back to top
19.1 C
Athens
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025

Στο 18,3% το ποσοστό κάλυψης των κατοικιών

Μόλις το 18,3% ήταν έως τον Μάρτιο του 2024 το ποσοστό κάλυψης των κατοικιών της χώρας, έναντι 18,2% την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΑΕΕ για την καταγραφή του πλήθους των συμβολαίων ασφάλισης κατοικιών, τα συμβόλαια τα οποία ήταν σε ισχύ την 31η Μαρτίου 2024 ήταν σε αριθμό 1.166.065.

- Advertisement -


Στόχος της έρευνας της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών και Σκαφών της ΕΑΕΕ, είναι (μεταξύ άλλων) η αντιμετώπιση του κενού προστασίας της κοινωνίας έναντι φυσικών καταστροφών. Μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης προστατεύονται οι άνθρωποι, οι περιουσίες τους και οι επιχειρήσεις. Έτσι, οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις συμβάλλουν στην ευημερία της κοινωνίας και στην σταθεροποίηση της οικονομίας. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του κενού προστασίας απαιτεί μια ευρεία προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων, και την πλευρά της προσφοράς και της ζήτησης της ασφάλισης.

- Advertisement -

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ δεν αυξήθηκε ουσιαστικά το πλήθος των ασφαλισμένων κτιρίων κατοικιών, αυξήθηκε κατά 6,3% το ποσοστό αυτών που εμπίπτουν στις καλύψεις για την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ.

Διαπιστώνεται άρα ότι σταδιακά τα συμβόλαια περιουσίας εμπλουτίζονται με το σύνολο των καλύψεων για τα καταστροφικά γεγονότα που προβλέπει ο νόμος.

 

Το μεγαλύτερο ποσοστό των καλύψεων των ασφαλιστήριων συμβολαίων (55,8% )αφορά τις καλύψεις για καιρικά φαινόμενα και σεισμό, ήτοι 555.341 συμβόλαια.

Οι ασφαλιστικές κατοικίες για καιρικά φαινόμενα και σεισμό παρουσιάζουν αύξηση 6,3% σε σχέση με την έρευνα της 31/12/2023. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί η συμμετοχή τους στο σύνολο των ασφαλιστηρίων συμβολαίων με κτίριο, στο 55,8% από 52,4% στις 31/12/2023.

H έρευνα:

review_plithos_symvolaion_katoikias_31_03_2024_0-1

Σχετικές δημοσιεύσεις

Φ. Φοβίδου, ασφαλιστικό γραφείο – ΕΝΦΙΑ: Μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση

«Η μείωση του ΕΝΦΙΑ μέσω έκπτωσης στο τελικό ποσό καταβολής ήταν μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση από την Πολιτεία, με παρότρυνση από τις ασφαλιστικές,

Ο “γόρδιος δεσμός” της κάλυψης του Nord Stream 1: Ποιος θα πληρώσει για τις εκρήξεις;

Μυστήριο καλύπτει το περιστατικό των απανωτών εκρήξεων που κατέστρεψαν τους υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου του του Nord Stream 1 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας.

Γιατί οι ασφαλιστές λένε όχι στην κάλυψη πλοίων για τα έργα των Nord Stream 2- TurkStream

Αρνητικοί δηλώνουν οι μεγαλύτεροι ασφαλιστικοί όμιλοι στην κάλυψη πλοίων που δραστηριοποιούνται στα έργα αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 2 και TurkStream, εξαιτίας της απειλής κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ.

To νέο πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας της NN Hellas σε ένα βίντεο

Σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο, η NN Hellas παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας. Η ΝΝ Hellas ενημερώνει για τις τιμές και τις παροχές του

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΑΕΕ: Ενημέρωση για εγκύκλιο της ΑΑΔΕ αναφορικά με τα φορολογικά κίνητρα μετασχηματισμών

Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων του Μέρους Δ΄ του ν. 5162/2024 (Α΄198), σχετικά με τα φορολογικά κίνητρα μετασχηματισμών

Αυξημένη κατά 4,8% η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το 8μηνο

Στις ασφαλίσεις κατά ζημιών η αύξηση ήταν 9,1%, ενώ στις ασφαλίσεις ζωής 0,3%

Γ. Κεφαλογιάννης, One Health Summit 2025: Πρόληψη, διασύνδεση δομών και συνεργασία, για μια πραγματικά ανθεκτική κοινωνία

Στόχος του Υπουργείου, η δημιουργία ενός Εθνικού Μηχανισμού Πρόληψης και Διαχείρισης Κινδύνων, με κοινή επιχειρησιακή γλώσσα και πρωτόκολλα

Η ΓΣΕΕ αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο

Η ΓΣΕΕ στο πρόσωπό του «τιμά τον δημιουργό που εμπνέει, που προκαλεί, που εκπαιδεύει, που αφυπνίζει συνειδήσεις»

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

ΕΟΠΥΥ: Αυστηρή σύσταση για τις παράνομες χρεώσεις από ιδιωτικούς παρόχους υγείας

Επανειλημμένες καταγγελίες για παρατυπίες - Η ΕΛΛΟΚ επαναφέρει την πρότασή της για θεσμοθέτηση τακτικής αξιολόγησης των συμβεβλημένων παρόχων

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών πρωτοπορεί με πράσινα χειρουργεία και αποτύπωση αναισθητικών αερίων

Για τον Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλο, η τεχνολογική και ιατρική πρόοδος αποκτά αξία μόνο όταν συνοδεύεται από σεβασμό προς το περιβάλλον

Νέα διάκριση για τον Τάσο Χατζηθεοδοσίου – Ανάμεσα στους κορυφαίους 40 νέους επιχειρηματίες της Ελλάδας για το 2025

Υπό τη διοίκησή του, η Mega Brokers έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πλέον δυναμικούς και εξωστρεφείς ομίλους του κλάδου

Στ. Στεφανίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα πιο ανθεκτικό, ασφαλές και βιώσιμο αύριο για την ελληνική φιλοξενία»

Μιλώντας στα Greek Hospitality Awards 2025, τo διευθυντικό στέλεχος της ERGO ανέδειξε τον ρόλο της ασφάλισης στη βιωσιμότητα του τουρισμού

ERB Cyprialife και ERB Asfalistiki: Νέα, κοινή καμπάνια και εταιρική τοποθέτηση

Υπό το κεντρικό μήνυμα: «Στη ζωή, η ασφάλεια είναι κάτι περισσότερο από ένα συμβόλαιο»