back to top
13 C
Athens
Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026

Συνάντηση Αλ. Σαρρηγεωργίου με Κυρ. Μητσοτάκη

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς, ο πρόεδρος της ΝΔ τους ανέφερε ότι «οι νέοι σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν ακόμη και να εργάζονται χωρίς ασφάλιση. Αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να αλλάξει».

- Advertisement -

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε την ανάγκη για τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για δημιουργία τριών πυλώνων στο συνταξιοδοτικό. Υποστήριξε ότι απαιτείται ο δραστικός ανασχεδιασμός του δεύτερου κεφαλαιοποιητικού πυλώνα -υποχρεωτικής- ασφάλισης, ενώ ειδικά για τον τρίτο πυλώνα -προαιρετικής- ασφάλισης τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να χορηγήσει ουσιαστικά κίνητρα που να καθιστούν ελκυστικότερη την επιλογή συμπληρωματικών προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου τόνισε την καθοριστική συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομία της χώρας ως μεγάλου εργοδότη, φορολογούμενου και επενδυτή. Σημείωσε επίσης την ανάγκη αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου της ασφάλισης από την πολιτεία αλλά και στήριξης της ανάπτυξης του κλάδου μέσω ουσιαστικού διαλόγου και φορολογικών κινήτρων προς όφελος των ασφαλισμένων.

- Advertisement -

Εκτός από το συνταξιοδοτικό σύστημα, συζητήθηκαν και άλλοι δύο μεγάλης σημασίας τομείς, αφ’ ενός η υγεία και αφ’ ετέρου η συνολική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τέλος, αναγνώρισε ότι το νέο αυστηρό πλαίσιο εποπτείας έχει καταστήσει απολύτως φερέγγυα την ασφαλιστική αγορά και ότι αυτό επιτρέπει την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην ιδιωτική ασφάλιση. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «η ιδιωτική ασφάλιση είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στο +5,6% η παραγωγή ασφαλίστρων του 2025

Το σύνολο παραγωγής ασφαλίσεων ζωής διαμορφώθηκε στα 2,8 δισ. ευρώ (+2,7%), ενώ εκείνο των ασφαλίσεων κατά ζημιών στα 3,2 δισ. ευρώ (+8,3%)

Στις 6 Μαρτίου και με σημαντικές παρουσίες η ετήσια εκδήλωση της ΕΑΕΕ

Η εκδήλωση «BEYOND RISK | Η Ασφάλιση μοχλός σταθερότητας & ανάπτυξης» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Τακτικής ΓΣ στη Μεγάλη Βρεταννία

Εθνική Ασφαλιστική: Silver βραβείο για τη στρατηγική «Best Leads Generation Strategy in Home Insurance»

Η διάκριση στα e-volution awards επιβεβαιώνει τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας να συνδέει την επιχειρηματική ανάπτυξη με ένα ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα

Τα νεότερα από τα ανασφάλιστα και οι νέοι μηχανισμοί από την άνοιξη

Σήμερα ο ακριβής αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων είναι άγνωστος, όπως άγνωστο παραμένει αν έχουν αποσταλεί πρόστιμα σε παραβάτες οδηγούς

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ψυχολογική διάσταση της κλιματικής αλλαγής: Το φαινόμενο solastalgia

Ο ΣΑΕΚ αναδεικνύει την ασφάλιση ως κρίσιμο εργαλείο που ανακουφίζει προσφέροντας οικονομική σταθερότητα και κάλυψη

Σπανάκης: Πάνω από 543 εκατ. ευρώ για 675 έργα θωράκισης των Δήμων απέναντι στην κλιματική κρίση

Με στόχο την πρόληψη, την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των τοπικών κοινωνιών

Το ΥΠΕΞ ενεργοποιεί τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης πρεσβειών και προξενικών αρχών στη Μέση Ανατολή

10 τηλεφωνικές γραμμές εκτάκτου ανάγκης για παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Δωρεάν επισκευή και αυτοκίνητο αντικατάστασης σε ατύχημα χωρίς υπαιτιότητα

Η εταιρεία φροντίζει ώστε ένα τέτοιο ατύχημα να μη διαταράσσει τη ρουτίνα του οδηγού

Η ψυχολογική διάσταση της κλιματικής αλλαγής: Το φαινόμενο solastalgia

Ο ΣΑΕΚ αναδεικνύει την ασφάλιση ως κρίσιμο εργαλείο που ανακουφίζει προσφέροντας οικονομική σταθερότητα και κάλυψη

Οι 5 πληγές για την Ελλάδα από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ κόστους συμβάλλει η αύξηση των ασφαλίστρων κινδύνου για τα ελληνόκτητα πλοία που πλέουν στην περιοχή

Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center στο Athens JobFestival 2026: Ευκαιρίες καριέρας στον τομέα της Υγείας

Η παρουσία του νοσοκομείου στη φετινή διοργάνωση εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού του

Ξεχνάνε τα ΣΔΙΤ στην υγεία με τον Γεωργιάδη οι ασφαλιστικές

Ύστερα από διαμαρτυρίες ιατρών του ΕΣΥ – Το χρονικό των αντιφάσεων