back to top
29.9 C
Athens
Τετάρτη 27 Αυγούστου 2025

Συμμαχία ΟΑΕΠ με Etihad Credit Insurance: Τι κερδίζουν οι Έλληνες επιχειρηματίες και εξαγωγείς

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π) του Υπουργείου Εξωτερικών, με τον ομόλογο Οργανισμό των Η.Α.Ε Etihad Credit Insurance υπεγράφη την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στο EXPO 2020-Greek Pavilion στο Dubai.

Σκοπός του μνημονίου είναι η ανάπτυξη μίας δημιουργικής και στενής συνεργασίας που θα αποφέρει πολλαπλά αμοιβαία οφέλη. Ειδικότερα, η ενίσχυση του εμπορίου και η υποστήριξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με χαρακτηριστικότερες τις ακόλουθες δράσεις:

- Advertisement -

-Ανταλλαγή επιχειρηματικών πρακτικών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως υπηρεσίες ασφάλισης, αντασφάλισης, χρηματοδότησης και εγγυήσεων για εξαγωγές αγαθών-υπηρεσιών και επενδύσεων.

-Ανταλλαγή εμπορικών πληροφοριών στο πλαίσιο διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου, για την πιστοληπτική ικανότητα αγοραστών που βρίσκονται αντίστοιχα στην Ελλάδα ή στα Η.Α.Ε. Διοργάνωση επιχειρηματικών (Β2Β) συναντήσεων και εκδηλώσεων μεταξύ εξαγωγικών εταιρειών, εγκατεστημένων στην Ελλάδα και στα Η.Α.Ε σε πολλούς τομείς όπως η γεωργία, οι κατασκευές, οι βιομηχανίες χάλυβα και αλουμινίου, κεραμικών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μηχανολογικού εξοπλισμού, διαχείρισης απορριμμάτων.

- Advertisement -

-Διευκόλυνση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και εύρεση ειδικών λύσεων τόσο στον τομέα των εξαγωγών όσο και στον τομέα των επενδύσεων.

-Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π) ο Γενικός Διευθυντής, Γρηγόρης Σταματόπουλος και εκ μέρους του Etihad Credit Insurance ο Διευθύνων Σύμβουλος Massimo Falcioni.

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π) Γρηγόρης Σταματόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

«Μέσω της παραγωγής αμοιβαίων επιχειρηματικών ευκαιριών, αυξάνουμε τις προοπτικές διείσδυσης των Ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στα Η.Α.Ε. Συνάψαμε μια σημαντική συμφωνία η οποία ενισχύει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Η.Α.Ε και ταυτόχρονα αποτελεί για τον Ο.Α.Ε.Π την πρώτη από μια σειρά συνεργασιών που θα αναπτύξει στο πλαίσιο της επικείμενης μεταρρύθμισής του και της αναβάθμισης του ρόλου του την διασύνδεση των εξαγωγικών επιχειρήσεων με την παγκόσμια αγορά και την κινητοποίηση χρηματοδότησης για τη δημιουργία ενός εθνικού παραγόμενου προϊόντος με διεθνή αξία».

O Διευθύνων Σύμβουλος του Etihad Credit Insurance Massimo Falcioni δήλωσε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι για την σφυρηλάτηση αυτής της νέας συμμαχίας με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων της Ελλάδας, η οποία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των εξαγωγών των Η.Α.Ε. Αυτή η συμφωνία θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις των δύο χωρών να επεκταθούν σε παγκόσμια κλίμακα, υποστηριζόμενες από ένα ευρύ φάσμα λύσεων ασφάλισης πιστώσεων, επιστημονική ανάλυση της αγοράς και ευκολία πρόσβασης στο διεθνές εμπόριο. Θα προστατεύσει επίσης τις ΜμΕ και τις μεγάλες επιχειρήσεις τόσο από εμπορικούς όσο και από μη εμπορικούς κινδύνους που συναντούν στο επιχειρηματικό τους ταξίδι».

Την υπογραφή του Μνημονίου χαιρέτισε από πλευράς του ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Σμυρλής, ως την έναρξη μίας νέας περιόδου για τον Οργανισμό, η οποία χαρακτηρίζεται από έναν ξεκάθαρα εξωστρεφή προσανατολισμό με στόχο την αποτελεσματικότερη θωράκιση των ελληνικών εξαγωγών.

Η ενίσχυση του ρόλου του ΟΑΕΠ και η ανάδειξή του σε βασικό εργαλείο για την στήριξη και προώθηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων έρχεται ως απτό αποτέλεσμα της απόφασης της Κυβέρνησης για συγκέντρωση υπό το Υπουργείο Εξωτερικών όλων των δομών εξωστρέφειας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Allianz Trade αποκαλύπτει κλειδιά για ασφαλή διείσδυση σε νέες αγορές

Η Allianz Trade παρουσιάζει το νέο ενημερωτικό ebook «Εξάγοντας σε νέες αγορές», σχεδιασμένο ειδικά για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις

Η Coface εγκρίνεται από το Lloyd’s για νέο συνδικάτο πιστωτικής ασφάλισης – Σημαντικές ευκαιρίες για την ελληνική αγορά

Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Lloyd’s ενισχύουν την εμπιστοσύνη των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς συνεργασίες

Μνημόνιο Export Credit Greece – ΕΤΕπ: Νέοι δρόμοι και για την ασφαλιστική αγορά

Η διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων σε νέες αγορές ενισχύει την ανάγκη για ειδικές ασφαλιστικές καλύψεις

Γεωπολιτικές εξελίξεις & Ασφάλιση Πιστώσεων: H Atradius Hellas στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο της H.A.RI.MA.

Αύξηση των πτωχεύσεων, διεθνώς, κατά 6% το 2025 και κατά 5% το 2026, αναμένεται να προκαλέσουν οι διαδοχικές και διαρκώς εντεινόμενες γεωπολιτικές κρίσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Howden Hellas: Συνεχίζει να ενισχύει το αποτύπωμά της στον τομέα της ασφάλισης έργων ΑΠΕ

Ο ρόλος της εταιρείας στην εξαγορά χαρτοφυλακίου αιολικών πάρκων ισχύος 150MW της EDPR από την Principia

Η Allianz Trade αποκαλύπτει κλειδιά για ασφαλή διείσδυση σε νέες αγορές

Η Allianz Trade παρουσιάζει το νέο ενημερωτικό ebook «Εξάγοντας σε νέες αγορές», σχεδιασμένο ειδικά για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις

Compare the Market AU: Ψηλά η Ελλάδα στους προορισμούς κρουαζιέρας – Ποιο λιμάνι της προηγείται;

Νέα έρευνα της Compare the Market Australia αποκαλύπτει τα καλύτερα λιμάνια για κρουαζιέρες παγκοσμίως - και η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στη λίστα

Ανοίγει η κυνηγετική περίοδος 2025–2026 – Τι σημαίνει για τον ασφαλιστικό κλάδο

Επιτακτική η ανάγκη για εξειδικευμένα ασφαλιστικά προγράμματα που καλύπτουν τους ποικίλους κινδύνους του κυνηγιού

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασθενείς με καρδιοπάθεια ζητούν πρόσβαση στη συσκευή INR – Παρέμβαση του Πανελλήνιου Συνδέσμου

Σοβαρό πρόβλημα που αφορά τη χορήγηση της συσκευής INR και των αναλωσίμων της καταγγέλλει ο Σύνδεσμος

«30 ώρες αβοήθητος στα επείγοντα»: Καταγγελία κόρης ασθενή στον Ευαγγελισμό για τις συνθήκες περίθαλψης

Η επιστολή περιγράφει με λεπτομέρειες την πολύωρη ταλαιπωρία του πατέρα της καταγγέλουσας και την απουσία βασικών υπηρεσιών περίθαλψης

Νέοι ορίζοντες από σήμερα για την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

Τα αποτελέσματα και οι επόμενοι στόχοι που ανακοινώθηκαν στη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΥΡΩΠΗ Holdings

ΤτΕ: Στα 21,5 δισ. ευρώ αυξήθηκε το ενεργητικό των ασφαλιστικών επιχειρήσεων το β΄ τρίμηνο

Oι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 177 εκατ. ευρώ, στα 15.732 εκατ. ευρώ, έναντι 15.555 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική ενισχύει τις υπηρεσίες ταξιδιωτικής κάλυψης

Οι καλύψεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ατυχήματα, απώλεια αποσκευών και καθυστερήσεις, ενώ έμφαση δίνεται στην αστική ευθύνη των ταξιδιωτών