μίας τέτοιας βιώσιμης λύσης που συμβάλλει στο να κληροδοτήσουμε έναν καλύτερο πλανήτη στις επόμενες γενιές».

- Advertisement -

Από την πλευρά του ο Operations Director της Affidea Ελλάδος κύριος Γιάννης Βυθούλκας, δήλωσε: «Σε ένα έντονα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, διαμορφώνουμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, με στόχο την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών αλλά και την συμμόρφωση της εταιρείας με τις απαιτήσεις της βιώσιμης διακυβέρνησης. Είμαστε περήφανοι που η Affidea είναι η πρώτη εταιρία υγείας που εφαρμόζει το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Bayer για την ανακύκλωση υπολειμμάτων σκιαγραφικών μέσων, με στόχο να βελτιώσει το οικολογικό της αποτύπωμα, να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα βιωσιμότητας».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Affidea στηρίζει την Ιατρική Σχολή Αθηνών θεσπίζοντας υποτροφία

Στόχος η ουσιαστική ενίσχυση της κλινικής εκπαίδευσης, της ερευνητικής δραστηριότητας και της επιστημονικής κατάρτισης φοιτητών του αγγλόφωνου προγράμματος

Affidea και Novo Nordisk ενώνουν δυνάμεις κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη

ΜoU για δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης, καθώς και πρωτοβουλίες που στηρίζουν την πρόληψη και τη φροντίδα

Η Affidea σε ρόλο… Υποστηρικτή Υγείας του Εθνικού Θεάτρου

Η Affidea θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες πρόληψης-διάγνωσης των εργαζομένων, ενώ παράλληλα θα τρέξουν κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης

Νέο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από την ERGO σε συνεργασία με την Affidea

Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα παροχών, δίνοντας έμφαση τόσο στην πρόληψη όσο και στην καθημερινή υγειονομική υποστήριξη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οξύνεται η κρίση στο ΠΑΓΝΗ: Σοβαρές ελλείψεις τραυματιοφορέων, αυξημένοι κίνδυνοι για ασθενείς και προσωπικό

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ ζητά άμεσες λύσεις από τη διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας για το διαρκώς επιδεινούμενο πρόβλημα

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Στις 26/6 ο ΕΔΑ μακροχρόνιων ασφαλίσεων υγείας

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δυναμική παρουσία της Carglass® Ελλάδος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Best of Belron® 2026

O Αλ. Κιάσσος, μετά την κατάκτηση του τίτλου «Best of Belron Greece», βρέθηκε ανάμεσα στους 30 κορυφαίους τεχνικούς του Ομίλου Belron® παγκοσμίως

Πενταπλασιάστηκαν το 2026 οι επιθέσεις σε ΜμΕ με δόλωμα εργαλεία ΤΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, η Kaspersky αναλύει τις νέες κυβερνοαπειλές και συμβουλεύει

Τελικά, πόσo καύσιμo καίει το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο;

Μύθοι, αλήθειες και τρόποι εξοικονόμησης, από το Pricefox

Οξύνεται η κρίση στο ΠΑΓΝΗ: Σοβαρές ελλείψεις τραυματιοφορέων, αυξημένοι κίνδυνοι για ασθενείς και προσωπικό

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ ζητά άμεσες λύσεις από τη διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας για το διαρκώς επιδεινούμενο πρόβλημα

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2026 το 6o Greek Risk Management Forum 2026

Το #grmf26, με κεντρικό θέμα «Strategic Resilience 2026: Navigating Interconnected Risks & AI Governance», διοργανώνεται από τον HARIMA σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ